Předsezónní preview - Mountfield HK
NHL 23 Článek Předsezónní preview - Mountfield HK

Předsezónní preview - Mountfield HK

Dalibor Benes

Dalibor Benes

13. 12. 2022 18:00

V dnešním článku se pojďme podívat na klub, který vyznává jako své barvy černou, bílou a červenou, tedy Mountfield HK.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Pro tým z Hradce Králové se bude jednat již o čtvrtou sezónu v EHL. Z uplynulých třech let lze pozorovat postupné zlepšování. V hned úvodním ročníku soutěže totiž Mountfield HK skončil beznadějně poslední s pouhou jednou výhrou a jednou remízou na svém kontě. V dalším roce již bojoval o Play Off a tehdejší kádr byl zastaven pouze krůček před vyřazovací částí, na lepší vzájemné zápasy je vyřadila Olomouc. V loňské sezóně se konečně podařilo prokletí konce v základní části zlomit a konal se postup do vyřazovací fáze z bezpečného sedmého místa. Po velmi překvapivé prohře s Plzní v předkole se ovšem Mountfield HK rozloučil se soutěží při první možné příležitosti. Podaří se letos gamerům posunout svůj klub opět o krok dále?

Předsezónní preview - Mountfield HK

Soupiska

V kádru Hradce zůstávají dvě jména z loňského roku, prvním je David Voňka, který je s klubem spjat již od samého začátku, bude se jednat o jeho čtvrtou sezónu. Druhým jest Jaroslav Kašpar, který se k týmu přidal v uplynulém roce. Není bez zajímavosti, že oba jsou aktivními hráči ledního hokeje. Z týmu Hradce vypadnul Jakub Možný (přestoupil do Olomouce) a Jeroným Žiak (nefiguruje na soupisce žádného týmu). Jako náhrada byl z Plzně přiveden Lukáš Picek. Za Mountfield HK budou tedy nastupovat David “Willy9” Voňka, Jaroslav "Kasparos13" Kašpar a Lukáš “pizzaluk” Picek.

Hráč ke sledování

Po loňském ročníku bude určitě zajímavé sledovat Kasparose, protože to byl zejména on, kdo svými výsledky dotáhnul Mountfield HK k historicky první účasti v Play Off. Pokud se mu podaří navázat na velmi solidní 1vs1 winrate z minulého ročníku, určitě bude mít možnost si znovu zahrát ve vyřazovacích bojích a napravit tak své klopýtnutí, kdy právě jeho prohra s double macou nasměřovala Plzeň k senzačnímu postupu do čtvrtfinále. 

"Vzhledem k nabitému rozvrhu v reálném i virtuálním hokeji pro nás bude obtížné vše skloubit, nicméně doufáme, že se nám podaří bez potíží odehrát co nejvíce zápasů," říká Kasparos

K dispozici bude mít Davida Voňku, který byl po dlouhou dobu v NHL komunitě znám primárně jako betonář holdující nezábavnému, ale efektivnímu hracímu stylu a také kvůli nevalné kvalitě svého internetového připojení. V minulém roce se ale i jemu podařilo dostat přes 50% winrate ve svých individuálních duelech. A ruku k dílu přiloží i Lukáš Picek, který ovšem v loňské sezóně patřil k nejslabším hráčům v rámci EHL. Na druhou stranu, v klíčový moment dokázal zabrat a jeho výhra nad Stiszem nasměrovala Hradec ze soutěže ven.

“Těším na zápas s Plzní. Je to klub, v němž jsem minulou sezonu působil a se kterým jsem postoupil do čtvrtfinále právě na úkor Hradce. To vyřazení chci svému milovanému klubu splatit,” nechal se slyšet Pizzaluk.

Predikce redakce - předkolo

Vzhledem ke zkušenostem na střídačce Mountfieldu HK si troufáme tvrdit, že na postup ze základní části bude bodů dostatek. Když ovšem přihlédneme zejména k historickým výkonům Willyho a Pizzaluka a započítáme ještě značné vytížení gamerů kvůli reálnému hokeji, pak předpokládáme, že první zastávka v rámci vyřazovacích bojů bude pro Hradec letos maximum.

ANKETA: Dokáže se sestava Mountfieldu HK letos probojovat do čtvrtfinále?

Jako vždy děkujeme za pozornost a těšíme se na streamu 19. prosince, kdy nás čeká očekávané první kolo soutěže.

Související články