Předsezónní preview - HC Oceláři Třinec
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Oceláři Třinec

Předsezónní preview - HC Oceláři Třinec

Dalibor Benes

Dalibor Benes

15. 12. 2022 21:00

Na paškál jsme si vzali i ocelově tvrdý tým z východu, jsou tu HC Oceláři Třinec

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v EHL

Oceláři budou začínat čtvrtou sezónu svého působení v EHL, ve všech předchozích se jim podařilo dokráčet do čtvrtfinále, ale umístění v TOP 4 je jim zatím zapovězeno. V prvním ročníku dokázala dvojice Jan Buday a Michael Hetzendorfer projít do Play Off ze šestého místa, ale stopku jim vystavilo Kladno. Po odchodu Michaela přišel z Komety Josef Stachura a do týmu se také připojil Jakub Michálek. Tato trojice si došla pro páté místo v základní části, ale ve vyřazovací fázi těsně nestačili na obhájce titulu z Mladé Boleslavi. V loňské sezóně si pak Třinec po výměně Jana Budaye za Dominika Humpála zajistil přímou místenku do čtvrtfinále po získání třetího místa v základní části. Tým okolo Josefa Stachury ale překvapivě podlehl outsiderům z Kladna a na svou premiérovou účast v TOP 4 tak Třinec stále čeká.

Soupiska

Tým opustil po uplynulé sezóně Dominik Humpál, náhradu za něj nalezli Oceláři v Danielu Sedláčkovi a ze Slovenska ještě přibrali Miroslava Talčíka. Dres Ocelářů budou tedy letos hrdě oblékat tito gameři: Josef “Pepcastachurcik” Stachura, Jakub “Jackey1939” Michálek, Daniel “DannyZedlo” Sedláček a Miroslav “Prco-54” Talčík.

Hráč ke sledování

Doporučujeme sledovat cestu Daniela Sedláčka. Tento stále ještě mladý hráč, který v EHL působí od první sezóny by mohl znamenat rozdíl mezi úspěšnou a neúspěšnou sezónou pro Oceláře. Třinec bude jeho třetím klubem za poslední tři ročníky, takže se jedná o fluktuanta, který je ovšem specialistou na 2vs2 duely. Pokud dokáže potlačit svou trému (v první sezóně se v Play Off téměř zhroutil) a svůj vztek (rozbíjení ovladačů o vlastní hlavu v dresu Komety), pak může hrát důležitou roli v taktice Třince. Zároveň by rád zlomil své prokletí, ještě se mu nikdy nepodařilo projít přes čtvrtfinále. A v neposlední řadě bude zajímavý duel proti Kometě, kde ho v minulém roce v klíčových zápasech vyřazovací části poslali leštit lavičku.

"Cílem je TOP 4, rád bych konečně prošel přes čtvrtfinále. Nemám obavu z žádných soupeřů, protože ten neřád hybriďák (poznámka redakce: Josef Stachura používá hybridní ovládání) je letos v mém týmu," říká Danny Zedlo.

Hodně bude záležet i na tom, jakou taktiku nasazování hráčů zvolí Stachura. On sám jako velmi kvalitní gamer, jeden z nejlepších na tuzemské scéně, již několikrát po sezóně prošel procesem 3V (vypadnout, vyhlásit svůj konec v EHL, vrátit se a hrát znovu) a jest otázkou, kolik zápasů odehraje v základní části on sám. Spolehnout se určitě může na konzistentního Jakuba Michálka. Dále má k dispozici již zmíněnou neřízenou střelu ve formě Daniela Sedláčka a nevyzpytatelného nováčka Miro Talčíka.

"Určitě chceme postoupit přes čtvrtfinále a zahrát si o medaile. Myslím že letos na to máme, ale soutěž je vyrovnaná a bude to těžké. My se nebojíme nikoho. Soutěž je každým rokem vyrovnanější, do ligy přišli noví hráči kteří jsou kvalitní, ale my si věříme na všechny," doplňuje kapitán Pepcastachurcik.

Tip redakce - čtvrtfinále

Kvalita kádru by klidně mohla odpovídat i umístění v TOP 4, ale pokud je v nějakém týmu Danny Zedlo, pak je každá debata zbytečná, to prostě musí skončit čtvrtfinálovou účastí. A v kombinaci se Třincem, který také rutinně končí ve čtvrtfinále to je prostě tutovka.

ANKETA: Prolomí Oceláři a Danny Zedlo prokletí a projdou přes čtvrtfinále?

Jak se Oceláři uvedou v prvním zápase sezóny? Sledujte první kolo, které nás čeká 19. prosince.

 

Související články