Motor vkročil do EHL úspěšně, Oceláři deklasovali Berany
Článek Motor vkročil do EHL úspěšně, Oceláři deklasovali Berany

Motor vkročil do EHL úspěšně, Oceláři deklasovali Berany

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

18. 12. 2020 16:15

V online zápase mezi Třincem a Zlínem jednoznačně dominovali gameři moravskoslezského celku. Taky Motor vstoupil skvěle do jejich první sezony. Před 1. kolem se uskutečnila taky předehrávka dvou dalších utkání.

HC Oceláři Třinec letos rozhodně patří mezi aspiranty na zisk trofeje. Tým posílil o jednoho z nejlepších gamerů na scéně a českého národního reprezentanta Josefa "pepcastachurcik" Stachuru a nadějného gamera Jakuba "Jackey" Michálka, který přestoupil z Mountfield HK. První zápas proti PSG Berani Zlín ale odehrál tradičně kapitán Ocelářů Jan "Honzicek1992" Buday. V duelu s Davidem "Mikin" Mikoškou padlo celkově 13 gólů, ale s výrazným náskokem zvítězil 9:4 Honzicek1992.

Pepcastachurcik taky předvedl své kvality a bez problému porazil Jakuba "JohnLeclair" Baďuru 7:2. Po sedmi brankách na straně Třince skončil i třetí zápas mezi Jackeym a Pavlem "pikej" Kailem, kdy se zlínskému gamerovi podařilo vstřelit alespoň 4 branky. 

V první čtyřhře nedali Oceláři ani minimální šanci Beranům a duo Honzicek1992 a pepcastachurcik sestřelili Mikina a JohnaLeclaira 4:0. V posledním zápase pak třinečtí gameři potvrdili dominanci na virtuálním ledě výhrou 5:2. "Do utkání se Zlínem jsme šli naplno, abychom urvali výhru. Takové jednoznačné vítězství jsme nečekali, takže jsem rád, že se nám podařil tak skvělý vstup do nove sezóny," vyjádřil se k zisku tří bodů kapitán Ocelářů Jan Buday. Naopak na protější straně panovala chmurná atmosféra a jednička Beranů Mikin jen těžko hledal slova: "Mírné zklamání, protože jsme se chtěli porvat o výhru a určitě ne vše prohrát. Soupeř byl perfektně připravený."

Motor vstoupil do ligy výhrou

Nováček letošní sezony Madeta Motor České Budějovice si nemohli přát lepší začátek. Trojice Martin "Tejkyyy" Tejček, Václav "karabina" Karabáček a Vojtěch "Krchy11" Krcho dominovali v utkání s HC Vítkovice RIDERA. V sérii prohráli pouze ve třetím zápase 1:5. Jinak si z duelů proti soupeřům Jiřímu "Jerry" Danišovi, Michalu "silak" Silnému a Jiřímu "horys" Horovi odnesli výhry 9:2, 3:2, 7:2 a 8:5, čímž vyhráli sérii 4:1. "Do celé série jsme vstupovali s respektem a pokorou. Můj první zápas byl jednoznačný, ale rozhodně nervozita byla na místě jako před každým utkáním a nechtěl jsem nic podcenit. Když jsem sledoval druhý zápas, tak mi přišel docela vyrovnaný. Škoda toho třetího zápasu, který se Krchymu nepovedl podle jeho plánu, ale nemá se za co stydět. Nakonec čtyřhru jsme sice vyhráli, ale ukázala nám, že ještě tomu musíme věnovat čas a sehrát se. Každopádně Vítkovice předvedly sympatický výkon," skromně zhodnotil vítězné tažení kapitán Budějovic Tejkyyy. "První zápas byla katastrofa! Soupeř využil především přesilovky, a tím se dostal na koně a zaslouženě vyhrál," nešetřil se sebekritikou kapitán Vítkovic. "Silakův zápas byl oproti tomu hodně vyrovnaný. V prodloužení to bylo hop nebo trop, nakonec z duelu vyšli vítězně hosté. Ve třetím zápase předvedl Horys kvalitní výkon. Jirka hrál první třetinu vyrovnaně a po pár kličkách z něj spadla nervozita a nakonec vybojoval důležitý bod. V první čtyřhře jsme se hledali, a bohužel výsledek byl jasně pro hosty. Naopak druhý zápas jsme začali dobře, ale pak se hra vyrovnala. Nakonec nám v přečíslení párkrát ujeli a do zápasu jsme se už nedokázali vrátit. Chce to trénovat, přeci jen se říká, že trénink dělá mistry. V pondělí proti Plzni chceme vyhrát a urvat body," dodává k porážce i nadcházejícímu utkání Jerry.

Hvězdná posila Litvínovu k výhře nepomohla

V předehrávce 1. kola se střetly celky HC Dynamo Pardubice a HC VERVA Litvínov. Východočeši sice mají jednu s nejsilnějších sestav letošní sezony, ale Litvínov výrazně posílil o hvězdného gamera Radka "Kumbik" Kumberu, který se připojil už k sehrané dvojici Patrik "Winci" Wenzel a Miroslav "TheNotorik" Šmok. Jejich vzájemné utkání tak bylo velmi vyrovnané.

Po prvním kole v sérii se z výhry radovaly favorizované Pardubice, jelikož Michal "hcpce1996" Vaněk těsně porazil Winciho 3:2. Ve druhém zápase vylepšil vyhlídky pro Litvínov Kumbik, který vyhrál 4:7 nad dalším zkušeným gamerem Jaroslavem "Jarin87" Řehořem. Pardubice pak ale do vedení dostal třetí nasazený Adam "CallmePablo" Čejka po vysoké výhře 9:5 nad TheNotorikem.

Stav série opět zvládl Litvínov vyrovnat v první čtyřhře. Pardubické duo hcpce1996 a Jarin87 těsně nestačili na Winciho s Kumbikem a podlehli jim 2:3. O vítězi se rozhodovalo až v posledním zápase, ze kterého opět o brankové vedení lépe vybruslili gameři Pardubic po stavu 4:3. "Litvínov je velmi kvalitní soupeř, takže jsme rádi za tři body. Určitě nám toto vítězství dodalo sebedůvěru i klid do dalších těžkých zápasů," uvedl po utkání kapitán Dynama Michal Vaněk. "Zhodnotit prohraný zápas, zvláště když jsme až do poslední chvíle byli velmi blízko bodovému zisku, je obtížné," uvedl Kumbik. "Víme ale, že máme velmi silnou soupisku, a tak je nyní pro nás hlavní se nenechat rozhodit a bodovat v nadcházejících zápasech," dodal obhájce zlata z minulého ročníku.

Vyrovnanou sérii ovládly Karlovy Vary

V předehrávce se utkaly taky týmy Mountfield HK a HC Energie Karlovy Vary. Také zde se o vítězi rozhodlo až v pátém vzájemném zápase. Ze souboje kapitánů vzešel vítězně David "Willy9" Voňka z Hradce. Pak se ale Varům podařilo změnit vývoj utkání ve svůj prospěch. Nejdříve Jaroslav "AlmonCZE" Kouba porazil Jakuba "AnonymousCZ91" Nováka a v dalším zápase zvítězil jeho týmový kolega Josef "Pepik001" Podhola nad Jakubem "Shebby" Šebestou.

Hradec ale vyrovnal stav série po první čtyřhře a výhře 2:1. Jenže v rozhodujícím pátém duelu gameři Energie jednoznačně přehráli soupeře 2:5 a odnesli si vítězné 3 body.

Související články