Mezinárodní hokejová federace spouští esportové MS: IIHF eWorld Championship 2022
NHL 22 Článek Mezinárodní hokejová federace spouští esportové MS: IIHF eWorld Championship 2022

Mezinárodní hokejová federace spouští esportové MS: IIHF eWorld Championship 2022

Nicolas Heller

Nicolas Heller

10. 6. 2022 15:37

Mezinárodní hokejová federace IIHF navazuje na pilotním projektu IIHF Esports Fan Championship z roku 2020 a spouští mezinárodní gamingový turnaj na virtuálním ledě. Oficiální MS hráčů na herních konzolích hry NHL™ 22 přichází po sezóně 2021/22, kdy byly do této hry vůbec poprvé zahrnuty licence IIHF a také ženské reprezentační výběry.

„Chceme, aby IIHF eWorld Championship otevřel do budoucna nové možnosti pro esportové hráče,“ řekl prezident IIHF Luc Tardif.

První esportový turnaj uspořádala IIHF v roce 2020, kdy finské duo Erik 'Tilantekija' Tammenpaa a Joel 'Rottadee' Myllymaki získalo titul IIHF Esports Fan Championship proti svým severským rivalům ze Švédska. Téměř o dva roky později je IIHF Gaming zpět s větší a lepší konkurencí na virtuálním ledě. Svoji zemi mohou v rámci světového šampionátu mohou reprezentovat hráči NHL 2022 z 22 zemí.

Česká kvalifikace je na programu 21. června

eWorld Championship odstartuje domácími kvalifikacemi, které určí 44 národních šampionů: 22 soutěžících na PlayStation a 22 na Xboxu. Kvalifikace pro české gamery proběhne 21. června 2022 v 19:00.

Začátkem července je pak na programu úvodní skupinová fáze esportového šampionátu. Zástupci 22 zemí budou soutěžit ve dvou skupinách po pěti a dvou skupinách po šesti, dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí do play off.

Mezinárodní hokejová federace spouští esportové MS: IIHF eWorld Championship 2022

Vyřazovací část bude zahájena o týden později a bude probíhat ve standartním režimu čtvrtfinále -> semifinále -> finále IIHF eWorld Championship 2022. Od skupinové fáze až po velké finále budou všechny zápasy živě streamovány, aby je mohli sledovat všichni fanoušci ledního hokeje a NHL™ 22 po celém světě.

Registrační proces odstartoval

Zájemci o přímou účast v turnaji se mohou registrovat zde: gaming.iihf.com/en_US/eworld-championship/signup. Pravidla povolují start esportových hráčů starších 16 let, kteří vlastní herní konzoli „Xbox One“ nebo „PlayStation 4“ a hru NHL™ 22. V případě správné verze může být turnaj odehrán také na PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S. Kompletní pravidla jsou k dispozici na oficiálním webu mistrovství gaming.iihf.com/.

Kromě trofejí jsou pro nejlepší hráče připraveny i odměny v podobě prize money. Na vítěze čeká finanční odměna 5000 eur, druhý v pořadí obdrží 1800 eur, gameři na 3. a 4. místě dostanou 800 eur a hráči na 5. – 8. místě 400 eur.