Předsezónní preview - HC Olomouc
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Olomouc

Předsezónní preview - HC Olomouc

Dalibor Benes

Dalibor Benes

7. 12. 2022 20:00

Třetím týmem na holení jsou kohouti z Moravy, co můžeme očekávat od týmu HC Olomouc?

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Olomouc patří k historicky méně úspěšným týmům v rámci EHL, ale svou účastí ligu ozdobila ve všech uplynulých sezónách. První dva ročníky byl hlavní tváří týmu streamer Indris a po nevýrazném 13. místě v první sezóně se podařilo tomuto celku v druhém roce nakouknout i do vyřazovacích bojů. A to ve velkém stylu, protože ve hře o poslední postupové místo do vyřazovací části dokázali vytlačit Mountfield HK i Spartu na dodatečná kritéria při rovnosti bodů, konkrétně získali o jedno dílčí vítězství v zápasové sérii více než Sparta. Zároveň se před posledním herním kolem nacházeli v nejhorší situaci z těchto tří týmů a postup se tak rovnal malému zázraku. V Play Off ovšem na toto návazat nedokázali a podlehli pozdějším mistrům z Pardubic 1:3. Tahoun Indris po dvou sezónách změnil působiště a v jednom z nejsledovanějších přestupů v historii EHL přešel do týmu, jehož katem se stal v základní části, začal oblékat dres Sparty. Olomouc tak na minulou sezónu postavila zcela novou sestavu z nových tváří - všichni byli v rámci EHL debutanti a dařilo se jim bojovat o Play Off až do posledních kol. Ve 14. kole sahali i po senzaci ve formě skalpu Třince, ale partě kolem Josefa Stachury se podařilo zápas dovést k nejtěsnější možné výhře 3:2. Olomouc tak skončila na prvním nepostupovém místě.

Předsezónní preview - HC Olomouc

Soupiska


Po nepostupu do Play Off se v managementu Olomouce rozhodli ke změnám dvou třetin kádru, tým opustili hráči Rotys a Shades a na jejich místo byl povolán hráč ze Slovenska Aigeu a bývalý reprezentant Mountfieldu HK Mozaps. Olomouc tedy budou v této sezóně reprezentovat gameři Ondrej “Aigeu” Jurasi, Jakub “Mozaps” Možný a Lukáš “Sushiiik” Suchomel. 

Hráč ke sledování

Zajímavé bude pozorovat pokračující jízdu světem EHL u Mozapse. Po vcelku průměrné první sezóně v dresu Hradce, kde dosáhnul na 40% winrate v 1vs1 zápasech a 19% winrate v 2vs2 zápasech se dá předpokládat, že bude tento nadějný gamer chtít svou reputaci napravit. Zároveň byl svými spoluhráči na loňské Play Off usazen na lavičku, takže očekáváme pořádně třeskutý zápas Olomouce proti Mountfieldu HK, protože Jakub Možný bude určitě chtít svým bývalým spoluhráčům vrátit toto i s úroky.

“Z mého pohledu jde o první rok v EHL a do jisté míry to mé ambice posouvá na absolutní maximum. Tuto vítěznou mentalitu citím napříč celým týmem, ale je těžké posuzovat reálnou možnost zisku titulu. Na druhou stranu máme dobrou představu o našich schopnostech a věříme, že kvalitu máme,” uvedl Ondrej Jurasi.

Bude k tomu mít nejenom Sushiiika, který byl nejlepším reprezentantem kohoutů v minulé sezóně ale i nadějného, byť ještě neznámého Ondreje Jurasiho. Z vyjádření kluků čiší zdravé sebevědomí a můžeme tak očekávat hlad po gólech i vítězstvích, motivace tomuto triu rozhodně nechybí! 

“Kvalitních gamerů je tu spousta. Jmenujme například Hráče Kumbik, Winci, hcpce, Hajsmi, ale z našeho pohledu je nepochybnou jedničkou lokální scény Dzouvi," doplnil Aigeu.

Predikce redakce - předkolo

Kvalita hráčů na soupisce HC Olomouc by měla postačovat na postup ze základní části do vyřazovacích bojů, ale čtvrtfinále už pro ně nejspíš bude nedostižným vrcholem. Na druhou stranu, rozhodně mají na to být v Play Off důstojným soupeřem a při troše toho štěstíčka by mohlo dojít i ke zdolání tohoto Mount Everestu virtuálního hokeje. Ale jelikož se v redakci chceme držet pragmaticky při zemi, tak musíme tipovat konec v předkole Play Off.

ANKETA: Který gamer z týmu HC Olomouc bude mít nejvyšší winrate?

Jako vždy děkujeme všem čtenářům, kteří dočetli až do konce a brzy opět přineseme preview dalšího týmu. A v kalendáři si určitě poznačte datum 1. kola, které proběhne 19. prosince.

Související články