Nervydrásající zápas ovládl Liberec, zabodovala i Kometa
NHL 22 Článek Nervydrásající zápas ovládl Liberec, zabodovala i Kometa

Nervydrásající zápas ovládl Liberec, zabodovala i Kometa

Dalibor Benes

Dalibor Benes

10. 2. 2022 22:38

Udatný gamer Jelen se opět stal hrdinou tygrů z Liberce a zajistil svému celku výhru. Mako z Kladna byl sice stoprocentní, ale na body to nestačilo. Kometa si hladce poradila s Plzní po exkluzivním výkonu Lukáše "Chlebyna" Tauce.

HC Kometa Brno vs HC Škoda Plzeň (4:1)

Souboj dvou týmů aspirujících na úmístění ve středu tabulky sliboval atraktivní podívanou. Zatímco Plzeň se mohla výhrou bodově dotáhnout právě na Kometu a zajistit si jistotu účasti ve vyřazovací části, Kometa potřeboval po slabším středu základní části navázat na dominantní výkony v úvodu sezóny a tím do předkola vstoupit jako nasazený celek.

Blade vs Doublemaca (2:3p)

Úvodní duel nabídnul zápas dvou zkušených borců, na jedné straně nastoupil tahoun Plzně Doublemaca a na druhé reprezentant Komety Blade. Po dvou třetinách se na obou stranách podařilo vsítit dvě branky a za vyrovnaného skóre 2:2 započalo třetí dějství. V něm byla na obou stranách cítit jistá rezervovanost v přechod do útoků, ani jeden hráč nechtěl udělat tu rozhodující chybu. První utkání tak dospělo až do prodloužení ve kterém se podařilo puk do sítě propašovat Doublemacovi a zajistit tak pro svůj klub úvodní vítězství.

Chlebyn vs Kubas (4:1)

Ve druhém zápase se představilo letošní překvapení základní části Chlebyn. Gamer Komety letos sbírá body na virtuálním ledě i v posilovně a zdá se že mu zdravý životní styl skutečně svědčí. Před zápasem se posilnil salátem a nedal svému soupeři šanci a jednoznačným výsledkem opanoval tento duel. 

Dannyzedlo vs Pizzaluk (4:2)

Souboj mladých pušek v zápase trojek přinesl pohledný a útočný hokej na obou stranách. Dannyzedlo předvedl signature move svého bývalého spoluhráče Dzouviho a s brankářem namazal pizzalukovi na snadnou branku. Pizzaluk šel do dvoubrankového vedení a gamer reprezentující Brno musel dotahovat. Zedlovi se podařilo potlačit svůj sklon k záchvatům rage a duel nakonec obrátil. Dva matchpointy pro Kometu!

Blade + Chlebyn vs Doublemaca + Kubas (3:2)

Dvojice dobrých kamarádů a spoluhráčů dokázala již první šanci proměnit v zisk tří bodů do tabulky a skalp soupeře z Plzně. Kubasovi dnešní den vůbec nevyšel a prohrál i ve svém druhém zápase.

Blade + Dannyzedlo vs Doublemaca + Pizzaluk (4:2)

Vzhledem k bodové rovnosti řady týmů okolo Plzně bylo pro postavení v tabulce pro gamery ze západu Čech získat tento dílčí úspěch. Do zápasu nastoupili dobře a s Kometou ze začátku drželi krok. Následné kanonádě ovšem již neodolali a po celkem jednoznačném průběhu zbytku utkání potvrdila Kometa své vítězství.

 

Nervydrásající zápas ovládl Liberec, zabodovala i Kometa

 

Bílí Tygři Liberec vs Rytíři Kladno (3:2)

 

Jelenn vs Hajsmi (5:4)

Hned první duel si pro nás přichystal neuvěřitelné drama. Hajsmi nastoupil do zápasu v rychlém tempu a nasázel čtyři branky do sítě Liberce. Diváci i komentátoři se již pomalu smiřovali s tím, že zápas se bude už jen “dohrávat” a další zajímavá akce nás čeká až ve druhém duelu. Jelen byl ovšem proti a po heroickém výkonu se mu podařilo dění zápasu obrátit a získat pro svůj celek výhru. Nepochybně jeden z nejzajímavějších momentů letošní sezóny!

Martincz vs MrMako (0:7)

Druhý zápas byl pravým opakem prvního utkání a nedal by se asi charakterizovat jiným slovem než debakl. Mr Mako rozdrtil svého soupeře a vyrovnal sérii.

Asgardiik vs Miky (3:0)

Duel sympaťáků z obou klubů vyzněl ve prospěch Liberce. Jirka Žembla alias Asgardiik nedal svému soupeři šanci a získal pro svůj celek dva matchpointy.

Jelenn + Martincz vs Hajsmi  + MrMako (2:3sn)

Pečlivě hraný zápas s zajištěnou obranou kulminoval ve třetí třetině. Jízda připomínající horskou dráhu započala padesát vteřin před koncem základní hrací doby, když gameři Kladna zvýšili na 2:0 a zdálo se, že je dohráno. Liberecký jelen ovšem zavelel k obratu a vybojoval pro Liberec prodloužení. V něm i přes řadu infarktových situací branka nepadlaa následovaly samostatné nájezdy. Pět exekutorů uspělo a selhali až gameři z Liberce v posledním nájezdu. Bylo tedy jasné, že se bude rozhodovat v maximálním počtu zápasů.

Jelenn + Asgardiik vs Hajsmi  + Miky  (5:0)

Rozhodující duel se od začátku nakláněl ve prospěch gamerů z Liberce. Dvoubrankový náskok před poslední třetinou ještě nechával naději na obrat, ale tři zásahy v poslední třetině rozhodly utkání a překlopily sérii ve prospěch Liberce.

 Základní část EHL nezadržitelně spěje ke svému konci a těšit se tak můžete na poslední patnácté kolo, které přineseme opět živě na našem Twitch kanálu a na Youtube

Související články