Úvodní kolo roku 2022 přineslo krasojízdu Pardubic a dominantní představení Karlových Varů
NHL 22 Článek Úvodní kolo roku 2022 přineslo krasojízdu Pardubic a dominantní představení Karlových Varů

Úvodní kolo roku 2022 přineslo krasojízdu Pardubic a dominantní představení Karlových Varů

Dalibor Benes

Dalibor Benes

3. 1. 2022 22:45

První streamované zápasy v novém kalendářním roce ovládnuli favorizovaní gameři Pardubic a sehraná trojka z Karlových Varů. Porážku museli přijmout reprezentanti celků HC Škoda Plzeň a BK Mladá Boleslav.

BK Mladá Boleslav vs HC Dynamo Pardubice (1:4)

První duel nabídnul repete loňského semifinále, které ovládli Pardubice. Jako favorit nepochybně vstupovali i do tohoto mače, neboť akvizicí Dzouviho se úderná síla Dynama ještě zvýšila. Tým z města automobilů v čele s kapitánem Michaelemhetzem se ovšem rozhodně nechtěl nechat zahanbit.

Mark1988cuf vs Hcpce1996 (1:8)

První utkání v sérii přineslo divokou přestřelku plnou akce a spoustu branek. Již po první třetině svítilo na ukazateli skóre 1:5 pro červené barvy. Ve druhé třetině ovšem přišlo celkem nečekaně zvolnění tempa, které ale nevyhovovalo borcům reprezentujícím Mladou Boleslav, neboť se jim tím šance na získání prvního vítězství v rámci série značně vzdálila. Na začátku třetí třetiny ještě Michal Vaněk přidal šestou, sedmou a osmou branku do sítě Markcufovi a zajistil tak svému celku průběžné vedení. Vskutku pekelný vstup do EHL pro gamera z BK Mladá Boleslav!

Patriotpetrboss vs Dzouvi (4:5)

Ve druhé třetině narazil favorizovaný Dzouvi na jednoho z nováčků tohoto ročníku, Petra Látala. K překvapení většiny diváků se šlo do kabin za stavu 2:1 pro zelené barvy. Ve druhé třetině se ovšem opakoval scénář prvního dějství a poslední fáze zápasu začala za stavu 4:2 v neprospěch Dzouviho. V ní jsme ovšem viděli drama jako málokdy, které vyvrcholilo Dzouviho vyrovnáním v závěrečných minutách utkání. Ve chvíli kdy byli všichni diváci připraveni na prodloužení ovšem jako blesk z čistého nebe vsítil Dzouvi i pátou branku a urval další dílčí vítězství v sérii na stranu Dynama Pardubice.

Michaelhetz vs CallmePablo (3:2)

Na kapitána BK Mladá Boleslav čekal těžký challenge, pokud chtěl udržet naděje svého celku v zápase, musel bezpodmínečně vyhrát svůj zápas. Pablo otevřel brankou okamžitě z vhazovaní, ale miláček Twitch chatu Michael Hetz se nevzdal a ještě v první třetině dorovnal na 1:1. Ve druhé třetině musel opět dotahovat, k vyrovnanému stavu mu dopomohl vlastní gól z hokejek hráčů CallmePablo. V poslední minutě třetině navíc po důrazném forčekingu obral Michael Hetzendorfer brankáře soupeře a vsítil rozhodující branku.

Mark1988cuf + Patriotpetrboss vs Hcpce1996 + Dzouvi (1:7)

Další do or die zápas pro Mladou Boleslav přinesl akci v rámci čtyřher. Patrně nejsilnější kombinaci dvou individuálně nadaných hráčů na straně Pardubic vyzvali nováčci soutěže Mark1988cuf a Patriotpetrboss. Zkušené duo hostujících gamerů nedalo svým soupeřům žádnou šanci a po jednoznačném průběhu rozhodnuli o dnešním vítězství Pardubic a zisku tří bodů do tabulky.

Mark1988cuf + Michaelhetz vs Hcpce1996 + CallmePablo (1:9)

V posledním zápase první streamované série šlo již “pouze” o čest a skóre. Pardubičtí gameři neponechali nic náhodě a sérii završili podobně vysokou výhrou jako v prvním utkání, tedy 9:1.

Úvodní kolo roku 2022 přineslo krasojízdu Pardubic a dominantní představení Karlových Varů

 

HC Energie Karlovy Vary vs HC Škoda Plzeň (5:0)

Druhý streamovaný zápas přinesl duel mezi týmem z Karlových Varů, kde i nadále působí jejich trio loajálních gamerů: Kubin, Almon a Pepik001. Nová akvizice ve formě Shebbyho jen posílila tuto solidní sestavu, která i přes občasné herní zkraty kapitána Kubina zvaného Bagr cíli zcela jistě na Playoff. Na druhé straně se představil nově složený tým z Plzně, postavený na zkušenostech Doublemaci a dravosti jeho tří spoluhráčů.

Pepik001 vs Doublemaca (4:1)

Pepik byl v uplynulé sezóně tahounem gamerů z lázeňského města a tak logicky při absenci kapitána Kubina převzal roli jedničky pro dnešní sérii. Doublemaca jako velezkušený matador NHL scény nastoupil jako jednička v relativně mladém a nezkušeném týmu z Plzně. Úvodní dvě branky utkání zaznamenal Pepik, ale Maca korigoval skóre a naznačoval, že se o výhru bude chtít poprat. Pepik trpělivou hrou ovšem zápas uklidnil a přidal ještě dvě pojišťovací trefy, čímž zajistil svým spoluhráčům lepší pozici do nadcházejících 1 vs 1 zápasů.

AlmonCZE vs Kubas88cz (5:2)

Ve druhém utkání série se představil Almon, který v loňském ročníku také poznal chuť playoff, právě v dresu Karlových Varů. Jeho soupeř ve svém premiérovém ročníku neohlídal začátek zápasu a velmi rychle se dostal do třígólového deficitu, který vydržel až do závěru prvního dějství.  Druhá třetina přinesla vyrovnaný výsledek 1:1 a tak do závěrečné části vstupoval Almon s pohodlným vedením 4:1. Přidal ještě jednu branku a i přes okamžitou odpověď ze strany Kubase udržel výhru a přihrál svému týmu hned tři matchpointy.

Shebby vs Pizzaluk (6:0)

V prvním matchpointu na straně Varů jsme mohli vidět velmi aktivní vstup Shebbyho do zápasu. Pizzaluk na druhé straně příliš nestíhal tempo svého soupeře a dle toho také vypadal výsledek, Shebby rozdrtil Pizzaluka v poměru 6:0.

Pepik001 + AlmonCZE vs Doublemaca + Kubas88cz (6:1)

První čtyřhra v rámci série již nerozhodovala o dělbě bodů, maximální bodový zisk si Pepik a jeho hoši pohlídali v rámci 1 vs 1 zápasů. Hned zpočátku ovšem naznačili že rozhodně berou jen výhru a nasázeli dvě rychlé branky do sítě Plzně. Zbytek utkání se nesl v podobném duchu a konečný výsledek byla jasná čtvrtá výhra pro Karlovy Vary.

Pepik001 + Shebby vs Doublemaca + Pizzaluk (3:1)

Závěrečné utkání streamu nabídnulo gamerům Plzně šanci na alespoň čestný úspěch. Po vyrovnaném průběhu prvních dvou třetin vedli reprezentanti Karlových Varů 2:1. V poslední třetině celého streamu ovšem gól dokázali vstřelit pouze Pepik se Shebbym a gameři Plzně odešli dnes poraženi maximálním možným rozdílem.

Vrchní pozice v tabulce i nadále drží gameři HC Dynamo Pardubice a HC Kometa Brno, kteří jsou zatím stoprocentní. Na chvost tabulky se krčí HC Olomouc, Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav a HC Vítkovice Ridera. Tyto týmy stále čekají na svůj první bodový zisk. Mohou se o něj pokusit již v nadcházejícím čtvrtém kole, které přineseme opět živě na našem Twitch kanálu a na Youtube. V akci uvidíme  následující týmy: Vítkovice, Spartu, Litvínov a Zlín.

Související články