Nováčci v plzeňských barvách vstoupili do ligy ve velkém stylu, Kometa padla s Libercem.
NHL 23 Článek Nováčci v plzeňských barvách vstoupili do ligy ve velkém stylu, Kometa padla s Libercem.

Nováčci v plzeňských barvách vstoupili do ligy ve velkém stylu, Kometa padla s Libercem.

Adam Král

Adam Král

19. 12. 2022 17:05

Brněnská Kometa a Bílí Tygři z Liberce jsou týmy, které vzájemným duelem otevřely letošní sezonu EHL. Druhým živě vysílaným utkáním byl střet HC ŠKODA Plzeň s karlovarskou Energií.

Bílí Tygři Liberec vs HC Kometa Brno (4:1)

V prvním zápase se představily týmy HC Kometa Brno a Bílí Tygři Liberec, přičemž od samého začátku bylo velmi těžké určit, kdo v duelu vlastně tahá za delší konec provazu.

Jelenn61 vs Blade (2:1)

První hra nabídla hned několik zajímavých momentů. Hned v úvodu nebyl uznán Bladovi sporný gól a za stavu 1:1 odbíhaly poslední vteřiny třetí třetiny.  Když na časomíře svítil čas přesně 28.2s, zmocnil se, po možná mírně ukvapeném vyhození Blada, Jelenn puku a vsítil rozhodující branku utkání. Přestože byl zápas velmi vyrovnaný, první bod si do série připsali gameři Liberce.

Asgardiiik vs Chuliganis (2:1)

Vstup do druhého utkání opět uklidnil tempi sérii a to až do druhé třetiny, na jejímž konci se Kometa ujala vedení. Liberec dorovnával až v posledních pěti minutách třetí třetiny, což jim nezabránilo v rozhodnutí utkání 9,7 sekund před závěrečnou sirénou. Liberec tak navázal na famózní koncovku z posledního utkání a potvrdil, že závěry utkání jsou jejich silnou stránkou.

Jelenn61 + asgardiiik vs Blade + Chuliganis (4:2)

Na první pořádnou gólovou přestřelku se muselo čekat až do první "čtyřhry" letošní sezony. Byť šlo o gólově štědřejší utkání, jako by k němu někdo okopíroval scénář z předchozích dvou duelů. Do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 2:2 a dál už to pravděpodobně znáte… Ano, bylo tomu skutečně tak, Liberec 27,6 sekund před koncem rozhodl i toto utkání.

Jelenn61 vs Chuliganis (3:7)

I přesto, že tři body již patřily Liberci, dokázala Kometa kosmeticky upravit celkové série uhrát ve čtvrtém utkání bod.

asgardiiik vs Blade (5:4)

Poslední utkání mezi HC Kometa Brno a Bílí Tygři Liberec přinesl překvapivé prodloužení za stavu 4:4. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, které ovládl gamer Liberce.

Nováčci v plzeňských barvách vstoupili do ligy ve velkém stylu, Kometa padla s Libercem.

HC Energie Karlovy Vary vs HC ŠKODA Plzeň (2:3)

V druhém zápase vyzvala Plzeň soupeře, kterému má za poslední sezony rozhodně co vracet. Od samého vzniku soutěže v roce 2020 totiž proti Karlovým Varům neuspěla. Navíc se letos vedení Plzně nebálo riskovat a kompletně obměnilo týmovou soupisku, kterou složilo z úplných nováčků. Tento tah Plzni, alespoň v prvním kole, vyšel dokonale a gameři v plzeňských dresech konečně dobyli karlovarskou pevnost.

doublemaca vs Derrysek82 (4:5)

Znáte to známé slovní spojení „hrálo se nahoru dolů,“ které tak rádi používají sportovní komentátoři? Tak přesně to dokonale vystihuje děj prvního utkání v této sérii. O vítězi rozhodlo až prodloužení, ve kterém první vsítil gól Derrysek.

Almon vs JR (4:1)

Almon svého týmového kolegu ve druhé hře dostatečně pomstil, když Jakubovi “JR” Radkovičovi nenabídl mnoho příležitostí k udržení vedení pro Plzeň a to i přes to, že právě JR byl tím, kdo celé utkání gólově otevřel.

doublemaca + Almon vs Derrysek82 + JR (2:3)

Duel 2v2 může mnohdy tím rozhodujícím prvkem v celé sérii, což si oba týmy dobře uvědomovaly a s náležitým respektem k němu také přistupovaly. Vedení o dva góly se ujaly Karlovy Vary, ale Plzni se podařilo se skřípáním zubů dorovnat a poslat celé utkání do prodloužení. V závodě o první vstřelený gól, kde je třeba i špetky sportovního štěstíčka, byla nakonec lepší Plzeň a od vysněné výhry byla už  jen jedno utkání. 

doublemaca vs JR (2:8)

Tři body Plzni pojistil JR, který si napravil chuť po debaklu od Almona a ještě sebevědomějším výkonem rozesmutnil zkušeného doublemacu.

Almon vs Derrysek82 (4:3)

Poslední zápas mezi Karlovými Vary a Plzní byl poměrně vyrovnaný a už v první třetině bylo skóre 2:2. Vary ale nakonec dokázaly urvat vítězství a mírně tak upravily konečné skóre série.

První kolo letošní sezóny je tak kompletně za námi, to druhé startuje už ve středu v 17:00 na našem Twitch kanále, kde nás bude čekat derby mezi Mountfield HK a HC Dynamo Pardubice a duel Sparty s Olomoucí.

Související články