Bez zaváhání. Pardubice i Litvínov nedaly soupeřům jedinou šanci a jednoznačně zvítězily
NHL 22 Článek Bez zaváhání. Pardubice i Litvínov nedaly soupeřům jedinou šanci a jednoznačně zvítězily

Bez zaváhání. Pardubice i Litvínov nedaly soupeřům jedinou šanci a jednoznačně zvítězily

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

29. 1. 2022 22:00

V 10. kole nedošlo před kamerami k žádnému dramatickému momentu. Fanoušci Pardubic a Litvínova byli celou dobu v euforii, naopak brněnští a kladenští příznivci měli jen oči pro pláč.

HC Dynamo Pardubice vs Rytíři Kladno (5:0)

Východočeši pokračují ve své neporazitelné krasojízdě a dokazují, že letos jsou plně odhodlaní obhájit titul. Po osmi odehraných zápasech bez ztráty kytičky s přehledem vedou ligu, a stejně tak jsou momentálně i nejlepším týmem v počtu vstřelených branek.

První zápas mezi Dzouvim a kladenským Hajsmim se zpočátku zdál poměrně vyrovnaný, oba vstřelili gól v první třetině.  Kanonýr Dzouvi se rozjel teprve po půlce hrací doby, kdy před druhým odchodem do šaten navýšil stav na 3:1. Pět minut po začátku 3. třetiny si pak pojistil vedení dalším gólem. Hajsmi sice zvládl vstřelit další dvě branky a vypadalo to, že se na Dzouviho dotáhne, jenže pardubický gamer dvě minuty před koncem znovu skóroval a stav 5:3 si už dokázal udržet.

I druhý duel byl pod kontrolou Dynama, konkrétně díky kapitánovi hcpce1996. Ten s přehledem porazil MrMaka18 5:2. V bilanci 1v1 byl na straně Pardubic nejúspěšnější Jarin, který také nasázel 5 fíků pod víko, a přitom inkasoval pouze jeden. Pardubice měly den ve znamení pětek, protože i první 2v2 utkání skončilo za stavu 5:1. V posledním zápase pak zvítězilo 4:1.

HC Kometa Brno vs HC VERVA Litvínov (0:5)

Takhle jednoznačný výsledek pro Litvínov se nečekal. Oba dva kluby mají velmi kvalitní gamery a patří mezi jasné účastníky play off. Proto se očekávalo více vyrovnané utkání, obzvlášť, když Kometa mohla zabojovat o postup na 4. místo, ze kterého se tým může přímo dostat do čtvrtfinále. Svou cestu si ale nyní trochu zkomplikovala.

Navíc se jim ze začátku večerního utkání ani nedařilo prosadit. Blade prohrál první zápas s Kumbikem 0:3. Stejným výsledkem skončil i duel mezi DannyZedlem a JiFim. 

Až Chlebyn se dokázal jako první z brněnské sestavy prosadit, navíc vstřelil kontaktní gól proti Wincimu. Litvínovský gamery ale dokázal začátkem 2. třetiny srovnat. To nejspíš namotivovalo Chlebyna, který se pak dvěma rychlými góly dostal do vedení. Winci dokázal odpovědět až ve 48. minutě, ale chvíli na to Chlebyn opět navýšil vedení na 4:2. Dvě minuty před závěrečnou sirénou Litvínov snížil na 4:3 a v poslední minutě srovnal důležitý duel. Doslova v poslední sekundě Winci i s dávkou pořádného štěstí poslal vítězný puk za záda brněnského brankáře. Tím bylo rozhodnuto, kdo získal tři body.

Ve 2v2 zápasech nadále pak dominovali gameři Litvínova. Kumbik s JiFim nejdřív vyhráli 2:5 a poté Kumbiki s Wincim rozstříleli Kometu 3:7.

Výsledky 10. kola EHL