Předsezónní preview - HC Dynamo Pardubice
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Dynamo Pardubice

Předsezónní preview - HC Dynamo Pardubice

Dalibor Benes

Dalibor Benes

19. 12. 2022 16:00

Posledním klubem, který si v rámci této série článků představíme, jsou obhájci titulu HC Dynamo Pardubice

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Pardubice jsou bezesporu nejúspěšnějším historickým účastníkem EHL. Ve třech sezonách Dynamo získalo dva tituly a jednu semifinálovou účast. V premiérové sezóně EHL reprezentovali Pardubice gameři Michal Vaněk a Adam Čejka, oba jsou součástí sestavy do dnešních dnů a zvláště Vaněk je jedním z klíčových hráčů svého týmu. Po základní části patřila Dynamu v tabulce druhá příčka a do vyřazovacích bojů tak vstupovali s velkým očekáváním. Ve čtvrtfinále si hladce poradili s gamery z Varů v poměru 3:1 a mohli se chystat na semifinálový duel proti Rytířům z Kladna. V jedné z nejdramatičtějších sérií v historii EHL se ovšem gólem Kladna v prodloužení sen o titulu rozplynul. V zápase o třetí místo pak demotivovaní gameři nestačili na Kometu a skončili tak mimo medailové příčky. Pro druhou sezónu přivedli do svého kádru posilu ve formě Jaroslava Řehoře, který je v dresu Kladna vyřadil v prvním ročníku. Výsledkem bylo první místo po téměř perfektní základní části, kterou pokazila pouze kaňka v podobě prohry proti Třinci. Ve vyřazovací fázi si pak trio z Dynama poradilo s Olomoucí ve čtvrtfinále a v semifinále dokázali porazit Mladou Boleslav. Poslední překážku ve formě Litvínova dokázali překonat také a mohli se radovat ze svého prvního mistrovského titulu. Na třetí sezónu pak přišla další posila a to rovnou ta nejkvalitnější, kádr doplnil nejlepší místní gamer Adam Menšík. S touto sestavou Dynamo dominantně opanovalo základní část, kterou prošlo bez porážky. V Play Off pak ve třech sériích ztratili pouze dva dílčí zápasy a přes Zlín ve čtvrtfinále, Kladno v semifinále a opět Litvínov ve finále, si došli pro obhajobu titulu. Dokážou tuto krasojízdu zopakovat i letos?

Předsezónní preview - HC Dynamo Pardubice

Soupiska

Vítězná sestava se nemění a tak budou dres Pardubic letos hrdě oblékat Adam “Dzouvi” Menšík, Michal “hcpce1996” Vaněk, Adam “CallmePablo” Čejka a Jaroslav “Jarin” Řehoř.

Předsezónní preview - HC Dynamo Pardubice

Hráč ke sledování

Nepochybně Adam Menšík. Jako zářivá hvězda NHL oblohy v tuzemských luzích a hájích bude Dzouvi začínat svou čtvrtou sezónu v EHL. V žádném roce nebylo žádných pochyb o tom kdo je tou tuzemskou jedničkou i přes dvě smolné vypadnutí ve čtvrtfinále v dresu Liberce. Na druhou stranu, zlé jazyky tvrdí, že letos se Dzouvi až příliš moc věnuje slečnám a nočnímu hýření. Je možné, že jako řada hvězd před ním, i Adam Menšík podlehne svodům slávy a zapomene že kromě talentu je potřeba i tvrdá práce?

“Rozhodně se musíme dostat alespoň do předkola Play Off,” shodují se borci z Pardubic.

V týmu Pardubic ale máme i další těžké váhy lokální scény, zejména hcpce, který se v dresu Dynama mění v neporazitelného démona. Na lavičce pak budou sedět CallmePablo a Jarin, další dva vysoce nadprůměrní hráči.

"Tak to nevím, to bude asi Míša Hetz nebo Chlebyn," pošťuchují se kluci z Dynama při dotazu na nejlepšího gamera v EHL.

Predikce redakce - titul

Pro Pardubice nemůže připadat v úvahu nic jiného než obhajoba titulu. Kvalitu kádru k tomu mají více než dostačující a bylo by velkým překvapením, pokud by nedovršili zlatý hattrick. Ale samozřejmě, stát se můžou cokoliv.

ANKETA: Získají Pardubice zlatý hattrick?

Nezapomeňte sledovat již dnes první kolo EHL. Jako každý rok nás čekají kvalitní zápasy, divoké zvraty i infarktové závěry.

Související články