Předsezónní preview - HC Verva Litvínov
NHL 23 Článek Předsezónní preview - HC Verva Litvínov

Předsezónní preview - HC Verva Litvínov

Dalibor Benes

Dalibor Benes

19. 12. 2022 13:00

Pojďme si představit jednoho z favoritů letošní sezóny, je tu tým HC Verva Litvínov

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

V premiérovém ročníku patřil klub z Ústeckého kraje mezi outsidery a dvojice Patrik Wenzel a Miroslav Šmok si v základní části připsala pouhých sedm bodů a obsadila celkové dvanácté místo. Není bez zajímavosti, že tato dvojice je stále na soupisce Vervy a po nevydařené první sezóně dopomohli svému klubu k historickým úspěchům. Pro druhý ročník si totiž do týmu přivedli superstar prvního ročníku Radka Kumberu z mistrovské Boleslavi. Dlužno podotknout, že Kumbera je dlouholetým fanouškem Litvínova. Po mírná ztrátě formy podrželi Kumberu spoluhráči a zrodil se postup do vyřazovací části z hezkého třetího místa. Ve čtvrtfinále Play Off čekal soupeř taktéž z blízkosti Krušných hor, Karlovy Vary. Kromě prohry Šmoka ovšem Litvínov nezaváhal a hladce postoupil do semifinále, kde je čekal outsider z Budějovic. Parta kolem Tejkyho dokázala vyřadit Dzouviho Liberec a tak bylo jasné, že nás čeká tuhý boj. Po překvapivé prohře Kumbery s Karabáčkem a výprasku, který udělil Krcho Šmokovi, to s Litvínovem vypadalo zle. Gameři se ale semknuli a skvělou hrou v 2vs2 zápasech dokázali sérii otočit ve svůj prospěch. Ve finále pak bojovali statečně, ale na celek Pardubic nestačili. V přípravách na další sezónu přišla další posila, Jindřich Fencl, který právě s Radkem Kumberou vyhrál historicky první EHL titul (v dresu BK Mladá Boleslav). Šmok se zároveň posunul do herně méně aktivní pozice a začal tým řídit jako nehrající kapitán z lavičky. Tyto změny se opět ukázaly jako správné a výsledkem byl postup do Play Off z druhého místa. Ve čtvrtfinále si gameři hladce poradili s celkem Plzně a v souboji o finále je tak čekala Sparta. Po velmi těsné sérii nakonec dokázali gameři Litvínova urvat postup a druhou za sebou jdoucí účast ve finále. V něm bohužel opět podlehli Pardubicím a tak je čekali “pouze” stříbrné medaile.

Předsezónní preview - HC Verva Litvínov

Soupiska

Sestava Litvínova nedoznal během pauzy žádných změn, reprezentovat tedy budou opět Radek “Kumbik” Kumbera, Jindřich “JiFi” Fencl, Patrik “Winci” Wenzel a Miroslav “TheNotorik” Šmok.

Předsezónní preview - HC Verva Litvínov

Hráč ke sledování

To samozřejmě nemůže být nikdo jiný než megastar Radek Kumbera. Hráč s obrovským potenciálem, který se pravidelně objevuje ve výčtu top 5 nejlepších hráčů lokální scény, ale zatím nedokázal pro Litvínov získat cennou trofej. Spolehnout se bude moci i na svoje spoluhráče, kvalitního a konzistentního JiFiho, který by taktéž pro Litvínov rád získal mistrovský titul v rámci EHL.

´"Určitě se chceme dostat do Play Off," říká TheNotorik

Dále bude k dispozici i Patrik Wenzel, který v uplynulých dvou sezónách patřil k nejkvalitnějším hráčům v celé soutěži. Jako morální podporu se pak může celý tým spoléhat na Notorika, který zastává řadu rolí od kapitána po mentálního kouče.

“Nejlepším lokálním hráčem je Dzouvi,” shodují se TheNotorik a Kumbik.

Predikce redakce - finále

Od borců z Litvínova neočekáváme nic menšího než další finálovou účast. Ale dokážou do třetice všeho dobrého prolomit prokletí druhého místa a získat titul? Pokud budou proti Pardubicím, pak se obáváme že ne, ale určitě bude zajímavé takové finále sledovat.

ANKETA: Dokážou gameři z Litvínova získat mistrovský titul?

Jak vkročí Litvínov do sezóny? První kolo je na programu již dnes, tak nezapomeňte sledovat web pro aktuální výsledky.

Související články