Reprezentovat ČR na eMistrovství světa ve hře NHL 23 můžeš i ty!
NHL 23 Článek Reprezentovat ČR na eMistrovství světa ve hře NHL 23 můžeš i ty!

Reprezentovat ČR na eMistrovství světa ve hře NHL 23 můžeš i ty!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

25. 1. 2023 17:00

Třetí ročník hokejového eMistrovství světa pořádané IIHF ve hře NHL 23 je za dveřmi. Stejně jako každý rok začíná dvěma otevřenými kvalifikacemi, jedna pro gamery hrající na Playstationu, druhá pro gamery preferující Xbox.

Národní kvalifikace pro Českou republiku je vypsána na 4. února od 20 hodin. Gameři si mohou vybrat, zda preferují kvalifikace na Playstation 4 nebo konzoli Xbox One. Z každého turnaje vzejde jeden reprezentant, který bude reprezentovat národní barvy. 

Následovat bude skupinová fáze a play-off, formát se tedy velmi podobá Mistrovství světa v ledním hokeji. Češi budou chtít navázat na úspěch z minulého roku, kdy dvojice Adam “Dzouvi” Menšík a Josef “Pepcastachurcik” Stachura dokráčela až do semifinále. „Samozřejmě, že se pokusím kvalifikovat znovu do reprezentace. Pokud by se to povedlo, cíle by byly letos podobné. Navázat na předvedné výkony z minulého roku a pokusit se znovu probojovat co nejdále to půjde,“ podělil se Dzouvi. „Budu hrát na Xboxu, jasný že se chystám obhajovat. Reprezentovat Česko je nejvíc, co člověk může dokázat. Jsem si vědom, že konkurence každým rokem je větší a větší takže to určitě nebude snadné. Rád bych, aby z Playstationu zase postoupil Adam Menšík a mohli jsme obhajovat společně TOP 4 na eMS. Letos bude eMS určitě daleko těžší než minulý rok, ale s našimi zkušenostmi bychom mohli opět pomyslet na medaile,“ doplnil Stachura.

Na gamery kromě titulu a poháru eMistrů světa čeká také bohatá finanční odměna, celkový prizepool totiž činí 20 000 Euro, vítězný tým si z celkového koláče ukrojí 8 000 Euro. Skupinovou fázi a play-off odvysílá IIHF na oficiálním twitch kanále projektu

 

Související články