Předsezónní preview - Bílí Tygři Liberec
NHL 23 Článek Předsezónní preview - Bílí Tygři Liberec

Předsezónní preview - Bílí Tygři Liberec

Dalibor Benes

Dalibor Benes

14. 12. 2022 18:00

V tomto článku nás čekají reprezentanti klubu z města pod Ještědem, pojďme si představit tým Bílí Tygři Liberec.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Tygři z Liberce se objevili ve všech předchozích sezónách EHL a pokaždé dokázali přes základní část proklouznout do Play Off. Zároveň také v každém ročníku vypadli hned v prvním vyřazovacím zápase. V úvodním roce soutěže tým reprezentovali Dzouvi a Danny Zedlo a po solidním čtvrtém místě ze základní části je ve čtvrtfinále Play Off čekala Kometa. Po hrubě chybě Dzouviho v 2vs2 zápase (od té doby řada gamerů rozehrávku od brankáře přímo na hůl soupeřova útočníka nazývá Dzouviovkou) ovšem do semifinále prošel Blade s Pepcoustachurcikem. Na druhou sezónu si k sobě kluci přibrali ještě Double Mácu a z druhého místa v základní části hladce postoupili do vyřazovací fáze. Zde ovšem velmi překvapivě podlehli 0:3 borcům z Budějovic. Po této sezóně klub opustili všichni gameři a tak bylo na místě postavit novou soupisku. V draftu měli zástupce Tygrů šťastnou ruku, získali sice nezkušeného a mladého, ale zato kvalitního Jelena a solidního Asgardiiika. Bohužel pro ně si vybrali i Martinacz, což se později ukázalo jako smolné rozhodnutí. Liberec i tentokrát bezpečně postoupil do Play Off a brousil si zuby na borce z Kladna. Martin ovšem svůj tým nechal na holičkách, odmítnul do zápasu nastoupit a s jeho absencí nedokázali gameři Liberce přejít dál. Dokážou letos prokletí prvního vyřazovacího kola zlomit?

Předsezónní preview - Bílí Tygři Liberec

Soupiska

Z pochopitelných důvodů se na soupisce Bilých Tygrů letos již neobjeví Martincz, ale zůstávají pilíře základní sestavy v podobě Jakuba Jelínka a Jiřího Žemby. K nim se připojí dvojice gamerů, kteří po sestupu Zlína z extraligy ztratili své angažmá, David Mikoška a Jan Belej. Dres Liberce tak budou v tomto ročníku oblékat následující jména: Jakub “Jelenn” Jelínek, Jiří “Asgardiiik” Žemba, David “Mikin” Mikoška a Jan “beliqar” Belej.

Hráč ke sledování

Bude zajímavé pozorovat, zdali dokáže Jiří Žemba navázat na svůj gameplay z minulé sezóny a velmi slušný winrate okolo 80%. Na druhou stranu vzhledem k tomu, že hrál na pozici týmové trojky, tak často hrál proti slabším soupeřům než jeho kolegové. Z tohoto pohledu se nadějně jeví i Jakub Jelínek, který na kapitánském postu dokázal udržet 50% winrate a připsal si skalpy leckdy velmi kvalitních soupeřů. 

“V letošní sezóně se chceme soustředit na naše výkony a jít od zápasu k zápasu. Cílem určitě je dostat se přes předkolo,” říká Jelenn.

Na soupisce budou mít kluci i bývalé duo ze Zlína a byť Mikin s Beliqar hráli v základní části těžký podprůměr (a Mikin nevyniknul v žádné z předchozích EHL sezón), tak se jejich zkušenosti mohou hodit. Vždyť po upachtěném postupu do Play Off dokázali dokonale zaskočit gamery Energie a ve čtvrtfinále dokonce beliqar urval výhru nad Pablem z mistrovských Pardubic.

“Osobně očekávám velké překvapení od soupisky Kladna, vidím je na prvním místě. Nejslabší tým dle mého bude Mountfield HK,” doplnil kapitán Bílých Tygrů

Predikce redakce - čtvrtfinále

S přihlédnutím k soupisce a historickým výsledkům jednotlivých gamerů věří redakce, že kletba Liberce bude zlomena a letos se podaří Tygrům přejít přes první vyřazovací zápas. Vzhledem k velké konkurenci to ovšem na další úspěchy nejspíše stačit nebude a čtvrtfinále tak bude konečnou zastávkou Jelenna a jeho kumpánů.

ANKETA: Dokážou se Bílí Tygři dostat do čtvrtfinále?

Do startu ligy zbývá již jen několik málo dní, 19. prosince konečně vypuknou první souboje v rámci letošního ročníku EHL.

Související články