Předsezónní preview - Motor České Budějovice
NHL 23 Článek Předsezónní preview - Motor České Budějovice

Předsezónní preview - Motor České Budějovice

Dalibor Benes

Dalibor Benes

19. 12. 2022 12:00

Pojďme si přiblížit klub z jihu České republiky, na řadě je Motor České Budějovice

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00

Historické umístění v rámci EHL

Motor letos zasáhne do třetího ročníku soutěže EHL. Vzhledem k absenci týmu v extralize se neúčastnil premiérové sezóny, ovšem po sestupu Kladna se právě Motor stal v druhé sezóně EHL členem elitní smetánky. Od Rytířů přišel i kapitán mužstva Martin Tejček, který je fanouškem Motoru a v kapitánské roli působí dodnes. Do týmu získal i dalšího rodáka z jižních Čech Vojtěcha Krcho a trio završil Václav Karabáček, který reprezentuje Motor i v reálném hokeji. Mezi některými EHL hráči pak získal přezdívku Fantomas, neboť se i v rámci streamu a fotek v soutěži prakticky neprezentuje. Tejček dotáhnul tým k postupu do vyřazovací části, kde narazili na favorizovaný Liberec v čele s Dzouvim. Tygři se ale nechali outsiderem zaskočit a prohráli v nejkratší možné době. Gameři reprezentující Motor tak hráli hned ve své první sezóně o medaile. V semifinále to dlouho vypadalo na další překvapení, zvláště po výhře Karabáčka nad Litvínovským Kumberou, ale nakonec se Budějovice do finále těsně nedostaly. V zápase o třetí místo si ovšem zlepšili náladu a výhrou nad BK Mladá Boleslav vybojovali bronz. V následující sezóně odešel z týmu Krcho a místo něj přišly dvě posily ve formě Michala Silného a Darka Malinkoviče. V průběhu sezóny se tato změna ukázala jako značně oslabující a Motor proklouzl do předkola z posledního dvanáctého postupového místa. V předkole narazil na Kometu a bohužel nastoupil v neúplné sestavě a sérii tak ovlivnily celkem dvě kontumace dílčích zápasů. I přesto se Tejček s Karabáčkem snažili maximálně a málem se jim podařil zázrak, ale nakonec podlehli Kometě nejtěsnějším možným výsledkem.

Předsezónní preview - Motor České Budějovice

Soupiska

Tým Budějovic opustil po jednoletém působení Darek Malinkovič, ale chystá se velký návrat v podobě Vojtěcha Krcho. Dres Motoru tedy na sebe letos navléknou: Martin “Tejky" Tejček, Michal “Silaksson” Silný, Vojtěch “Krchy” Krcho a Václav “karabina” Karabáček.

Hráč ke sledování

Velmi důležité z hlediska úspěchu Motoru a zároveň velmi zajímavé z pohledu diváků bude sledovat návrat Krchyho, který byl ve své odehrané sezóně tahounem svého celku. Dokáže navázat na výkony z druhé sezóny nebo ho roční pauza připravila o formu? Jistit ho bude Tejky, který je asi nejkvalitnějším betonářem v celé lize a jeho kvalitní defenzivní hra mu již přinesla účast ve finále (za Kladno) a bronzové medaile (v dresu Motoru).

“Myslím si že cíle jsou tenhle rok velké , možná nás bude někdo podceňovat, ale myslím si že neprávem. Krchyho comeback nám dává velkou šanci na úspěch. Musí se s námi počítat,  jako každý rok je povinnost Play Off,” říká Tejky.

Kvalitním hráčem je i karabina, který dokáže hrát vyrovnaně i s těmi nejlepšími lokálními hráči. Je pak otázkou, jak často se na led podívá Silaksson, který má sice v rámci EHL mnoho zkušeností, ale zároveň byly jeho výsledky vždycky velmi podprůměrné.

"Na zisk titulu úplně nefavorizuji Pardubice. Soutěž se každým rokem více vyrovnává, vyhrát může kdokoliv," doplnil kapitán Motoru.

Predikce redakce - semifinále

Očekáváme, že pro tým Motoru bude velmi reálné hrát v TOP 4. Tejček, Krcho i Karabáček jsou velmi kvalitní hráči a specialisti na vyřazovací část, ve které dokážou vždy přepnout do vyšších otáček. Motor prostě není tým, který chce kdokoliv v Play Off potkat, ať už se jim v základní části dařilo jakkoliv.

ANKETA: Získá Motor letos medaili?

Dokáže tým z Budějovic naplnit očekávání? Dívejte se na 1. kolo EHL již dnes! 

Související články