V semifinále eMistrovství světa narazí Češi na USA
NHL 22 Článek V semifinále eMistrovství světa narazí Češi na USA

V semifinále eMistrovství světa narazí Češi na USA

Nicolas Heller

Nicolas Heller

14. 7. 2022 12:20

Famózně zahraný duel proti Kanadě přinesl českému výběru vstupenku do semifinálových bojů, Češi v nich opět narází na dvojici ze zámoří, konkrétně ze Spojených států amerických.

Napínavé čtvrtfinálové utkání proti Kanadě Češi nejprve vedli o dva góly, gameři s javorovým listem na prsou duel nevzdali a po tom, co lépe zvládli druhý zápas, se dokonce dostali do vedení v celé sérii. Dlouhého radování jim ale nedopřál český ostrostřelec Adam “Dzouvi” Menšík, který poslal Českou republiku ve třetím utkání zpět do dvougólového vedení. Velmi zodpovědnou hru předvedl v posledním utkání Josef “Pepcastachurcik” Stachura, který čelil tvrdým pokusům Kanaďanů o zvrat utkání, k ničemu takovému však soupeře nepustil a náskok dokázal udržet.

Menšík byl následně vyhlášen hvězdou kola, tedy celého čtvrtfinále, pravděpodobně především díky brankám, které nejen zajistily Česku postup, ale také potěšily oko diváka.

Výběr USA ve svém čtvrtfinálovém utkání přehrál Německo. Proti Čechům byl pak do semifinále nasazen, stejně jako týmy ve druhém semifinálovém duelu, dle oficiálního světového žebříčku IIHF. V něm má ze semifinalistů nejvyšší pozici Finsko, které půjde proti nejníže nasazenému Lotyšsku. Následuje USA a Česká republika.

K semifinálové sérii nastoupí Češi v sobotu 16. července ve 20:30hod. Utkání bude vysíláno na mezinárodním twitch kanále eMistrovství světa.

 

Související články