Předsezónní preview - HC VÍTKOVICE RIDERA
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC VÍTKOVICE RIDERA

Předsezónní preview - HC VÍTKOVICE RIDERA

Dalibor Benes

Dalibor Benes

5. 12. 2022 20:00

Redakce EHL si pro fanoušky virtuálního hokeje připravila sérii článků o letošních týmech a jejich soupiskách. Jako první se pojďme kouknout na tým z města na samém východu naší republiky, HC VÍTKOVICE RIDERA

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Vítkovice se účastnily všech uplynulých sezón EHL, v žádném roce se ovšem týmu nepodařilo proniknout do Play off. Nejblíže tomu byla sestava moravského týmu v prvním ročníku, kdy se umístila na 10. místě. Tehdy ovšem do PO postupovala pouze osmička nejlepších. V následujících dvou sezónách obsadil kádr Vítkovic v základní části poslední (sezóna 2020/2021 s nula vyhranými zápasy) a předposlední příčku (sezóna 2021/2022) a do vyřazovacích bojů o titul se tak sestava moravských gamerů nepodívala.

Předsezónní preview - HC VÍTKOVICE RIDERA

Soupiska

Kádr Vítkovic byl ponechám v nezměněné podobě oproti loňsku, na virtuálním ledě budou klubové barvy oblékat Jiří “Horys” Hora, David “Chupibear93” Ranocha a Martin “RandyYs” Valocký. Horys je veteránem v dresu Vítkovic a bude se jednat o jeho třetí sezónu. Podepsal se tak pod smutné poslední místo v sezóně 2020/2021, kde je ovšem nutno podotknout, že si i přes 0% winrate svých spoluhráčů zachoval úctyhodnou bilanci osmi výher ze třinácti utkání. V uplynulé sezóně se karty obrátily, Vítkovice jako tým dokázaly ukořistit hned dva skalpy svých soupeřů, ale winrate Jiřího Hory se propadnul na katastrofálních 15%. Chupibear a RandyYs prožili minulý rok oba svou debutovou sezónu a letos se tak vrací zkušenější a ohranější opět do víru EHL. 

 

Hráč ke sledování

Jednoznačně Martin “RandyYs” Valocký, který se v minulém ročníku ukázal být tahounem svého týmu. Jeho winrate v 1vs1 zápasech překročil 50% (nakonec se dostal na úctyhodných 58%) a zároveň ukázal, že dokáže hrát prakticky s každým (získal skalp kapitána sparty Arcada, zkušeného Danny Zedla i vždy nevyzpytatelného Jirky Žemby alias Asgardiiika a potrápit dokázal i zkušeného veterána EHL Jarina z mistrovských Pardubic). 

“Určitě bychom nechtěli skončit mezi posledními, letos si chceme zahrát minimálně Play off,” říká RandyYs.

Na druhou stranu ukázal, že dokáže prakticky s kýmkoliv i prohrát, když podlehnul nevýraznému Shadesovi z Olomouce v jednom z klíčových zápasů o postup do vyřazovací fáze. Pokud dokáže Martin Valocký svůj herní projev stabilizovat a vyladit, mohl by právě on být ten klíčový dílek do skládačky, která nasměruje Vítkovice k jejich historicky první účasti v Play off. Ostatně, dle vyjádření samotného hráče je toto letošní cíl mančaftu. 

Predikce redakce - konec v základní části

I přes ambice hráčů a skutečnost že nedošlo k žádné změně v sestavě (a roli tak bude hrát i sehranost a chemie gamerů) se redakce domnívá, že na postup do vyřazovacích klání to stačit nebude a Vítkovice letos i počtvrté zůstanou před branami Play off.

ANKETA: Dostanou se letos Vítkovice do Play off?

Nezapomeňte sledovat web a socialní sítě ligy pro další preview články o týmech a vidíme se na streamu 1. kola letošního ročníku, které proběhne 19.12.

Související články