V předvánočním kole zaskočil Třinec gamery Litvínova, v druhé sérii Sparta porazila Kladno
NHL 22 Článek V předvánočním kole zaskočil Třinec gamery Litvínova, v druhé sérii Sparta porazila Kladno

V předvánočním kole zaskočil Třinec gamery Litvínova, v druhé sérii Sparta porazila Kladno

Dalibor Benes

Dalibor Benes

20. 12. 2021 21:20

Gameři Třince po neúspěšném prvním kole zaznamenali první bodový zisk, Litvínov naopak půjde do pauzy po studené sprše. Ve druhé sérii dominovala Sparta i přes slabý výkon kapitána Arcada.

 

HC VERVA Litvínov vs HC Oceláři Třinec (1:4)

V prvním streamovaném zápase dnešního dne se představily dva velmi silné týmy s ambicemi na uzmutí pozic nejvyšších, úřadující vicemistři z Litvínova a zkušení matadoři ze Třince. Ti navíc nastupovali s touhou napravit si náladu po překvapivé porážce od Sparty v 1. kole.

Kumbik vs Pepcastachurcik (1:3)

V utkání dvou velmi známých jmen české NHL scény bylo těžké odhadovat kdo bude favoritem, skill ceiling mají oba gameři v patrech nejvyšších a jejich kvality jsou na světové úrovni. Pepca je navíc známý svou silnou psychickou odolností. Kumbikovi možná trochu chybělo i štěstí v zakončení, každopádně z toho nakonec vyšla prohra o dvě branky.

Winci vs Domin (0:6)

Ve druhém klání nás opět čekali dva velezkušení borci.  Zápas vyšel podstatně lépe Dominovi, který vedl po první třetině 3:0 a trpělivou hrou neumožnil svému soupeři souvislejší tlak a zároveň přidal i další trefy. Zápas skončil vysokým rozdílem a Domin tak svým spoluhráčům přihrál tři matchpointy.

Jifi23 vs Jackey (2:5)

Ve třetím utkání byl veškerý tlak na Jifim, neboť pouze výhra mohla udržet naději Litvínova na bodový zisk. Mistr z 1. ročníku se ovšem v první třetině musel smířit s tím, že po brzkém gólu Jackeyho tahal za kratší konec. K jeho smůle se ovšem Jackeymu podařilo vstřelit druhý gól chvíli před první přestávkou. Ve druhé třetině to dlouho vypadalo, že další gól neuvidíme, ale nakonec se po dvou rychlých akcích podařilo Jifimu skóre srovnat a tak jsme do posledního dějství vstupovali za nerozhodného stavu.  V něm si ovšem Jackey vše pohlídal a zajistil svému týmu vítězství v celé sérii.

Kumbik + Winci vs Pepcastachurcik + Domin (3:2)

V prvním duelu dvojic šlo již gamerům z Litvínova pouze o záchranu cti a připsání si čestného vítězství do statistik. V poměrně opatrném zápase jsme dlouho neviděli branku. Nerozhodný stav se podařilo ukončit až gólem ze strany Litvínova po více jak polovině hrací doby. Třinečtí ovšem okamžitě zapnuli vyšší otáčky a vyrovnali. Vzápětí ovšem Kumbik předvedl svou magii a po krásném uvolnění sice selhal v samostatném úniku, ale díky šťastnému odrazu dokázal dopravit kotouč do sítě.  Ve třetí třetině se Třinci podařilo v přesilové hře srovnat na 2:2. Ve chvíli kdy už všichni napjatě očekávali prodloužení se ovšem Litvínovu podařilo vstřelit rozhodující gól a získat tak pro svou stranu čestný úspěch.

Kumbik + Jifi23 vs Pepcastachurcik + Jackey (1:2p)

Závěrečné utkání nám opět přineslo opatrný hokej z obou stran a za stavu 1:1 se šlo do prodloužení. I přes několik velmi slibných šancí na obou stranách jsme na branku čekali až ke konci prodloužení, kdy po samostatném úniku vsítili borci z Třince vítězný gól.

 

Rytíři Kladno vs HC Sparta Praha (1:4)

V druhém zápase se proti sobě ocitli dva spoluhráči z minulého ročníku. Kapitán Sparty Arcade si na letošní sezónu naverboval do týmu Kubiiiho a Indrise s nadějí, že ho konečně spoluhráči dotáhnou v jeho třetí sezóně do play-off. Na druhé straně se objevil MrMako, který bude letošní ročník oblékat dres Kladna společně s Hajsmim a Mikym.

Hajsmi vs Kubiii7 (2:5)

První duel v rámci série přinesl pohledný hokej plný tvrdého boje, ale i technických fines v podání obou gamerů. Nadějný Hajsmi ovšem tentokrát na Kubiiho nestačil a po celkem jednoznačném průběhu odešel ze zápasu jako poražený. 

MrMako18 vs Arcade (4:2)

Třaskavý souboj bývalých spoluhráčů nabídnul velmi dramatickou zápletku. K vidění byl nesmlouvavý souboj o každý kousek ledu, kde si první gólový úspěch na svou stranu připsal gamer z Kladna. V druhém dějství pak Arcadovi nadělil ještě jednu branku a kapitán Sparty tak do závěrečné části nastupoval s dvougólovým deficitem. Arcade ovšem rozhodně neházel flintu do žita a podařilo se mu brzy vstřelit kontaktní branku. Následoval skvělý závěr utkání, ve kterém se podařilo Spartě vyrovnat na 2:2. Bohužel pro ně jejich radost velmi rychle zkazil MrMako, který parádní akcí vrátil vedení na svou stranu. Arcade byl následně nucen hrát vabank, který mu nevyšel a byl mu nadělen ještě jeden gól.

Mikycz vs Indris (2:4)

V posledním utkání jednotlivců se představil nadějný streamer Indris, který v pauze po sezóně stihnul přestoupit z Olomouce do Sparty a získat tak označení nejžhavějšího transferu. Proti němu nastoupil nováček Miky, pro kterého se jednalo o premiéru v rámci EHL streamu. Indris se po většinu zápasu věnoval více rozhazování rukou, kroucení hlavou a mumlání pod vousy než samotnému gameplayi a možná i proto svítil na výsledkové tabuli po dvou třetinách stav 2:0 pro Mikyho. V poslední třetině ovšem konečně zabral a podařilo se mu dokonce nejenom srovnat, ale kompletně otočit nepříznivý průběh a dovést utkání do vítězného konce.

Hajsmi + MrMako18 vs Kubiii7 + Arcade (3:4)

Po Indrisově výhře vstupovali Sparťané do prvního duelu dvojic ve výhodě. Navíc se poměrně záhy ujali vedení 2:0 a i když se podařilo Kladnu skóre ještě před odchodem do kabin korigovat, vstoupili gameři z Prahy do druhé třetině za stavu 2:1. Arcadova družina pak přidala i gól s pořadovým číslem tři na straně Sparty a zdálo se, že si zadělali na pohodovou závěrečnou třetinu. Gameři Kladna ale opět dokázali vstřelit důležitý kontaktní gól. Hned v úvodní pětiminutovce třetího dějství zvládlo Kladno skóre srovnat a patnáct minut před koncem jsme tak byli prakticky opět na začátku. Nakonec rozhodla náhoda v podobě velmi smolného vlastního gólu do sítě Kladna. Sparta si tak po čtyřech duelech zajistila jistotu plného bodového zisku.

Hajsmi + Mikycz vs Kubiii7 + Indris (2:5)

V posledním streamovaném zápase roku 2021 se hrálo již “pouze” o skóre a čest. Sparta ovládla zápas v poměru 5:2 a potvrdila tak svou výhru v této sérii.

 

I druhé kolo EHL přineslo strhující akce a skvělý hokej. Nyní ovšem nastal čas na odpočinek, kdy se gameři budou primárně věnovat svým rodinám a přátelům, a na streamu se tak opět uvidíme až v roce 2022. Hned v pondělí 3.1. si to na našem Twitch kanále rozdají gameři z týmů BK Mladá Boleslav a HC Dynamo Pardubice. Poté bude následovat duel HC Energie Karlovy Vary vs HC Škoda Plzeň.

 

Související články