Pardubice a Litvínov postupují do semifinále, Olomouc a Vary končí
NHL 21 Článek Pardubice a Litvínov postupují do semifinále, Olomouc a Vary končí

Pardubice a Litvínov postupují do semifinále, Olomouc a Vary končí

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

1. 3. 2021 16:07

První čtvrtfinálové bitvy jsou za námi a po urputných bojích známe dva ze čtyř semifinalistů. Pardubice postoupily přes Olomouc, Litvínov dokázal přejít přes Karlovy Vary.

Play-off aktuálního ročníku ENYAQ Hokejové ligy odstartoval 27. 2., kdy proti sobě nastoupily dvojice Litvínov-Karlovy Vary a Pardubice-Olomouc. Záznam celého čtvrtfinálového dne si můžete prohlédnout níže, přenosem vás prováděli Lelek a Kaparzo.

HC VERVA LITVÍNOV VS. HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:1

Zápas mezi Vervou a Energií odstartoval jako první, konkrétně od 14:00. První klání se odehrálo mezi gamery Wincim (LIT) a Kubinem (VAR), po vyrovnaném boji nakonec skončilo výsledkem 6:3 pro Vervu. I druhý duel mezi Kumbikem (LIT) a AlmonCZE (VAR) skončil lépe pro Litvínov a třetímu nejlepšímu celku po základní části stačilo uhrát už jen jedno vítězství. Proti nejrychlejšímu možnému průběhu však byl Pepik001 (VAR), který dokázal přetlačit TheNotorika (LIT) v poměru 7:3 pro Energii. Na řadu tak přišly dvojice, kde se však ukázala největší síla žlutočerných a Winci s Kumbikem (LIT) dokázali Kubina s AlmonCZE (VAR) přehrát jasně 8:2. S konečným výsledkem 3:1 pro Litvínov se tak Energie rozloučila s aktuálním ročníkem a Verva se posouvá do semifinále. V něm narazí na vítěze čtvrtfinále mezi Mladou Boleslaví a Oceláři z Třince.

HC DYNAMO PARDUBICE VS. HC OLOMOUC 3:1

Druhým kláním dne byl od 16:00 souboj nejlepšího týmu dlouhodobé části proti celku, jehož gameři se dostali do vyřazovacích bojů až úplně nejtěsnějším možným způsobem. Dynamo tak bylo v roli jasného favorita, v play-off je ale možné vše, o což se Olomoučtí pokusili. První zápas hcpce1996 (PAR) proti Indrisovi (OLO) vyšel lépe pardubickému gamerovi, pro Dynamo získal díky výsledku 6:3 první bod. Následoval duel Jarina87 (PAR) proti Krishotovi58 (OLO), i tentokrát se radovali hráči Pardubic a po výhře 6:0 přišel první mečbol. Ten však CallmePablo (PAR) proti fikussovicz (OLO) nedokázal proměnit, když padl poměrem 3:6. Jenže stejně jako v předchozím čtvrtfinále, i tentokrát stačil k rozhodnutí hned první zápas dvojic – v něm hcpce1996 a Jarin87 (PAR) přetlačili Indrise a Krishota58 (OLO) jasně 4:0. Olomouci se tak velkého favorita nepodařilo překvapit a v současné sezoně končí, dále postupuje Dynamo. Na něj čeká lepší z utkání Bílých Tygrů Liberec a Motoru České Budějovice.

ČTVRTFINÁLE – 3. 3. 2021

Další čtvrtfinálový den nás čeká ve středu 3. 3., kde se odehrají zbylá dvě utkání. Od 16:00 budete moci sledovat souboj mezi Libercem a Motorem, navazovat bude od 18:00 klání mezi Boleslaví a Třincem. Komentátory dne budou Lelek a Koozy, hostem přímého přenosu pak bude Blade.

Kompletní plán vyřazovacích bojů naleznete v samostatném článku.

PAVOUK PLAY-OFF