Otevřené kvalifikace u konce! Kdo postoupil do finále?
NHL 23 Článek Otevřené kvalifikace u konce! Kdo postoupil do finále?

Otevřené kvalifikace u konce! Kdo postoupil do finále?

Adam Král

Adam Král

8. 11. 2022 16:15

S vydáním NHL 23 došlo i k odstartování nové EHL sezóny, jak jinak než formou otevřené kvalifikace. Úvodní kola kvalifikace se uskutečnily už 24. října a skončily až 7. listopadu.

Všechny kvalifikační souboje probíhaly systémem single elimination ve hře NHL 23 na konzoli Playstation 5.  Jaké momenty nabídly kvalifikace a kdo pro sebe získal ta nejlepší místa v rámci jednotlivých soubojů?

První kvalifikace

První z pěti kvalifikací, která se konala 24. října, přinesla velmi těsné zápasy, speciálně pak o první a druhé umístění. Souboj spolu svedli Sviki a Messii231, přičemž celý zápas skončil 8:7 pro prvního jmenovaného. Třetí místo si pro sebe nakonec získal hráč kubci12.

  1. Sviki
  2. Messii231
  3. kubci12

Druhá kvalifikace

Další série zápasů začala o pár dnů později, a to 26. října, přičemž tento set zápasů byl takovou neoficiální odvetou Sviki a Messii231. Pořadí se tentokrát otočilo a Messii231 skončil na prvním místě se skóre 5:2. Třetí místo obsadil H0wniak, který drtivě porazil svého protivníka 5:0.

  1. Messii231
  2. Sviki
  3. H0wniak

Třetí kvalifikace

Poslední říjnový den nabídl tuhé souboje a vypadnutí vítězů dvou předchozích kvalifikací, kteří se drželi na špici tabulky. První místo si pro sebe dokázal získat DefinitelySeph, který porazil JR11 těsných 6:5. Souboj o třetí místo pak nabídl vítězství hráče Kometak 4:3. 

  1. DefinitelySeph
  2. JR11
  3. Kometak

Čtvrtá kvalifikace

Předposlední kvalifikace se uskutečnila 3. listopadu, přičemž se na prvním místě umístil hráč kubci12, který porazil svého protivníka s přezdívkou soutajm 7:1. Souboj o třetí místo byl o trochu napínavější a skončil 7:6 pro H0wniaka.

  1. kubci12
  2. soutajm
  3. H0wniak

Pátá kvalifikace

Poslední kvalifikace se uskutečnila 7. listopadu a uzavřela tak otevřené kvalifikace o účast v draftu, do kterého se nyní nikdo další nedostane. Ještě, než se hráči vrhnou na finálové souboje o postup do samotné fáze výběru klubů, museli se utkat v páté kvalifikaci. První místo si odnesl H0wniak, druhé Derrysek82 a třetí Mesii231.

  1. H0wniak
  2. Derrysek82
  3. Messii231

Do finálové kvalifikace, která se uskuteční 10. listopadu, se probojovalo 32 nejlepších hráčů z bodového součtu pěti kvalifikací (kompletní žebříček zde) a také čtveřice hráčů, kteří hráli EHL v minulé sezóně, jmenovitě se jedná o hráče Bongym, Shades, Rotys a Revoes77.

Otevřené kvalifikace u konce! Kdo postoupil do finále?

Související články