Neskutečný obrat Sparty, vítěznou jízdu Radegastovnou prožil i Hradec
NHL 22 Článek Neskutečný obrat Sparty, vítěznou jízdu Radegastovnou prožil i Hradec

Neskutečný obrat Sparty, vítěznou jízdu Radegastovnou prožil i Hradec

Dalibor Benes

Dalibor Benes

30. 1. 2022 19:30

Arcade v 1vs1 sice opět selhal, ale vykoupil se výkonem ve čtyřhře. Kasparos dotáhnul Hradec ke třem bodům.

 

Mountfield HK vs HC Škoda Plzeň (3:2)

V prvním streamovaném zápase ve speciálním prostředí, Radegastovně kolbenka v Praze, se představily dva celky hrající ve spodní části tabulky s ambicí proklouznout do předkola vyřazovací části. Talentovaný tým nováčků z Hradce vyzval Plzeň, kterou letos reprezentuje čtveřice gamerů se skvělou chemií na ledě i mimo led.

Kasparos vs Doublemaca (4:1)

V prvním utkání ve velké pohodě hrající Kasparos (prostředí v Radegastovně mu vyloženě svědčilo) rozbalil na ledě veškerý svůj herní um a svému zkušenému soupeři nadělil celkem čtyři branky a dovedl svůj celek k prvnímu dílčímu úspěchu.

Stisz vs Kubas (1:2)

Gamer z Hradce sice do zápasu vstupoval jako velký favorit, ale Kubas jasně ukázal, že není soupeřem pouze do počtu. Nadšený gamer od rodiny a zodpovědný tatínek reprezentující Plzeň Kubas předvedl skvostný výkon a i zásluhou skvěle chytajícího gólmana dokázal dění v sérii srovnat. 

Moza vs Pizzaluk (3:2)

Třetí utkání nabídnulo při vyrovnaném skóre série drama, jednalo se totiž o ten duel, který nakloní jazýček vah na tu či onu stranu. Po velmi vyrovnaném utkání dvou nadějných mladých gamerů byla odpověd jasná. Dva matchpointy získávají borci z MHK.

Kasparos + Stisz vs Doublemaca + Kubas (2:1)

A matchpoint dokázali Hradečtí využít hned na první pokus. Ve velmi vyrovnaném utkání plném kvalitní defenzívy jsme viděli pouze tři branky. Bohužel pro Plzeň ovšem dvě padnuly do sítě jejich týmu a tak bylo jasné že dnes odejdou poraženi.

Kasparos + Moza vs Doublemaca + Pizzaluk (3:4)

V posledním zápase nastoupil namotivovaný Pizzaluk proti svému rivalovi z Hradce, Móžovi, se snahou alespoň čtyřhru urvat ve svůj prospěch. Hubené jednobrankové vedení po úvodním dějství nakonec dokázal i přetavit ve vítězný zápas.

 

PSG Berani Zlín vs HC Sparta Praha (2:3)

Ve druhém zápase dne se představila Sparta a Zlín. Domácí gameři (hrálo se v Radegastovně v Praze) pod vedením mizerně hrajícího Arcada zažívají jinak úspěšnou sezónu a pohybují se na vyšších příčkách tabulky.

Mikin vs Arcade (3:2)

Arcade nastoupil k zápasu proti Mikinovi se snahou zlomit svůj špatný 1vs1 winrate ve studiových zápasech. Po většinu utkání i vedl, ale deset minut před koncem třetí třetiny se Mikinovi podařilo skóre srovnat na 2:2. Viditelně nervózní kapitán Sparty se následně nechal unést emocemi a spíše než virtuálnímu hokeji se věnoval verbální kritice svého gólmana a testování tvrdosti stolu a ovladače. Mikinovi se podařilo vstřelit gól ve vlastním oslabení a připsal tak důležitou dílčí výhru pro svůj tým.

Pikej vs Kubiii7 (3:2p)

Kubii vstupoval do utkání z pozice favorita, ale Pikej se hned zpočátku vyprofiloval jako tuhý soupeř. Kubii se sice dokázal ujmout vedení, ale po hezké akci Zlína se skóre srovnalo a po dvou dějstvích na světelné tabuli svítil stav 1:1.  Strhující duel dospěl až do prodloužení, kde dokázal Pikej vstřelit rozhodující gól a zajistit tak tři matchpointy pro stranu Zlína.

Beliqar vs Indris (2:4)

Do or die zápas pro Indrise začal pro Spartu velmi nepříznivě. Kvalitně hrající Beliqar vsítil dvě branky a zajistil Zlínu vedení 2:0 v sérii i zápase. Přidejme do tohoto mixu i gólově vypadající akci na straně Indrise, kde mu byla branka upřena a bylo jasné že máme zaděláno na emocionální závěr. Indris se ale nevzdal a předvedl svému kapitánovi Filipu Noskovi jak se správně využívají emoce při hře. Svojí energii přetavil v senzační obrat a tři branky v síti Zlína znamenali výhru pro rudé barvy. Vteřinu před koncem z brejku ještě Tomáš Indra zpečetil čtvrtým gólem osud utkání a potenciálně nastartoval obrat v podání Sparty.

Mikin + Pikej  vs Arcade + Kubiii7 (3:4p)

Neskutečnou show si pro nás připravila i úvodní čtyřhra dnešní poslední série. Po velmi kvalitním výkonu na obou stranách se za stavu 2:2 chvíli před koncem zdálo být prodloužení nevyhnutelné. Gameři Zlína byli ale proti a vstřelenou brankou strhnuli vedení zpět na svou stranu. Sparta se v závěru vzepjala k mohutnému náporu, který korunovala vyrovnávacím gólem. V infarktovém prodloužení se poté podařilo Kubiimu s Arcadem zaznamenat rozhodující zásah a odložit rozhodnutí o vítězi do posledního dílčího duelu.

Mikin + Beliqar vs Arcade + Indris (0:1p)

Rozhodující pátá hra v Radegastovně, co více by si mohl nezaujatý divák přát? Pro příznivce Sparty a Zlína se ovšem jednalo o nervydrásající záležitost. V normální hrací době jsme branku neviděli a tak přišlo na řadu závěrečné prodloužení. V něm dvojice Arcade a Indris dokázala po skvostné kombinaci vstřelit rozhodující branku a završit tak dokonalý obrat.

 

Osmé kolo EHL přímo z Radegastovny kolbenka přineslo strhující akce, skvělý hokej, lahodné pivo a skvělé jídlo. Na žádost Davkounyho přidáváme i chválu na místní hranolky na které byste určitě měli zajít. V rámci EHL nás již zítra čeká 11. kolo ze studia a poté další neděli opět speciální přenos v rámci 12. kola. Tentokrát bychom chtěli navštívit Radegast Sportbar v Brně.

 

Související články