Herní systém EHL
NHL 22 Článek Herní systém EHL

Herní systém EHL

Nicolas Heller

Nicolas Heller

25. 10. 2021 12:20

ENYAQ Hockey League, zkráceně EHL, je jediná oficiální esportová liga ve hře NHL 22 v České republice. Účastní se jí každou sezonu všechny extraligové kluby. V letošní sezóně si nejlepší týmy sezóny odnesou finanční odměnu v celkové výši 150 tisíc korun.

EHL se skládá z několika fází:

Nominace

Každý klub má možnost nominovat svoje gamery napřímo do základní části EHL, uspořádat speciální klubovou kvalifikaci nebo se zapojit do celorepublikových kvalifikací a draftu pod hlavičkou EHL.

Kvalifikace

Jaká je cesta na vrchol pro nováčky v EHL? Dohromady bude vypsáno 5 otevřených kvalifikací a jedno finále kvalifikace. Do otevřené kvalifikace se může přihlásit každý gamer, který vlastní Playstation 5, hru NHL 22 v PS5 verzi a předplacenou službu pro online hraní Playstation+. Důležité je také mít připravený svůj HUT tým.

V otevřených kvalifikacích sbírají gameři za své umístění v turnajích body. Body se jim sčítají v kvalifikačním žebříčku. Po uplynutí všech otevřených kvalifikací postoupí nejlepší gameři z kvalifikačního žebříčku do finále kvalifikace. Tam se utkají nejen mezi sebou, ale také proti uvolněným hráčům z minulé sezóny. Finále kvalifikace rozhodne o postupujících do širšího výběru pro draft EHL.

Draft EHL

Do draftu se zapojí kluby, které jinak nenominují svoje hráče. Každý klub si vybere takový počet gamerů, aby naplnil svoji soupisku minimálně třemi gamery, kteří ho budou reprezentovat v základní části a případě play-off EHL.

Základní část

Jakmile všechny kluby naplní svoji soupisku a budou mít připravené tři reprezentanty započne hlavní sezóna EHL! V základní části se kluby utkají každý s každým v režimu Hockey Ultimate Team (HUT). Nejlepších 8 klubů z tabulky poté postoupí do vyřazovacích bojů.

Play-off

Tady už půjde o všechno! Do vyřazovací části EHL se probojují už jen ti opravdu nejlepší. Osmička nejlepších týmů z tabulky základní části se utká v play-off o finanční odměnu 150 000 Kč a titul šampiona druhé sezony ENYAQ Hockey League.

Související články