Češi slaví postup do čtvrtfinále eMistrovství světa!
NHL 22 Článek Češi slaví postup do čtvrtfinále eMistrovství světa!

Češi slaví postup do čtvrtfinále eMistrovství světa!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

4. 7. 2022 10:22

eMistrovství světa pořádané IIHF pokročilo do vyřazovací fáze, chybět nebude ani Česká republika. Národní tým ve složení Adam "Dzouvi" Menšík a Josef "Pepcastachurcik" Stachura úspěšně postoupil ze skupinové fáze do vyřazovacích bojů.

Oba reprezentanti si museli svoje místo vybojovat nejprve v úvodních kvalifikacích. První se odehrála na konzoli Playstation, jejím vítězem se stal právě Adam "Dzouvi" Menšík, který letos slavil s pardubickým Dynamem titul v ENYAQ Hokejové lize. Ve druhé kvalifikaci, tentokrát na konzoli Xbox, zazářil třinecký kanonýr Josef "Pepcastachurcik" Stachura a složení domácí reprezentace tak bylo kompletní.

První ostré zápasy čekaly hráče ve skupinové části. Konkrétně ve skupině D musel Menšík se Stachurou čelit těžkému výběru Švédska, Kazachstánu a nováčkům v soutěži z Rakouska a Japonska.

Hned první utkání připravilo našemu výběru papírově nejtěžšího možného soupeře a favorita skupiny ze země tří korunek. Švédi bohužel utkání na obou konzolích dovedli do vítězného konce a zbytek herního dne skupině absolutně dominovali, čímž si vysloužili první místo ve skupině. Češi už nesměli nechat nic náhodě a po těžkém boji s Rakouskem, kde si nakonec připsali dvě výhry, vládli virtuální ledové ploše a soupeřům z Kazachstánu i Japonska uštědřili solidní gólovou nadílku.

Pravidla hráčům umožňují vybrat si jakýkoliv národní tým k odehrání zápasu. Většina hráčů tak volí národní tým Kanady. Ten má ve hře nejlepší hodnocení, díky tomu jsou postavy ve hře rychlejší, přesnější atd.

Konečné druhé místo ve skupině znamená pro Českou republiku postup do play-off. Dle postupového klíče, který funguje stejně jako v hokeji, narazí Stachura s Menšíkem na první tým ze skupiny B. Tím se stal výběr Kanady.

Výsledky skupinových zápasů

Česko - Švédsko

  • Dzouvi - SebbeLarsen86 1:3
  • Pepcastachurcik - eken45jr 0:3

Česko - Rakousko

  • Dzouvi - Toneee9 4:3
  • Pepcastachurcik - Feeeelix 2:1

Česko - Kazachstán

  • Dzouvi - Fearix777 5:0
  • Pepcastachurcik - Diaso88 7:1

Česko - Japonsko

  • Dzouvi - virtil 8:1
  • Pepcastachurcik - YOZA 14:1
Češi slaví postup do čtvrtfinále eMistrovství světa!

Související články