Předsezónní preview - BK Mladá Boleslav
NHL 23 Článek Předsezónní preview - BK Mladá Boleslav

Předsezónní preview - BK Mladá Boleslav

Dalibor Benes

Dalibor Benes

15. 12. 2022 18:00

Dnes nás čeká představení klubu z města automobilů, vzali jsme si na paškál tým BK Mladá Boleslav

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Mladá Boleslav je jedním ze dvou týmů, kterým se podařilo získat v EHL titul. Zadařilo se to hned v první sezóně dvojici Radek Kumbera a Jindřich Fencl. Po vyhrané základní části dokázali hladce proplout i Play Off, když v žádném zápase nedovolili soupeři se ani dostat do pátého rozhodujícího duelu. Po sezóně tým opustil Radek Kumbera a odešel za svým srdcem do Litvínova a Jindřich Fencl tak získal dva nové spoluhráče, Jakuba Bláhu (přestup z Karlových Varů) a Michaela Hetzendorfera (přestup ze Třince). Po solidním čtvrtém místě v základní části dokázali přejít ve čtvrtfinále přes Třinec, ale v semifinále podlehnuli pozdějším mistrům z Pardubic. Po druhé sezóně odešel z týmu strůjce úvodního titulu Jindřich Fencl (shodou okolností do Litvínova za Radkem Kumberou) a také Jakub Bláha (přešel do Sparty). Kapitánem se tak stal Michael Hetzendorfer a získal i nové spoluhráče, jmenovitě Lukáše Kříže, Petra Látala a Marka Coufala. Po sérii smolných a těsných výsledků přišla historicky nejhorší sezóna pro Mladou Boleslav, zisk pouhých tří bodů a poslední místo v základní části, zkrátka čistá katastrofa.

Předsezónní preview - BK Mladá Boleslav

Soupiska

Klub po nevydařené sezóně opustil Lukáš Kříž, který přestoupil do Komety a Petr Látal, který opustil EHL celkově. Jako náhradu pak kapitán Michael Hetzendorfer přivedl Dominika Humpála ze Třince a Antona Meška, nováčka v EHL, ale známého NHL hráče původem ze Slovenska. Dres BK Mladá Boleslav tak pro letošní sezónu obléknou: Michael “michaelhetz” Hetzendorfer, Marek “mark1988cuf” Coufal, Dominik “Domin” Humpál a Anton “Fenomen36363” Meško.

Hráč ke sledování

Nepochybně Michael Hetzendorfer. Aktuální kapitán týmu je kontroverzní figurou lokální NHL scény od samého počátku, má buď své nekritické fanoušky nebo radikální odpůrce. Sluší se poznamenat, že odpůrců je nejspíše o něco více, což je primárně zapříčiněno extravagantním vystupováním na sociálních sítích a okolo EHL obecně. Michael si užil i svou řadu disciplinárních prohřešků, zejména kvůli sporům se soupeři a v loňské sezóně si dokonce vykoledoval několikazápasový distanc. Je také možná jediný hráč, který má ve Twitch chatu svůj vlastní pokřik - give me a Michi. Na druhou stranu, kromě minulé sezóny, která byla z pohledu jeho klubu propadákem, dokázal na virtuálních kluzištích podávat solidní výkony a v druhé sezóně se podíval i do semifinále celé soutěže.

“Naším cílem je vyhrát vše, co jen půjde,” říká michaelhetz.

Společně s ním bude nastupovat i Marek Coufal, který zažil velmi tvrdý úvodní ročník a bude tedy zajímavé sledovat, zdali se dokáže poučit a výkonnostně růst. Dalším do party je pak Dominik Humpál, který podobně jako Michael už několikrát prošel disciplinárním řízením, známou kauzou bylo zejména jeho demolování monitorů v druhé sezóně. Na druhou stranu, i on je herně velmi silným hráčem, se kterým je třeba vždy počítat. Loni sice trochu smolně vypadnul s Třincem již ve čtvrtfinále, ale kvalitu na to aby hrál TOP 4 určitě má. A nezapomínejme ani na legionáře Antona Meška, který se do soutěže připojuje s pověstí jednoho z nejlepších gamerů na Slovensku.

“Nebojím se žádného soupeře, ve hře NHL může každý porazit každého. Navíc, kdo se bojí, nesmí do lesa," dodává kapitán celku BK Mladá Boleslav.

Predikce redakce - čtvrtfinále

Mladá Boleslav má nesporně velmi silnou soupisku a v 1vs1 zápasech budou gameři velmi nebezpeční. Potenciální slabinu vidíme v 2vs2 zápasech, kde by oproti konkurence mohli být slabší. Na čtvrtfinále by tato sestava měla mít určitě a v boji o semifinále to nikomu nedají zadarmo, ale předpokládáme, že do TOP 4 se nakonec těsně nedostanou.

ANKETA: Dovede Michael Hetzendorfer svůj tým do semifinále?

 A jak to celé dopadne doopravdy? Dívejte se na 1. kolo, které proběhne již 19. prosince!

Související články