Češi na eMistrovství světa končí v semifinále
NHL 22 Článek Češi na eMistrovství světa končí v semifinále

Češi na eMistrovství světa končí v semifinále

Nicolas Heller

Nicolas Heller

17. 7. 2022 13:16

Spanilou jízdu Adama "Dzouvi" Menšíka a Josefa "Pepcastachurcik" Stachury turnajem zastavili Američané v semifinále, Češi jim podlehli vysoko12:4.

Od chvíle, kdy se oba gameři kvalifikovali, aby reprezentovali Českou republiku až do momentu, kdy se ocitli mezi nejlepšími týmy světa - tak dlouho trvala jízda našich dvou reprezentantů. Dzouvi a Pepcastachurcik museli nejprve dokázat, že patří mezi nejlepší hráče v Česku v domácí kvalifikaci, kde jim soupeřem byli kolegové, které moc dobře znají například z ENYAQ Hokejové ligy. Dzouvi dokázal porazit své soky na konzoli Playstation, Pepcastachurcik naopak ovládl kvalifikaci na Xboxu.

Ve druhé, skupinové, fázi už dali naši gameři síly dohromady a společně se vydali bojovat do skupinové fáze. Tam potkali silné Švédy, Rakušany, Kazachstánce a Japonce. Recept na české duo našli pouze ve Švédsku, ostatní týmy na Menšíka se Stachurou nestačily a Česko díky tomu skončilo na druhém místě hned za Švédskem.

Nemilosrdný los poslal proti našemu výběru do čtvrtfinálových bojů Kanadu, o které se před turnajem hovořilo jako o jednom z největších favoritů celého turnaje. Vyšší číslo během závěrečné sirény však na výsledkové tabuli svítilo u české vlajky a naši gameři se tak mohli radovat z postupu do semifinále.

Postupový klíč přisoudil českému výběru Američany. David “JrPens” Roebuck a Joseph “Jos” Olmstead jsou jména, na která budou chtít gameři hrající pod českou vlajkou velmi rychle zapomenout. První z dvojice poslal tým Spojených států do třígólového vedení, které jeho týmový kolega ve druhém duelu ještě navýšil a po první polovině série před sebou měli Češi téměř nadlidský úkol a to sice otočit nepříznivý stav 0:7. I přes to, že v dalších dvou zápasech dokázali naši gameři hrát relativně vyrovnanou partii, náskok Američanů byl příliš velký. Skóre tak doznalo pouze úpravy na konečných 12:4 pro výběr Spojených států.

Při pravidlech Mistrovství světa v ledním hokeji by týmy na základě prohry v semifinále čekal ještě zápas o třetí místo. To však není případ virtuálního Mistrovství světa a konečné umístění naší reprezentace tak zní “třetí až čtvrté místo.”

„I přes nepovedený zápas patříme ve finále mezi nejlepší týmy na světě, věřím, že se za rok vrítáme ještě v lepší formě,“ zhodnotil počínání v turnaji Stachura. „Dnes se nám to vůbec nepovedlo, nejprve jsem vysokým rozdílem prohrál já a další prohrou na to bohužel navázal i Pepča. Ty zbylé dva zápasy už byly lepší, ale bohužel to nestačilo,“ doplnil ho týmový kolega Menšík. Oba dva teď bude čekat zasloužené volno a příprava na nový ročník hry NHL a především nadcházející sezonu ENYAQ Hokejové ligy, kde proti sobě s největší pravděpodobností opět nastoupí jako největší rivalové.

Související články