Trápící se Boleslav vyzve vedoucí Pardubice, Karlovy Vary se pokusí o první body proti Plzni
NHL 22 Článek Trápící se Boleslav vyzve vedoucí Pardubice, Karlovy Vary se pokusí o první body proti Plzni

Trápící se Boleslav vyzve vedoucí Pardubice, Karlovy Vary se pokusí o první body proti Plzni

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

3. 1. 2022 12:00

První ligové kolo v novém roce se odehraje již v nedělní večer mezi Spartou a Litvínovem. První letošní zápasy před kamerami se uskuteční v pondělí 3. ledna mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví, a poté se v tváří v tvář střetnou gameři Karlových Varů a Plzně.

Sparťanské čtveřici Arcade, Kubiii7, Indris a vajdic se zatím daří na výbornou a drží si vítěznou šňůru, za to jejich soupeři z Litvínova nepředvádí přesvědčivé výkony, ačkoliv před sezonou jejich sestava patřila mezi favority. Po jedné výhře a prohře se pokusí svůj průměrný výkon vylepšit v dnešním večerním utkání.

Outsideři versus favorité

V pondělí se pak dohraje kompletně 3. kolo. V přímém přenosu mohou diváci EHL od 17:00 sledovat utkání mezi úřadujícími mistry z Pardubic, kteří si drží neporazitelnost i letos, a Mladou Boleslaví. Její sestava složená z nováčků a jediného zkušeného veterána se zatím nedokázala příliš sehrát a zatím nepodává výkony, na které byli fanoušci zvyklí v předchozích letech. Favorizované Dynamo je tak jasným adeptem na bodový zisk.

Od 19:30 začne druhý streamovaný zápas mezi Plzní a Karlovými Vary. Diváci mohou očekávat mírněji vyrovnanější střetnutí, ačkoliv Plzeň je na tom statisticky s jednou výhrou a prohrou i ve skóre (7:3) lépe než dosud bezbodové Vary (3:7). Podle odhadů by si Indiáni měli ze třetího kola odnést cenné body, jelikož gameři Energie stále mezi sebou hledají jistou synergii.

Moravu čeká derby mezi Kohouty a Kometou. Brno je letos naprosto jiným týmem, ačkoliv sestava zůstala od loňska téměř nezměněná. Momentálně okupují třetí místo tabulky, a tak by je poslední Hanáci neměli nijak ohrozit.

Derby se chystá i ve Slezsku. Oceláři by chtěli po výhře v minulém kole urvat další body, a tak Vítkovice nezažijí klidný večer. Pro ně to bude teprve druhé utkání v sezoně. První mač jim nevyšel, a proto by chtěli zažít vítězný pocit právě ve slezském duelu. Nicméně do zápasu musejí vložit spoustu sil, protože Třinec je jasným favoritem.

Zlín se střetne s ligovými nováčky z Kladna. Berani vybruslili do sezony správnou nohou a drží se po dvou výhrách na čtvrtém místě. Rytíři ale ukazují, že se zkušenějších týmů nebojí a s bilancí jedna výhra a prohra mohou Valachům přerušit vítěznou sérii.

Svá druhá utkání v sezoně odehrají také Liberec a České Budějovice. Oba celky mají letos nové sestavy, které podaly naprosto odlišné výkony. Liberec začal vítězně se skóre 4:1, což ho řadí do role favorita proti Motoru, který má za sebou porážku 1:4.

Sledujte živě 3. kolo EHL

Zápas mezi HC Dynamem Pardubice a BK Mladou Boleslaví sledujte v přímém přenosu na oficiálním twitch kanále EHL v pondělí 3. ledna od 17:00. Poté si nalaďte od 19:00 druhé živé utkání mezi HC Škodou Plzeň a HC Energií Karlovými Vary.