Třinec si připsal povinnou výhru, Kladno bojovalo s Vítkovicemi až do samotného konce
NHL 24 Článek Třinec si připsal povinnou výhru, Kladno bojovalo s Vítkovicemi až do samotného konce

Třinec si připsal povinnou výhru, Kladno bojovalo s Vítkovicemi až do samotného konce

Chlebyn

Chlebyn

4. 2. 2024 20:00

9. kolo EHL nabídlo dva zajímavé zápasy, prvním bylo utkání mezi Třincem a Libercem. Zápas narušila komplikace, která posunula zápas na pozdější hodinu. Ve druhém utkání si Kladno vyšláplo na Vítkovice, i přes debakl v prvním zápase se Vítkovicím podařilo dostat zpět do zápasu a zabojovat o body v posledním zápase série.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec (1-2)

Před zápasem byly karty rozdány jasně. Třinec, který patří mezi momentálně tři nejlepší celky celé EHL a Liberec spíše bojuje o předkolo play-off. Za Třinec nastoupila dvojice DannyZedlo a Jackey, Liberec nasadil sestavu s kapitánem Jelenem, kterého doplnil OiSmjan1k. 

Jelen vs Jackey (2:3)

Jelen začal zápas ve velkém stylu, když po chvilce získal dvoubrankové vedení. Do konce 1. třetině se ale Jackeymu podařilo snížit na 1:2. Liberecký gamer měl ve druhé části několik šancí, které ale nedokázal proměnit v gól. Jediný, kdo se zapsal na gólovou listinu byl třinecký gamer, který srovnával utkání na 2:2. V 51. minutě přišel zlomový bod zápasu, kdy se Jackey poprvé dostal do vedení v zápase, které mu už vydrželo do konce. Jackey vyhrál svůj velmi důležitý zápas a získal vedení v sérii pro třinecké Oceláře 1-0.

OiSmjan1k vs DannyZedlo (8:2)

Druhý zápas série musel být pozdržený a nebyl k vidění na streamu. OiSmjan1k v něm porazil Dannyho velkým rozdílem 8:2.

Jelen, OiSmjan1k vs Jackey, DannyZedlo (1:4)

Celou sérii pro Třinec zachránil až 2v2 zápase, ve kterém se třineckým gamerům podařilo přehrát Liberec, který přes obrovskou snahu padl 1:4. Třinec si tak připisuje povinné 3 body a zůstává na 3. místě tabulky. Liberec drží 11. místo, kde mají náskok o 3 body před dotahujícím Hradcem Králové. 

Rytří Kladno - HC Vítkovice RIDERA (2-1) 

Do tohoto divokého utkání nastoupila dvojice hrající za kladenské Rytíře, Shebby a Chuliganis. Za Vítkovice nastoupil Chupibear93 společně s gamerem Aigeu. 

Shebby vs Chupibear93 (12:4)

Pokud jste propásli první desetiminutovku zápasu, tak jste museli litovat. Během ní se podařilo gamerům vstřelit celkem 7 gólů. Lépe situace vypadala pro Chupibeara, který vstřelil 4 z tohoto počtu. Ještě do konce třetiny se Shebbymu podařilo otočit utkání v jeho prospěch a do kabin se šlo za příznivého stavu pro Kladno 5:4. Od druhé třetiny už se hrálo pouze na jednu branku, kdy celkové skóre zápasu vyšplhalo na vysokých 12:4 pro Kladno. Velmi ofenzivní utkání dostalo Rytíře na první bod v sérii. 

Chuliganis vs Aigeu (3:6)

Gólový účet otevřel jako první Chuliganis, který už po pár minutách zápasu vedl o jednu branku. Následně se dostal ke slovu Aigeu, který nejprve v 6. minutě srovnával skóre utkání a následně otočil stav na 2:1 pro Vítkovice. Chuliganova bojovnost mu před koncem 1. třetiny zajistila srovnání utkání. Jako první se prosadil Aigeu ve druhé třetině. 10 minut před koncem druhé třetiny Aigeu navyšoval skóre na 4:2. Po následném timeoutu z kladenské střídačky přišel další gól, ale znovu do Chuliganisovi sítě. Kladenskému gamerovi se sice podařilo snížit pár minut před koncem druhé části, ale Aigeu už po celý zbytek zápasu kontroloval utkání a zaslouženě si odnesl vítězství 6:3. 

Shebby, Chuliganis vs Chupibear93, Aigeu (3:1)

Dorovnání série v předchozím zápase znamenala, že poslední zápas se bude hrát o všechno. Diváci si museli počkat 33 minut na gól, který vzešel z hokejek Rytířů. V 34. minutě už bylo zase srovnáno po úspěšné akci Vítkovic na 1:1. Když už to vypadalo, že půjdeme do kabin za vyrovnaného stavu, tak 1,9 sekund před koncem se prosadili kladenští gameři, pro které to znamenal i vítězný gól, protože dvojice Chupibear a Aigeu se už nepodařilo vrátit do zápasu. Poslední gól přidalo Kladno, které navyšovalo své skóre na konečných 3:1 a připisují si plný počet bodů do tabulky, kde stíhají Pardubice v honu o první místo. Vítkovice se usadili na 9. místě a jejich herní projev nasvědčuje tomu, že se poprvé v historii EHL podívají alespoň do předkola play-off. 

10. kolo nabídne tři streamované zápasy. Prvním bude HC Energie Karlovy Vary, kteří vyzvou BK Mladá Boleslav. Následně se znovu ukáží HC Vítkovice RIDERA proti HC Škoda Plzeň a celý stream uzavře exhibiční utkání All-Stars. V unikátním a v rámci EHL nevídaném konceptu se představí dva týmy. První povede zkušený třinecký ostrostřelec Josef Stachura alias Pepcastachurcik. Druhý celek si pod křídla vezme Adam „Dzouvi“ Menšík. Všechny zápasy můžete sledovat živě od 17:00 na našem Twitch kanále


Výsledky 9. kola

Tabulka

Související články