Obrovské překvapení, Motor postupuje přes Liberec, v semifinále i Boleslav
Článek Obrovské překvapení, Motor postupuje přes Liberec, v semifinále i Boleslav

Obrovské překvapení, Motor postupuje přes Liberec, v semifinále i Boleslav

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

3. 3. 2021 20:23

Na první neočekávaný výsledek vyřazovacích bojů jsme nečekali dlouho, dlouhodobě nejlepší tým základní části si nedokázal poradit s bojovníky z Motoru a končí. Vyrovnanou bitvu ze středu pole si nakonec připsala Mladá Boleslav, která vyřadila Třinec.

ENYAQ Hokejová liga dnes měla v plánu druhý čtvrtfinálový den, kde se proti sobě postavil Liberec a České Budějovice, v dalším utkání pak Mladá Boleslav proti Třinci. Záznam celého čtvrtfinálového dne si můžete prohlédnout níže, přenosem vás prováděli Lelek a Koozy, hostem byl Blade.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC VS. MADETA MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 0:3

Jako první nás od 14:00 čekal souboj jednoho z nejlepších celků celé sezony proti týmu, který dlouhodobě držel klidný střed tabulky. O Liberci jsme hned několikrát psali jako o průběžně vedoucím klubu, nakonec dokázal vybojovat druhé místo za Pardubicemi. Favorit celkově třetího čtvrtfinále tak byl jasný. Když Dzouvi (LIB) těsně podlehl Tejkyyymu (ČEB) 3:5, liberečtí gameři ještě mohli být v klidu. Jakmile však i druhý duel DannyZedla (LIB) s karabinou (ČEB) skončil lépe pro Motor, schylovalo se k velkému překvapení. Aby si Liberec vypil kalich hořkosti až do úplného dna, podlehl doublemaca (LIB) Krchymu11 (ČEB) 3:9 a velký favorit na titul se s vyřazovacími boji loučí jasnou porážkou 0:3, naopak Budějovice slaví senzační postup do semifinále. V něm Motor narazí Litvínov, utkání proběhne v sobotu 6. 3.

BK MLADÁ BOLESLAV VS. HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2

Mnohem vyrovnanější sérii jsme si užili od 16:00, kdy proti sobě nastoupili nejbližší možní soupeři, pokud se podíváme na výsledek v dlouhodobé části. Boleslav s 27 body obsadila celkově 4. místo, Třinec s 24 body skončil na 5. příčce. Předzápasová prognóza se naplnila a na rozuzlení jsme si museli počkat poprvé až do pátého utkání. Mladá Boleslav začala lépe, když JiFi23 (MBL) porazil nejmenším možným rozdílem Honzicka1992 (TŘI) 5:4. Jednobrankovým rozdílem skončil i následující zápas, kdy Kubiii7 (MBL) přetlačil Pepcastachurcika (TŘI) 3:2. Boleslavští gameři tak měli zápas jasně ve svých rukou a stačilo jim pouze proměnit mečbol. Proti však stál Jackey (TŘI), který v napínavé bitvě porazil michaelahetze (MBL) už klasicky, a to o jeden gól. Vítězství třinecké nakoplo tolik, že ve dvojičkách JiFi23 s Kubiii7 (MBL) zaznamenali první jasnější prohru čtvrtfinále, a to 1:7 proti dvojici Honzicek1992 a Pepastachurcik (TŘI). Do závěrečné bitvy se tak šlo za vyrovnaného skóre 2:2, postupujícím mohl být kdokoliv. Štěstí na svou stranu nakonec překlopili hráči Boleslavi, když Jifi23 s michaelemhetzem (MBL) porazili Honzicka1992 a Jackeyho (TŘI) 4:1. Třinec tak po urputném boji v play-off končí, Boleslav čeká v sobotu 6. 3. duel proti vítězi základní části Pardubicím.

SEMIFINÁLE 6. 3. 2021

Čtveřice nejlepších se utká v semifinálových duelech. Zápas Dynama proti Boleslavi se před zraky diváků odehraje v sobotu 6. 3. od 14:00, druhé semifinále mezi Motorem a Vervou pak naváže od 16:00.

Přímé přenosy budou komentovat Lelek a Richard Tesař, z pozice hostů vám budou dělat radost Kaparzo a Blade.

Kompletní plán vyřazovacích bojů naleznete v samostatném článku, výsledky prvních dvou čtvrtfinálových zápasů naleznete v tomto shrnutí.

Související články