Hraj virtuální hokej na profi úrovni! Startuje ENYAQ Hockey League
NHL 22 Článek Hraj virtuální hokej na profi úrovni! Startuje ENYAQ Hockey League

Hraj virtuální hokej na profi úrovni! Startuje ENYAQ Hockey League

Nicolas Heller

Nicolas Heller

25. 10. 2021 12:40

Třetí ročník oficiální české ligy v oblíbené konzolové hře NHL 22 právě začíná! Jako každý rok, tak i letos, otevíráme brány také nováčkům a všem gamerům s ambicí dovést extraligový klub k vítězství ve virtuálním hokeji.

Registrace do ENYAQ Hockey League odstartovaly! Třetí ročník oficiální české ligy ve hře NHL 22 za podpory generálního partnera ŠKODA AUTO je tak oficiálně zahájen.

ENYAQ Hockey League má jako jediná NHL 22 soutěž v České republice podporu od všech extraligových klubů. Každý gamer, který si vybojuje svoje místo v úvodních kvalifikacích, se tak stane součástí klubu naší nejvyšší hokejové soutěže. Kromě možnosti obléknout dres reprezentovaného klubu si nejlepší gameři každoročně rozdělí prizemoney ve výši 150 000 Kč.  

„Moc se těšíme na nový ročník. Věříme, že po „covidové sezoně“ budou mít gameři co nejvíce příležitostí utkat se osobně ve studiu, protože právě tyto souboje přinášejí do hry nejvíce emocí. Jsme také zvědaví, jak kartami zamíchají výběry extraligových klubů a kolik nových skvělých hráčů poznáme v kvalifikacích. Úroveň soutěže každým rokem roste a věříme, že bude tento trend pokračovat,“ říká vedoucí hokejového oddělení BPA sport marketing Petr Nitsche.  

Extraligové kluby si letos mohly zvolit svoje esportové reprezentanty napřímo nebo využít formu výběru hráčů skrze celorepublikovou kvalifikaci a draft. 

Které kluby hledají hráče skrze celorepublikovou kvalifikaci?

Bílí Tygři Liberec - 3 hráče
BK Mladá Boleslav - 2 hráče
HC Motor České Budějovice - 1 hráče
HC Olomouc - 3 hráče
PSG Berani Zlín - 1 hráče
HC Škoda Plzeň - 3 hráče
HC Vítkovice RIDERA - 2 hráče
Mountfield HK - 2 hráče
 

Kluby, které nominovaly hráče do základní části přímo:

HC Kometa Brno
HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice
HC Energie Karlovy Vary

Vlastní klubovou kvalifikaci na esporthokej.cz uspořádají Rytíři Kladno.

Liga se odehraje ve hře NHL 22 a exkluzivně na konzolích Playstation 5. Stejně jako v minulých ročnících se bude hrát v herním režimu Hockey Ultimate Team (HUT), který hráčům umožňuje naplno využít potenciál hry a její kompetitivní aspekty. Pro usměrnění pay to win efektu budou v základní části ligy omezeny sestavy hráčů specifickými restrikcemi. Základní část ENYAQ Hockey League bude mít 15 kol, kdy se utká každý s každým. V rámci jednotlivých kol budou vždy vybrané zápasy vysílané online na twitch kanále ENYAQ Hockey League.

Generální partnerem soutěže je v sezoně 2021/2022 společnost ŠKODA AUTO, hlavním partnerem společnost Tipsport. Novým partnerem se ve světe esport hokeje stává společnost Radegast. I za letošním ročníkem stojí agentura BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem Tipsport extraligy ledního hokeje i národního týmu. Technickým a organizačním partnerem je herní agentura Grunex.

Související články