Litvínov deklasoval České Budějovice a v tabulce se dotáhl na Pardubice
NHL 22 Článek Litvínov deklasoval České Budějovice a v tabulce se dotáhl na Pardubice

Litvínov deklasoval České Budějovice a v tabulce se dotáhl na Pardubice

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

10. 2. 2022 10:00

Sezona se pomalu chýlí ke konci základní části. Ve 13. kole Litvínov zválcoval Motor a dotahuje se na lídra tabulky z Pardubic.

HC VERVA Litvínov vs. Motor České Budějovice (5:0)

Litvínov má oproti Pardubicím o jedno odehrané utkání k dobru, i proto jim bodově šlape na paty. Pořád mají šanci ukončit základní část na prvním místě, pokud by Dynamo v posledních zápasech chybovalo. Litvínovští gameři si tohle naprosto uvědomují, a tak vstupují do zápasů naplno. 

Výjimkou nebyl ani mač proti Českým Budějovicím. Winci si už v první třetině zajistil solidní vedení 2:0 nad Tejkym, který sice v půli zápasu snížil na rozdíl jedné branky, ale ve třetí třetině se litvínovskému gamerovi podařilo skóre zase zvýšit. Tejky se sice opět dotahoval, ale Winci ke konci završil první šedesátiminutovku za stavu 4:2.

Senzační obrat přišel v druhém zápase mezi Jifim a Karabinou. Litvínovský gamer prohrával 0:2 celých 45 minut, ale od kontaktní branky chytil druhý dech, a dokázal zvrátit stav utkání ve svůj prospěch, když na výsledkové tabuli svítilo skóre 3:2 při závěrečné siréně.

Tři body pro Litvínov pak zajistil skvělým výkonem Kumbik, který porazil silaka 5:2. Také 2v2 zápasy dopadly ve prospěch Litvínova, který sérii proti Budějovicím naprosto ovládl.

HC Vítkovice RIDERA vs. HC Olomouc (2:3)

O něco vyrovnanější utkání předvedly celky Vítkovic a Olomouce. Oba se nacházejí na chvostu tabulky. Olomouc by ještě teoreticky mohla zabojovat o postup do baráže play-off, pokud by si některý ze čtveřice týmů Kladno, České Budějovice, Plzeň nebo Karlovy Vary zapsal pouze prohry v posledních čtyřech, respektive pěti utkáních, a Mora si naopak zajistila bodový zisk. Vítkovice už s největší pravděpodobností nepostoupí.

Ačkoliv proti Kohoutům měly chuť si dojít pro body. První zápas si jednoznačně ovládl olomoucký sushiiik výhrou 1:4 nad horysem, ale ve druhém zápase naopak vítkovický Chupibear93 nasázel sedm gólů do soupeřovy brány. Velice vyrovnaný duel předvedli RandyYs a TheShades, ze kterého se ale radoval olomoucký gamer. Jenže večer byl jako na houpačce a v prvním 2v2 zápase se podařilo po výhře 3:2 vyrovnat stav série. Rozhodnout tak musel poslední zápas. V něm se sice horys s RandyYsem velmi snažili, ale olomoucké duo sushiiik a TheShades dokázalo uhrát výhru 2:4, a tím získat důležité body pro Olomouc.

Sledujte živě předposlední kolo letošní sezony

Každý bod se teď počítá. Ve čtvrtek 10. února se od 17:00 odehraje zápasy mezi Kometou Brno a HC Škodou Plzeň. Brno se nejspíš už neprobojuje do TOP 4, aby si zajistilo přímý postup do čtvrtfinále play-off, ale rozhodně chce zabojovat o výhodnější pozici v baráži. Plzeň naopak potřebuje zisk bodů pro udržení se v postupující dvanáctce.

Ten samý den od 19:30 se bude vysílat další utkání, ve kterém se střetnou Bílí Tygři Liberec a Rytíři Kladno. Liberec by ještě mohl pomýšlet na postup z elitní čtverky, pokud by Sparta a Mountfield měly smolné dny. Nicméně zisk tří bodů je pro ně taktéž důležitý pro případnou výhodnější pozici v baráži. Kladno naopak potřebuje jistotu pro postup.