Základní část ovládly Pardubice s čistým štítem!
NHL 22 Článek Základní část ovládly Pardubice s čistým štítem!

Základní část ovládly Pardubice s čistým štítem!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 2. 2022 20:36

V základní části ENYAQ Hockey League zbývá odehrát ještě 4 zápasy, o jejím vítězi je však rozhodnuto. Z prvního místa do play-off již po druhé v řadě půjdou gameři HC Dynamo Pardubice.

Virtuální ledy, to je už nějaký ten pátek doména extraligového klubu z Pardubic. Minulou sezonu kralovali gameři Dynama jak základní části, tak následným vyřazovacím bojům, kde si ve finále poradili se soky z Litvínova.

První metu překonali i letos. Základní část ligy ovládli a to dokonce bez ztráty jediného zápasu. Do play-off tak půjdou z první pozice, která letos přináší obrovskou výhodu. Nový systém play-off v každém kole řadí týmy dle jejich umístění v tabulce základní části a následně jsou proti sobě týmy nasazovány v každém kole tak, aby vždy nejlépe umístěný tým hrál proti nejhůře umístěnému. První čtyři týmy navíc postupují přímo do čtvrtfinále, zbylých osm týmů se nejprve utká v předkole.

Pardubice tak svého soupeře pro nedělní čtvrtfinále poznají až po sobotním předkole, které bude hostit Radegast Sport Pub v Brně

Nic se už nezmění ani na pořadí nejlepší čtveřice. Do té se z druhé pozice probojovali gameři Litvínova a svoje umístění v základní části z minulé sezony vylepšili také třinečtí Oceláři, kteří se posunuli na třetí místo. Velmi povedenou sezonu má za sebou HC Sparta Praha. Ta se oproti minulým ročníkům, kde vždy zůstala za branami vyřazovací části, vyšvihla na čtvrté místo.

O seřazení zbylé části tabulky rozhodnou poslední zápasy, které jsou na programu 17. února.

 

 

Související články