Draft je za námi! Známe soupisky všech týmů do nadcházející sezóny ENYAQ Hockey League
NHL 23 Článek Draft je za námi! Známe soupisky všech týmů do nadcházející sezóny ENYAQ Hockey League

Draft je za námi! Známe soupisky všech týmů do nadcházející sezóny ENYAQ Hockey League

Chlebyn

Chlebyn

30. 11. 2022 18:30

Každoroční draft nejlepších gamerů z otevřených kvalifikací, které proběhly od začátku listopadu je minulostí. Pro tuto sezónu se uvolnilo pouze 5 míst, takže konkurence byla více než velká.

Stejně jako v předchozích sezonách se i letos sešli gameři a zástupci klubů k příležitosti úvodního draftu. 

První v pořadí draftovala Plzeň, která se po minulé sezóně rozhodla nahradit všechny gamery a nahradit je novými tvářemi z kvalifikace. Tisková mluvčí HC Škoda Plzeň Lucie Mužíková představila jedničku draftu, kterou se stává poprvé v historie EHL slovenský hráč Marián "Messi12126" Meško. Ten ovládl žebříček kvalifikací, kde nasbíral 122 bodů. 

Další byl na řadě tým HC Kometa Brno, který si z draftu bral pouze jednoho hráče. Tím se stává Jakub "Šviki" Švikruha, který prozradil, že cíle Komety jsou v tom ročníku vysoké! Druhý ze žebříčku dostane prostor po boku stálice ligy Romana “Blade” Pilného, který po odchodu Lukáše Chlebyna” Tauce z týmu musel hledat kvalitní náhradu.

Dále se svým výběrem pokračovala Plzeň, která potřebovala doplnit do soupisky tři zbylé hráče. Druhým vybraným hráčem se stal Jan "Reffy" Černík. Ten se dokázal ve 3. kvalifikaci dostat do semifinále, kde ho porazil 5:0 další draftovaný hráč HC Škoda Plzeň, kterým je Jakub "JR" Radkovič. Posledním draftovaným gamerem je Luboš "Derry" Deraha. Tím je celý draft kompletní a na řadě je představení soupisek zbylých týmů. 

Představit složení na další sezónu pro tým BK Mladá Boleslav přišel do vysílání oznámit Marek "mark1988cuf" Coufal. Kapitánem týmu zůstává velezkušený Michael "michaelhetz" Hetzendorfer, který po předchozí neúspěšné sezóně potřeboval oživit tým a doplní je nová dvojice hráčů Anton "Fenomen36363" Meško a známý Dominik "Domin" Humpál

Sestava HC VÍTKOVICE RIDERA i přes nevydařenou minulou sezónu, kdy skončili na předposledním místě neprošla žádnou změnou a na soupisce uvidíme hráče: Jiří "Horys" Hora, David "Chupibear93" Ranocha a Martin "RandyYs" Valocký.

HC Olomouc ovšem změnila takřka celou sestavu a do klubu přišel slovenský reprezentant na Mistrovství světa ve virtuálním hokeji Ondřej "Aigeu" Juraši. Kohouty doplní hráč, který přestoupil z Hradce Králové Jakub "Mozaps" Možný a soupisku uzavírá Lukáš "Sushiiik"Suchomel. Ten ukázal největší progres v minulé sezóně a možná také proto se vedení Olomouce rozhodlo pro udržení tohoto gamera. 

Vícemistr prvního ročníku EHL Martin "Tejky" Tejček představil kádr Motoru České Budějovice. Do nové sezóny přišla jen jedna změna a to za Dareka “Revoese” Malinkoviče přišel po roční pauze Vojtěch "Krchy" Krcho. Doplní je hráči z předchozí sezóny Michal "Silaksson" Silný a hráč Motoru v reálném hokeji Václav "karabina" Karabáček.

Velkou změnou prošla sestava Bílých Tygrů Liberec. Zůstává pouze Jakub "Jelenn" Jelínek a Jiří "Asgardiiik" Žemba. Doplnila je dvojice Zlínských gamerů z minulé sezóny David "Mikin" Mikoška společně s Jan "beliqar" Belej

Slovo si vzápětí vzal kapitán týmu Mountfield HK, gamer David "Willy9" Voňka. Po svém boku mu zůstává z minulého roku Jaroslav "Kasparos13" Kašpar a bývalý hráč HC Škoda Plzeň Lukáš "pizzaluk" Picek.

Představení soupisky HC Energie Karlovy Vary si vzal pod svá křídla Michal "Miky" Máj, ten přišel z Kladna, kde se mu podařilo vybojovat neskutečné 4. místo minulého ročníku. V rozhovoru oznámil, že na soupisce zůstává Josef "Pepik001" Podhola společně s hráčem Jaroslav "Almon" Kouba. Posledním hráčem v sestavě bude Jakub "Double-Maca" Macek, kterému nevyšla předchozí sezóna v Plzni a tak se rozhodl o změnu prostředí do tohoto ročníku EHL. 

V týmu HC Oceláři Třinec zůstává český reprezentant Mistrovství světa ve virtuálním hokeji Josef "Pepcastachurcik" Stachura. Kapitán týmu se snaží o oživení sestavy po nevydařeném čtvrtfinále minulé sezóny, kdy padli s Kladnem. V týmu nadále zůstává Jakub "Jackey1939" Michálek, oba zmiňované doplní hvězda EHL Daniel "DannyZedlo" Sedláček a slovenská naděj Miroslav "Prco-54" Talčík.

Rytíři Kladno, po výborné předchozí sezóně moc měnit nemuseli, kde nikdo nečekal, že se dokážou probojovat do bojů o medaile. Soupisku představoval Dominik "MrMako" Makovský. V týmu nadále zůstává Kamil "hajsmi20" Hajšman, doplní je nová dvojice gamerů Jakub "Shebby" Šebesta a Bedřich "SlondaB" Parožek

HC Sparta Praha po 3. místě z minulé sezóny nevyměnila ani jednoho hráče, a tak na soupisce uvidíme Jakuba "Kubiii7" Bláhu, Tomáše "Indrise" Indru, Filipa "Arcade" Noska a hráče, který se v minulém ročníku nedostal ani do jednoho zápasu Michala "Vajdice" Vajdu.

Soupisku týmu HC Verva Litvínov představil mentální kouč Miroslav "TheNotorik" Šmok. Stejně jako u Sparty v týmu neproběhla ani jedna změna a po stříbrné medaili z minulé sezóny bude soupiska vypadat následovně: Radek "Kumbik" Kumbera, Jindřich "JiFi" Fencl a Patrik "Winci" Wenzel.

Představování soupisek uzavřel mistr EHL v letech 2020/2021 a 2021/2022 HC Dynamo Pardubice. Slovo si za tým vzal Adam "CallmePablo" Čejka, který oznámil sestavu do ročníku 2022/2023. V týmu zůstává na pozici jedničky Adam "Dzouvi" Menšík, který je jasnou jedničkou mezi všemi gamery v lize. Dále je doplní Michal "hcpce1996" Vaněk a soupisku uzavírá stejně jako minulý rok Jaroslav "Jarin" Řehoř.

V této sezóně do každého zápasu mohou nastoupit v základní sestavě za každý klub 2 gameři.

Liga startuje již 19. prosinec a můžete jí živě sledovat na našem Twitch kanále!

Související články