PŘEHLED: První kolo základní části je tady, Liberec čeká odveta s Kometou
NHL 21 Článek PŘEHLED: První kolo základní části je tady, Liberec čeká odveta s Kometou

PŘEHLED: První kolo základní části je tady, Liberec čeká odveta s Kometou

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

14. 12. 2020 11:45

Základní část ENYAQ Hokejové ligy odstartuje zápasy ve studiu i online. Tváří v tvář se utkají obhájci titulu z Mladá Boleslavi proti nejhoršímu týmu minulé sezony Mountfieldu HK. Po nich si to v přímém přenosu rozdá Kometa Brno s Bílými Tygry Liberec.

Mladá Boleslav se sice pyšní titulem mistra EHL sezony 2019/2020, ale letos výrazně obměnila kádr, ve kterém ze základní sestavy zůstal pouze JiFi23. Spolu s ním nastoupí do zápasu proti Mountfield HK dvojka týmu Kubii7 a doplní je Michael Hetz. Proti nim se postaví Willy9, kterého si Hradec ponechal z minulého ročníku a spolu s ním draftovaní nováčci AnonymousCZ91 a Shebby. Středočeské trio je rozhodně favoritem zápasu i soutěže. Ačkoliv Jifi23 nepatřil mezi nejvýraznější střelce, tak dokázal v minulé sezoně podržet tým ve vyrovnaných sériích a otočit průběh utkání. Na vysoký počet gólů musí Boleslav spoléhat až na trojku svého týmu Michaela Hetze, který vedl střeleckou tabulku. Těžko ale říct, co čekat od Kubii7, který má za sebou spíš průměrnou sezonu. "Po individuálních trénincích se chceme teď zaměřit na 2v2 zápasy. Očekáváme, že soupeř si je vědom naší útočené síly a bude se soustředit víc na obranu, kterou musíme co nejrychleji prorazit," uvedl kapitán Mladé Boleslavi JiFi23. Velkou neznámou je papírově slabší protější tým. Nejsilnějším článkem je nováček AnonymousCZ91, který si dobře vedl v kvalifikacích.

Šlágrem 1. kola je rozhodně utkání mezi Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno. Severočeši nastoupí se sehranou dvojkou Dzouvi a DannyZedlo, kterou doplní nováček Double-Maca. Pro Bílé Tygry půjde taky o symbolickou odvetu z minulého napínavého čtvrtfinále, kdy odešly s nepořízenou. Za Kometu Brno nastoupí hvězda týmu a zkušený gamer Blade, draftovaná dvojka Andermaister a trojka Chlebyn. Papírově jsou tedy oba týmy velmi vyrovnané a můžeme se těšit na další napínavé utkání.

Obě utkání se odehrají živě 15. prosince od 16:00 ve studiu a můžete je sledovat na oficiálním twitch kanále.

PSG Berani Zlín se utkají s HC Oceláři Třinec. Zlínskou dvojku Mikin a JohnLeclair z minulého roku doplnil zkušený Pikej, který se podíval i do čtvrtfinále. Proti nim se postaví silnější kádr skládající se z Honzicka1992, Pepcastachurcika a Jackeyho. V zápasech čekáme vysoký počet gólů, jelikož většina gamerů byla v minulé sezoně útočného ražení. Nicméně k výhře mají víc nakročeno Oceláři.

Vítkovice, které si prošly taky výraznou změnou v sestavě si zahrají proti nováčkovi ligy Českým Budějovicím. V sestavě Vítkovic zůstal Danda89, jinak jsou zde draftovaní nováčci Silaksoon a Horys, kteří do draftu postoupili z posledních možných příček. Celkově jsou Vítkovice spíš průměrným celkem, a tak jsou predikce pro výhru nakloněny Jihočechům. Za ně hraje Tejky, který se minulý rok podíval až do finále. Ale taky Budějovice jsou pak složeny z nováčků Karabiny a Krchyho11, kteří v kvalifikacích předvedli mnohem lepší výkony než soupeři z Ostravy.

Olomouc taky vyměnila většinu kádru po nevydařené sezoně 2019/2020. Nasazená trojice Indris, Krishot58 a Fikuss by tentokrát mohli atakovat postupové příčky do play-off, nicméně v prvním kole narazí na papírově silnější Plzeň. Za Škodovku nastupuje loňský tahoun Domin, Phil93, který přestoupil z Vítkovic a nováček Vajdic, který předvedl slušné výkony v kvalifikacích. I proto čekáme, že vítězně ze zápasu vyjde západočeský celek.

Přehled zápasů 1. kola základní části: