Výsledky 4. kola: Hned čtyři týmy v čele tabulky!
NHL 21 Článek Výsledky 4. kola: Hned čtyři týmy v čele tabulky!

Výsledky 4. kola: Hned čtyři týmy v čele tabulky!

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

14. 1. 2021 08:30

ENYAQ hokejová liga včera odehrála poslední dvě utkání čtvrtého kola, které nám naskytlo jak zajímavé virtuální bitvy, tak i první kontumované utkání. Na čele tabulky se poskládala čtveřice týmů, a to Liberec, Boleslav, Třinec a Litvínov.

Největší pozdvižení se odehrálo v závěru kola. V úterý se od 19:00 utkaly týmy HC Škoda Plzeň proti HC Sparta Praha, klání se však nedohrálo podle plánu. Gamer Domin z Plzně totiž během svého utkání neudržel nervy na uzdě, rozbil monitor a následně v časovém limitu těsně nestihl sehnat náhradní zařízení na zápas dvojic. Kromě prohraného utkání si tento gamer odnáší disciplinární napomenutí. Pokud by se taková situace opakovala, následoval by bodový postih, který by ovlivnil celý tým a mohl by posunout Plzeň v celkové tabulce na nižší příčky. Sparta se díky výhře posunula na průběžné 6. místo, Plzeň naopak klesla na 9. příčku.

O první příčku se aktuálně dělí dvojice Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav. Liberecký tým si dokázal ve svém utkání poradit jednoznačně s gamery z Budějovic a po vítězství 0:5 teď trůní na dělené zlaté pozici. Tam je po klání s Kometou Brno doplnili gameři z Boleslavi, brněnský tým nedokázal přidat druhé vítězství v sezoně a po porážce 1:4 je až na 11. místě.

Oceláři Třinec se jen díky horšímu celkovému skóre drží na bronzové příčce, když v přímém souboji o postup na čelo tabulky zvítězili proti Dynamu Pardubice. Pardubice na 7. pozici však mají stále zápas k dobru a mohou se po dohrávce k vedoucím celkům dotáhnout.

Se shodným počtem bodů se vepředu drží i gameři Litvínova, kteří v nedělním utkání porazili Vítkovice a po třetí letošní výhře uzavírají čtyřku nejlepších v lize. Naopak Vítkovice jsou posledním týmem, jenž si zatím nepřipsal jediné vítězství.

Nejvyrovnanější bitvy se odehrály ve středu tabulky, kde na sebe v prvním z těsných zápasů narazili Berani Zlín a Mounfield HK. Zápas byl nerozhodnutý až do posledního duelu, kde se z výhry 2:0 a celkového vítězství zápasu těšili hráči ze Zlína. Vybojovali tak první letošní výhru a dotáhli se na svého soupeře z Hradce.

Celkovým výsledkem 3:2 skončilo i utkání mezi Olomoucí a Energií Karlovy Vary. I v tady se na rozhodnutí čekalo až do poslední chvíle, kdy nejtěsnějším možným výsledkem urvali gameři Olomouce výhru na svou stranu. I pro Hanáky šlo o první tři body, Vary zůstávají se 6 body těsně pod špičkou.

Výsledky 4. kola:

Tabulka po 4. kole:

Související články