Předkolo patřilo outsiderům, dál jde Plzeň, Zlín, Kladno i Kometa
NHL 22 Článek Předkolo patřilo outsiderům, dál jde Plzeň, Zlín, Kladno i Kometa

Předkolo patřilo outsiderům, dál jde Plzeň, Zlín, Kladno i Kometa

Dalibor Benes

Dalibor Benes

19. 2. 2022 23:50

Po dnešním dni již známe všechny čtvrtfinálové dvojice!

Bílí Tygři Liberec vs Rytíři Kladno (1:3)

V prvním předkolovém zápase se odehrála konfrontace klubů ze středu tabulky. Zápas byl bohužel silně ovlivněn nedostavením hráče Martincz z řad Liberce a kontumace dvou jeho zápasů se společně s prohrou Jelena stala gamerům osudnou. Asgardiik se sice pokusil misky vah zvrátit ve svém 1vs1 zápase proti Mikymu, který vyhrál suverénně 5:1, ale nakonec to na postup do čtvrtfinále nestačilo. Kladno se ve čtvrtfinále potká s Oceláři z Třince.

 

HC Energie Karlovy Vary vs PSG Berani Zlín (2:3)

V druhém utkání se představili gameři z Varů a Zlína. Karlovarští hráči nemohli do zápasu nasadit svého hráče Pepika, který byl vinou bouře bez elektřiny. Zaskočil tedy kapitán a hlavní tvář celku ze západu Čech Kubin (alias Bagr). 

Oba týmy jsou velmi dobře sehraný kolektiv a staví na dlouhodobosti, vždyť za Zlín hraje Mikin již třetí sezónu, obdobně jako Kubin v KV. Po úvodní výhře zkušeného Davida Mikošky dokázal sérii vyrovnat Shebby. V posledním zápasu 1vs1 dokázal Kubin zůročit minulé ročníky a poradil si s Beliqarem hladce 4:1. Získal tak pro svůj celek dva matchpointy. Gameři ze Zlína ovšem neházeli flintu do žita a podařilo se jim ve dvou strhujících zápasech otočit skóre na svou stranu a získat pro svůj klub senzační postup do čtvrtfinále. Jako soupeř je čekají dominantní Pardubice.

 

HC Kometa Brno vs Motor České Budějovice (3:2)

I tato série byla bohužel ovlivněna nedostavením gamera k zápasu, tentokrát se jednalo o hráče Motoru Silaka. Jeho spoluhráči se ovše, odmítali vzdát a výhrou Tejkyho nad DannyZedlem a Karabiny nad Bladem si vynutili rozhodnutí v zápasu 2vs2. V něm dokázala velmi těsně zvítězit Kometa a ve čtvrtfinále se tak v ostře sledovaném duelu postaví Spartě.

 

Mountfield HK vs HC Škoda Plzeň (2:3)

Vzhledem k nemožnosti gamera Pizzaluk se účastnit zápasu ve stanoveném čase, v kombinaci s ušlechtilou ochotou ze strany Mountfield HK došlo k předehrání zápasů tohoto gamera již v pátek. Zápas tak začínal za stavu 1:1. Toto gesta gamerů z Hradce je potřeba velmi vysoce ocenit a děkujeme za fair play a čestný přístup!

Zároveň dokázal leader týmu Plzně Double Maca porazit Kasparose a získat tak pro svůj tým matchpoint. Ten sice dokázal kapitán Willy odvrátit, ale v rozhodujícím zápase 2vs2 byli o chlup úspěšnější gameři z Plzně a zajistili si tak čtvrtfinálovou konfrontaci s Litvínovem. 

Zítra nás čeká čtvrtfinále, které přineseme opět živě na našem Twitch kanálu a na Youtube

Související články