Předsezónní preview - HC Kometa Brno
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Kometa Brno

Předsezónní preview - HC Kometa Brno

Dalibor Benes

Dalibor Benes

13. 12. 2022 21:00

Dalším týmem, který nás čeká, bude celek z moravské metropole, HC Kometa Brno.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Kometa nejvíce zářila v první sezóně soutěže, kdy se po senzační jízdě vyřazovací fází dostala až ke třetí příčce a tedy bronzovým medailím. Dvojice složená z Romana Pilného a Josefa Stachury dokázala tehdy po prohře s Kladnem v semifinále porazit Pardubice a připsat si tak cenný úspěch. Stachura poté odešel do Třince a Pilný, který je ústřední postavou Komety (je kapitánem již čtvrtý ročník) k sobě do týmu nabral Chlebyna a Andremeistera. Následovala zatím nejhorší sezóna pro gamery z Brna, kdy zejména kvůli špatným výsledkům Blada a Chlebyna obsadili nepostupové předposlední místo v základní části. V minulém ročníku ovšem hoši z Brna opět zabrali, Andremeistera vyměnili za Danny Zedla a Anonymouse, Chlebyn zhubnul zhruba sto kilo a společně s Bladem se dostali mírně nad 50% winrate. Výsledkem byl hladký postup do Play Off. Ve vyřazovacích bojích ovšem Kometa mírně selhala, po těsném vítězství proti Budějovicím (které nastupovali kvůli absenci hráče s nevýhodou 0:2), byli vyřazeni týmem rivalů ze Sparty.

Předsezónní preview - HC Kometa Brno

Soupiska

Stálicí soupisky Komety je Roman Pilný, který bude letos opět plnit roli kapitána. Spoléhat se opět bude i na Jakuba Nováka. Danny Zedlo přestoupil obdobně jako kdysi Josef Stachura do Třince a Lukáš Tauc se z hráčské pozice přesunul do funkcionářského křesla a bude letos hlavním adminem ligy (takže má jistotu že se konečně bude aktivně účastnit bojů o nejvyšší příčky). Jako náhradu za tuto dvojici přivedla Kometa do sestavy gamery Lukáše Kříže (přestup z BK Mladá Boleslav) a Jakuba Švikruhu (nový talent z draftu). Dres Komety tak letos obléknou tato jména: Roman “Blade” Pilný, Jakub “Anonymous” Novák, Lukáš “Chuliganis” Kříž a Jakub “Šviki” Švikruha.

Hráč ke sledování

V týmu Komety to určitě musí být Blade, tento klub totiž stojí a padá právě na výkonech tohoto známého streamera. Jeho výsledky jsou ovšem jako na houpačce, v první sezóně se pohyboval v mírném nadprůměru, ve druhém roce ovšem padnul do společnosti nejslabších hráčů. V loňském roce pak hrál prakticky čistý průměr. Vzhledem k tomu, že mu bude letos chybět Chlebyn, na kterého se mohl spolehnout, a také ke změně formátu (každý zápas hrají pouze dva gameři), bude dost možná záležet i na tom, zdali dokáže kapitán Komety potlačit své ego a nenasadit sám sebe do určitých zápasů. Samozřejmě za předpokladu, že jeho spoluhráči budou mít lepší formu než on sám. Od Jakuba Nováka jsme si zvykli očekávat spíše vítězství a bude zajímavé sledovat, zdali na toto očekávání dokáže navázat.

"Chtěli bychom navázat na úspěch z minulé sezóny a opět si zahrát čtvrtfinále," říká Chuliganis.

Lukáš Kříž v minulém roce v dresu Boleslavi ukázal potenciál, uvidíme jak mu sedne letošní ročník hry NHL. Jakub Švikruha je zatím velká neznámá, talent určitě má, ale v nejvyšší lokální lize jsme ho zatím neviděli.

“Těším se na zápas proti Spartě, je to vyhrocené derby kde jim budeme chtít vrátit porážku z minulého roku. A navíc Spartu nemám rád,” doplnil Chuliganis.

Predikce redakce - předkolo

Kometa má určitě dostatečnou kvalitu na to, aby se podívala do vyřazovacích bojů, nemyslíme si ale, že se dostane dál než do předkola. Na druhou stranu, velkou roli mohou hrát emoce, zvláště leader týmu Blade je schopen najet na hype vlnu a vydat ze sebe neuvěřitelné výkony, pokud bude mít správnou mentalitu. Ovšem pozor, tohle je dvousečná zbraň a pokud se týmu nebude dařit, pak může velmi snadno dojít k rozklížení.

ANKETA: Naváže Kometa na úspěch z prvního ročníku?

Děkujeme za přečtení článku a samozřejmě nezapomínáme na obligátní připomínku prvního kola, které se bude konat 19. prosince.

Související články