Herní formát EHL
NHL 23 Článek Herní formát EHL

Herní formát EHL

Nicolas Heller

Nicolas Heller

29. 11. 2023 10:00

Esport Hokejová Liga se skládá z několika herních fází. Každý nový gamer se do ligy musí nejprve probojovat skrze úvodní kvalifikace a úspěšně projít vstupním draftem. Až poté může reprezentovat jeden z extraligových klubů v základní části a play-off.

Nominace

Každý klub má možnost nominovat až tři gamery přímo na svoji soupisku a tím i do základní části EHL. Klub nemusí využít možnost výběru hráčů z kvalifikací a vstupního draftu.

Kvalifikace

Jaká je cesta na vrchol pro úplné nováčky v EHL? Dohromady je vždy na začátku sezony vypsáno 5 otevřených kvalifikací. Do otevřené kvalifikace se může přihlásit každý gamer, který vlastní Playstation 5, hru NHL 24 v PS5 verzi a předplacenou službu pro online hraní Playstation+. Důležité je také mít připravený svůj HUT tým.

V otevřených kvalifikacích sbírají gameři za své umístění v turnajích body. Ty se jim sčítají v kvalifikačním žebříčku. Po uplynutí všech otevřených kvalifikací postoupí 25 nejlepší gamerů z kvalifikačního žebříčku do draftovací fáze.

Draftovací fáze

Do draftu se zapojí kluby, které jinak nenominují svoje hráče. Každý klub si na základě výkonů v kvalifikacích a osobnostních dotazníků vybere takový počet gamerů, aby naplnil svoji soupisku minimálně dvěma gamery, kteří ho budou reprezentovat v základní části a případě play-off EHL.

Základní část

Jakmile všechny kluby naplní svoji soupisku a budou mít připravené alespoň dva reprezentanty započne hlavní sezóna EHL! V základní části se kluby utkají každý s každým v režimu Hockey Ultimate Team (HUT). Nejlepších 12 klubů z tabulky poté postoupí do vyřazovacích bojů.

Play-off

Tady už půjde o všechno! Do vyřazovací části EHL se probojují už jen ti opravdu nejlepší. Dvanáct nejlepších týmů z tabulky základní části se utká v play-off o finanční odměnu 150 000 Kč a titul mistra páté sezony Esport Hokejové Ligy.

Související články