Další ročník eMistrovství světa od IIHF byl oznámen!
NHL 23 Článek Další ročník eMistrovství světa od IIHF byl oznámen!

Další ročník eMistrovství světa od IIHF byl oznámen!

Dalibor Benes

Dalibor Benes

14. 12. 2022 10:50

V loňském ročníku se reprezentantům České republiky, dvojici Adam Menšík a Josef Stachura podařilo dokráčet až do semifinále, dokáže lokální scéna letos zabojovat o titul?

Formát

Stejně jako v minulém roce, opět nás čekají otevřené kvalifikace, ze kterých vzejde duo reprezentantů pro každou zemi. Pro Českou republiku jsou na programu 4. 2. 2023, přihlašovat se můžete zde pro XBOX a zde pro Playstation. Z každé kvalifikace pak vzejde jeden vítěz a dohromady utvoří dvoučlenný reprezentační tým pro hlavní turnaj, jehož skupinová fáze proběhne 18. a 19. února. V případě postupu do Play Off jsou čtvrtfinálové duely na programu 25. a 26. února a vyvrcholení celého turnaje v podobě semifinálových a finálových zápasů se bude konat 4. a 5. března. V uplynulém roce se přes Playstation kvalifikaci dostal Adam “Dzouvi” Menšík, který v EHL reprezentuje mistra HC Dynamo Pardubice a přes XBOX větev prošel reprezentant týmu HC Oceláři Třinec, Josef “Pepcastachurcik” Stachura.

Prize money

Formát turnaje sice zůstává stejný, ale z hlediska prize money došlo ke zdvojnásobení finanční motivace pro gamery, ti nejlepší hráči si rozdělí celých 20 000 Euro. Pro první místo je připraveno celých osm tisíc Euro a samozřejmě trofej pro šampiona k tomu.

Související články