Sparta má bronz, Rytíři čtvrtí
NHL 22 Článek Sparta má bronz, Rytíři čtvrtí

Sparta má bronz, Rytíři čtvrtí

Dalibor Benes

Dalibor Benes

26. 2. 2022 23:05

Dramatické semifinále poslalo do zítřejšího finále Litvínov a Pardubice, Kladno a Sparta si zahráli o třetí místo.

HC Dynamo Pardubice vs Rytíři Kladno (3:0)

V prvním semifinále asi nemohl být jasnější favorit. Na jedné straně neporažené Pardubice s hvězdnou sestavou, na straně druhé překvapení letošní vyřazovací části, týmy srdcařů z Kladna. I přesto bylo jasné že Hajsmi, Mako a Miky nebudou chtít dát svým soupeřům nic zadarmo a o účast ve finále se porvou.

Dzouvi vs Hajsmi (4:2)

Hned v úvodním utkání mohlo dojít k velkému překvapení! Hajsmi nachytal Adama Menšíka na švestkách a poměrně rychle se ujal vedení 2:0. Dzouvi zachoval emocionální stabilitu a soustředění a systematickou hrou dokázal průběh zápasu zvrátit. Do sítě Kladna nasázel hned čtyři branky a získal pro s

Hcpce vs MrMako (4:2)

Ve druhém utkání série jsme viděli opět až překvapivě vyrovnanou partii na ledě. Hcpce dlouho držel jednobrankový náskok a pojistku ve formě čtvrtého gólu přidal až těsně před koncem. Tři matchpointy pro Pardubice!

Jarin vs Miky (2:1p)

Legenda virtuálního hokeje, nejstarší hráč první sezóny a zároveň nejúspěšnější (společně s Kumbikem) gamer EHL, Jarin, byl nasazen jako trojka svého týmu. Neméně kvalitní Miky na straně druhé se ujal vedení a Jaroslav Řehoř musel dotahovat. Srovnáním si vynutil prodloužení ve kterém se mu podařilo rozhodnout hned první akcí a posunul tak Pardubice do finále.

Sparta má bronz, Rytíři čtvrtí

HC Sparta Praha vs HC VERVA Litvínov (2:3)

Arcade vs Winci (0:7)

Naprostá dominance ze strany Winciho! Sparťanský kapitán Arcade neměl nárok a byl přehrán rozdílem třídy. Patrik Wenzel tak pro Litvínov urval ideální vstup do série.

Indris vs Kumbik (3:2)

Překvapení hracího dne v podaní Indrise přineslo druhé utkání. Kumbik vůbec poprvé s gamerem reprezentujícím Spartu prohrál a série byla tak okamžitě srovnána.

Kubiii vs Jifi23 (2:1)

V utkání dvou bývalých spoluhráčů (minulou sezónu hráli společně v MB) měl mírně navrch Kubiiho agresivní herní styl a dokázal svůj tým dostat do vedení 2:0. Jifi již pouze korigoval skóre a Sparta tak získala hned dva matchpointy.

Arcade + Indris vs Winci + Kumbik (0:6)

První šanci na postup do semifinále ovšem Sparta nevyužila a prohrála vysoko, rozdílem šesti branek. Duo z Litvínova bylo po celé utkání lepší, ne nadarmo se VERVA stala vítězem ankety Radegast souboj bojovníků (nejvyšší winrate v 2vs2 zápasech).

Arcade + Kubiii vs Winci + Jifi23 (0:3)

V rozhodujícím pátem zápasu jsme viděli dlouho vyrovnanou partii, ve které se nakonec pomyslný jazýček na váhách převážil na stranu Litvínova a gameři tak urvali postup do finále. Sparťanský kapitán Arcade zaznamenal v sérii kumulované skóre 0:16.

Sparta má bronz, Rytíři čtvrtí

 

Rytíři Kladno vs HC Sparta Praha (2:3)

Hajsmi vs Arcade (3:2p)

Ve velmi vyrovnaném utkání jsme se dostali až do prodloužení kde byl šťastnější gamer z Kladna a uzmul vedení pro stranu Rytířů.

MrMako vs Kubii (0:3)

Zkušený Kubiii ve druhém utkání neponechal nic náhodě a srovnal série, bylo tak jasné že uvidíme minimálně jeden 2vs2 zápas.

Miky vs Indris (3:5)

V sympatickém utkání plném branek dokázal Tomáš Indra svého soupeře přestřílet a obdobně jako v semifinálovém utkání nabídnul svému celku možnost dvou matchpointů.

Hajsmi + MrMako vs Arcade + Kubiii (3:2p)

První matchpoint zůstal nevyužit, když duo z Kladna dokázalo v prodloužení urvat vítěznou branku. Arcade a jeho parta ovšem měla ještě stále prostor pro reparát.

Hajsmi + Miky vs Arcade + Indris (0:1p)

V rozhodujícím zápase se hrálo velmi opatrně, čemuž napovídal i bezgólový stav po základní hrací době. V prodloužení stačila ale jediná chyba na straně Kladna a bylo rozhodnuto. Bronzové medaile tak putují do rukou gamerů HC Sparta Praha!

 Zítřejší finále přineseme opět živě na našem Twitch kanálu a na Youtube. Těšit se můžete na zápas Pardubice vs Litvínov, soutěže o skvělé ceny a mnoho dalšího. Vidíme se zítra v 17:00!

Související články