Tvrdá rána na úvod základní části, Hradec uzemnil úřadující šampiony
Článek Tvrdá rána na úvod základní části, Hradec uzemnil úřadující šampiony

Tvrdá rána na úvod základní části, Hradec uzemnil úřadující šampiony

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

16. 12. 2020 01:00

První kolo základní části začalo překvapivou výhrou bodově nejhoršího týmu minulé sezony nad úřadujícími šampiony z Mladé Boleslavi. Bílí Tygři vrátili Kometě porážku z loňského čtvrtfinále.

Hned v prvním kole se stali diváci svědky nečekaných výsledků. V přímém přenosu se v úterý střetly kluby Mountfield HK a BK Mladá Boleslav. Ačkoliv prognózy byly jasně na straně středočeských mistrů, tak po vyrovnaných zápasech se z výhry 3:2 na zápasy radovali "slabší" gameři z Hradce. První vzájemné utkání veteránů obou týmů vyhrál mladoboleslavský kapitán Jindřich "JiFi23" Fencl 3:5, který se dokázal držet ve vedení. David "Willy9" Voňka sice skoro celé dvě třetiny udržoval vyrovnaný stav na 2:2, jenže pár sekund před zazněním sirény navýšil JiFi23 na brankové vedení, a poté už nepustil Willyho9 k šanci ho ohrozit. "Doufám, že jsem nezklamal. V prvním zápase jsem potvrdil zlepšení oproti minulé sezoně a doufám, že jsem překvapil soupeře," uvedl po prohře Willy9. 

Ve druhém vzájemném zápase dokázal své kvality draftovaná jednička Jakub "AnonymousCZ91" Novák, který celou dobu ovládal zápas proti Jakubu "Kubii7" Bláhovi a zvítězil 6:4, ačkoliv vstup měl mnohem lepší mladoboleslavský gamer. "Z mojí strany to byla špatná obrana, kdy toho dokázal soupeř vždy gólově využít a já potom jen dotahoval," svěřil se po duelu Kubii7. 

Zápas jak na horské dráze předvedly nasazené trojky Jakub "Shebby" Šebesta a Michael "Michaelhetz" Hetzendorfer, kteří se celou dobu přetahovali o vedoucí branku. Nakonec ale vítězně vybruslil hradecký gamer 4:3. "Jsem nadšený, je to skvělý pocit pomoct týmu výhrou," neskrýval své emoce Shebby. 

V prvním duelu dvojic se hradeckým gamerům příliš nedařilo a z výhry 1:3 se radovala Mladá Boleslav, čím vyrovnala stav série na 2:2. V rozhodujícím pátém duelu si až do 52. minuty drželo těsné vedení o gól hradecké duo Willy9 a Shebby, jenže po krásné kombinaci před jejich brankou vyrovnali JiFi23 a Michaelhetz. Jenže v 56. minutě se po rychlém breaku dostali do vedení 2:1 opět hradečtí a tohle skóre si udrželi až do konce. "Je skvělý pocit porazit mistry. Zaměřili jsme se především na defenzivu a to se vyplatilo," měl radost hradecký kapitán Willy9.

Bílí Tygři jednoznačně přehráli Kometu

Utkání mezi Bílými Tygry Liberec a HC Kometou Brno by se dalo považovat za odvetu čtvrtfinálového střetnutí z minulé sezony. Tenkrát Brno ve velmi těsném utkání překazilo cestu za zlatem Severočechů. Taky nyní to vypadalo na vyrovnanou sérii, jelikož v prvním zápase mezi kapitány Adamem "Dzouvi" Menšíkem a Romanem "Blade" Pilným šlo o gólovou přestřelku. Až do stavu 3:3 se oba gameři předháněli ve vedení, poté ve 48. minutě ihned po vhazování v obranném pásmu Komety se Dzouvimu podařilo navýšit stav na 4:3. Rozhodnuto pak bylo v 57. minutě po gólu na 5:3 z přesilové hry Liberce. "Bylo to vyrovnané. Začátek byl hodně špatný z mé strany. Rozhodly hlavně chyby soupeře na buly, kdy jsem dokázal dát dvě branky," stavěl se kriticky ke svému výkonu Dzouvi.

Ve druhém zápase jednoznačně vévodil nováček ligy Andre "Andremeister" Schwank z Komety Brno, který získal vedení 0:3 už během první třetiny. Ve druhé třetině sice snížil známý liberecký gamer Daniel "DannyZedlo" Sedláček na 1:3, ale vzápětí na to Andremeister ještě zvýšil před zazněním sirény na 1:4. Libereckému gamerovi se v poslední třetině podařilo ještě zdramatizovat zápas, když vyrovnal na 4:4, a poprvé se tak v této sezoně muselo rozhodnout v prodloužení. Po něm se nakonec radoval Andremeister. "Nervozita hrála rozhodně velkou roli, a proto to takhle dopadlo, nečekal jsem, že zápas půjde do prodloužení," byl z vývoje zápasu překvapený gamer Komety.

Od třetího vzájemného zápasu se série ale zlomila v prospěch Liberce. V souboji draftovaných nováčků jednoznačně zvítězil liberecký reprezentant Jakub "doublemaca" Macek 7:3 nad Lukášem "Chlebyn" Taucem. "Už po první střele, ze které padl gól jsem věděl, že to půjde z kopce, a pak to tam začlo padat a nemohl jsem už nic udělat" zhodnotil nevydařený start do ligy Chlebyn.

Dzouvi a DannyZedlo bez servítek ovládli čtyřhru proti Bladeovi a Andremeisterovi po kanonádě 7:2. Ke konci zápasu DannyZedlo předvedl úsměvný zákrok s brankářem, kdy při nájezdu brněnského gamera vyjel mimo brankoviště a nechal tak odkrytou bránu. "Stane se. Zkušenosti s ovládáním brankáře mám a většinou se podaří. Teď jsem to ale zkusil a nevyšlo to," dodává s úsměvem DannyZedlo. Nicméně vítězstvím Liberce tak už bylo o celkovém vítězi rozhodnuto a poslední zápas byl především o zachování tváře.

Poslední zápas ale Kometa naprosto vypustila, a liberecká dvojice Dzouvi a doblemaca si odnesli skalp soupeře po výhře 8:0. Diváci se alespoň dočkali zpestření v podobě pěstního souboje.

 

 

Související články