O mistrovský titul si o víkendu zahrají Pardubice, Litvínov, Sparta a Kladno!
NHL 22 Článek O mistrovský titul si o víkendu zahrají Pardubice, Litvínov, Sparta a Kladno!

O mistrovský titul si o víkendu zahrají Pardubice, Litvínov, Sparta a Kladno!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

22. 2. 2022 19:42

První víkend vyřazovacích bojů ENYAQ Hockey League přinesl spoustu fantastických momentů. Na ty se gameři nejlepší čtveřice týmů pokusí navázat už o víkendu 26. - 27. února, kdy se utkají o titul mistra třetí sezony a prizemoney 150 000 korun.

Diváci, kteří si naladili přenos předkola ENYAQ Hockey League z brněnského Radegast Sport Pubu se rozhodně nenudili. Za burácející atmosféry fanoušků bojovali gameři ze všech sil a po spoustě napínavých akcí a důležitých momentů jsme mohli pozorovat také výsledky, na které by si zkušenější sázkař před začátkem předkola pravděpodobně nevsadil.

Nejprve zaskočilo Kladno gamery Liberce a za stavu 3-1 slavilo postup do čtvrtfinále. Ani původně šesté Karlovy Vary nenalezli recept na Zlín, který se základní částí potácel převážně kolem desáté příčky. Jako jediná potvrdila roli favorita Kometa, když uhrála konečný výsledek 3:2 s Motorem. Předkolo uzavřel další dokonalý skalp favorita. V základní části sedmý Hradec se nedokázal vypořádat s gamery Plzně.

V neděli čekalo na gamery čtvrtfinále. S chutí podat si dalšího favorita nastoupili opět gameři Kladna. Třinecké Oceláře, jako jednoho z hlavních favoritů celé soutěže a třetí nejlepší tým základní části, dostali gameři Kladna na lopatky během čtyř zápasů. Smolnou sérii pro “papírově silnější” týmy ukončila až pražská Sparta porážkou Komety. Výhrou 3-1 proti Zlínu navázaly Pardubice a vyřazovací boje skončily také pro Plzeň po porážce od Litvínova.

Semifinále play-off je naplánováno na sobotu 26. února. Zápas o třetí místo a velké finále, ze kterého vzejde v pořadí už třetí ligový mistr, se odehraje v neděli 27. února. Všechna utkání play-off budou vysílána na ligovém kanále twitch.tv/esporthokej.