Předsezónní preview - HC Energie Karlovy Vary
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Energie Karlovy Vary

Předsezónní preview - HC Energie Karlovy Vary

Dalibor Benes

Dalibor Benes

8. 12. 2022 20:00

Dnes se pojďme společně kouknout na tým Energetiků z města známého lázněmi, prameny a filmovým festivalem, představíme si HC Energii Karlovy Vary.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Tým ze západu naší republiky je také pravidelným účastníkem EHL, letos se pro gamery Energie bude jednat již o čtvrtý ročník. Ve všech letech předchozích se zadařil postup do Play Off, ale zatím se týmů z Varů nepodařilo zvítězit v žádném vyřazovacím klání, v prvních dvou sezónách tak přišel konec ve čtvrtfinále a v loňské sezóně v předkole po těsné prohře se Zlínem. Již legendárních rozměrů nabral Jakub “Kubin” Černo přezdívaný bagr, který se v dresu Karlových Varů účastnil všech předchozích sezón. Již v loňském roce ovšem plnil spíše roli nehrajícího kapitána. Když bylo ale nejvíce zle, tak naskočil z lavičky a v Playoff sérii proti Zlínu urval důležitou výhru nad beliqarem, která nabídnula jeho týmu dva matchpointy. Ty bohužel už jeho spoluhráči nedokázali využít. Letos už Kubin nehraje, ale bude i nadále fungovat jako neoficiální mluvčí gamerů. Podaří se jeho nástupcům zlomit prokletí vyřazovacích bojů?

Předsezónní preview - HC Energie Karlovy Vary

Soupiska

Stálice dvou posledních let, Almon a Pepik i letos budou figurovat v sestavě Varů. Zvláště Pepik v obou sezonách podával velmi slušné výkony a byl tahounem svého týmu v základní části,  ale bohužel se nemohl účastnit Play Off v minulém roce (jako dobrovolný hasič vypomáhal občanům svého regionu a likvidoval škody způsobené divokým počasím) a na výkonu Energetiků to bylo znát. Tuto dvojici doplní Miky, rodák z Varů který reprezentoval v minulém ročníku Kladno, a Double maca, který nastupoval v dresu Plzně. Na soupisce tedy najdeme tato jména: Josef “Pepik001” Podhola, Jaroslav “Almon” Kouba, Michal “Miky” Máj a Jakub “Double-Maca” Macek.

Hráč ke sledování

Klíčovým hráčem, na kterém bude záviset úspěch týmu, je určitě Josef Podhola. Tahounem Varů je již dvě sezóny a bude zajímavé sledovat, zdali dokáže navázat i potřetí. Určitě mu s tím bude chtít pomoct i Almon, který podával vždy konzistentní výsledky a pohyboval se v průměru EHL. 

“Cíle máme pouze ty nejvyšší, nejlepším hráče v EHL je dle mého Dzouvi, ale hned po něm následuje (S)almon,” uvedl mluvčí hráčů Jakub Černo.

Na lavičce budou mít také zkušeného Jakuba Macka, pod jehož taktovkou došel individuálně slabší tým Plzně v loňském roce až do vyřazovací části. Zároveň mohou Vary počítat i s posilou ve formě Mikyho, který si loni zahrál semifinále a s Kladnem nakonec skončil na čtvrtém místě, byť se sluší podotknout, že byl suverénně nejslabším hráčem svého celku.

"Chtěli bychom se určitě poprat o TOP 4 a osobně si myslím, že Dzouvi nemá konkurenci," mírnil Kubina Michal Máj alias Miky.

Predikce redakce - předkolo

Od Varů očekáváme to co dokázali v každém minulém ročníku a tím je postup do Play Off. Zároveň však předpokládáme, že ani letos nedokážou v Play Off zvítězit a budou se ze soutěže poroučet po prvním vyřazovacím zápase, tedy v předkole.

ANKETA: Dokáže tým Varů zlomit prokletí a urvat postup v Play Off?

Již tradičně děkujeme čtenářům za přízeň a těšíme se zítra na další preview. A samozřejmě, už to snad víte, ale první kolo ligy začína 19. prosince!

Související články