Předsezónní preview - HC Škoda Plzeň
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Škoda Plzeň

Předsezónní preview - HC Škoda Plzeň

Dalibor Benes

Dalibor Benes

6. 12. 2022 20:00

Dalším týmem v sérii předsezónních článků je celek z města známého zejména svým pivem, HC Škoda Plzeň

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Tým ze západu Čech se účastní již svého čtvrtého ročníku EHL. V uplynulých letech jsme mohli Plzeň dvakrát vidět v Play Off,  pouze v sezóně 2020/2021 se nepodařilo účast v základní části přetavit ve vytoužený postup do vyřazovacích bojů. V posledních dvou sezonách byla sestava hned dvakrát kompletně obměněna, v loňském ročníku se partě okolo double macy podařilo na poslední chvíli proklouznout do Play off a v předkole šokovat vyřazením papírových favoritů z Hradce.  Na budoucí vicemistry z Litvínova už bohužel gameři Plzně nestačili. Navázali tak na první ročník soutěže, kde se týmu pod vedením kapitána Domina podařilo postoupit velmi těsně do vyřazovací fáze, aby byli poraženi premiérovým vítězem EHL - gamery z BK Mladá Boleslav.

Soupiska 

HC Škoda Plzeň pošle na virtuální led tuto sezónu zcela novou sestavu gamerů nabraných z draftu, jedná se o Marián “Messi12126” Meško, Jan “Reffy” Černík, Jakub “JR” Radkovič a Luboš “Derry” Deraha. Jedná se o samé nováčky, takže jest otázkou zdali převáží pozitivní dravost a chuť se ukázat nebo naopak bude tento soubor trápit nezkušenost a nepřipravenost. Gameři mají nyní několik týdnů na to se sehrát a vybudovat si týmovou chemii, ale realitu nám přiblíží až první kola.

Hráč ke sledování

Vzhledem k tomu, že se jedná o zatím lokálně neznáme hráče může být tahounem týmu prakticky kdokoliv.

“Naším cílem je minimálně účast v Play Off, ale uvidíme kam až se dokážeme dostat. Jako favorita na vítězství vidím Pardubice, černým koněm soutěže, který může překvapit, je dle mého úsudku Brno, ” uvedl  Jan Černík

Z pohledu redakce budeme nejvíce sázet na Mariána Meška, primárně kvůli prvnímu místu v letošním kvalifikačním žebříčku. Zároveň bude chtít ukázat, že se jedničkou draftu stal zaslouženě a také že NHL scéna na Slovensku dokáže produkovat borce schopné konkurovat těm nejlepším hráčům z Čech a Moravy. 

“Cíle jsou vysoké, minimálně bychom se chtěli podívat do Play Off, dále se uvidí. Jakožto  nováčci v lize chceme všem ukázat, že se s námi musí počítat. Favoritem na výhru jsou pro nás Pardubice, které budou útočit na hattrick, ale vyhrát může kdokoliv,” doplnil  Jakub Radkovič

Z vyjádření gamerů je vidět zápal a nadšení a jejich cílem bude určitě svou účast v soutěži prodloužit i do vyřazovací fáze. Jako hlavního adepta na vítězství vnímají obhájce z Pardubic.

Predikce redakce - konec v základní části

Gameři ze západních Čech ze sebe určitě vydají vše, ale v redakci očekáváme, že primárně nervozita pramenící z nezkušenosti jim v klíčových momentech sváže ruce a jejich cesta letošním ročníkem EHL tak skončí před vypuknutím Play Off. Na druhou stranu, z pozice outsidera na nich nebude takový tlak a pokud se budou snažit, tak by o vyřazovací část zabojovat mohli.

ANKETA: Dokáže sestava gamerů z Plzně vybojovat účast ve vyřazovacích kláních?

Děkujeme čtenářům za pozornost, již brzy přineseme preview článek i ostatních týmů v EHL. Nezapomeňte sledovat web i sociální sítě ligy a první kolo nás čeká již 19. 12. 

Související články