Pardubice deklasovaly Tygry, do čela jdou gameři Boleslavi
NHL 21 Článek Pardubice deklasovaly Tygry, do čela jdou gameři Boleslavi

Pardubice deklasovaly Tygry, do čela jdou gameři Boleslavi

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

9. 2. 2021 19:43

Šlágr 9. kola skončil jasným výsledkem pro Dynamo, které se tak posunulo na 1. místo tabulky v základní části. Ze streamovaného moravského derby vzešla vítězně Olomouc.

Utkání mezi Libercem a Pardubicemi mělo rozhodnout, který z týmů nejspíš ukončí základní část na prvním místě. V přímém přenosu se tak svedla jedna z nejdůležitějších bitev letošní sezony. Oba týmy měly za sebou vítěznou šňůru, navíc Liberec dosud ani jednou neprohrál ve 2v2 zápasech, v čem taky spatřovali svou největší výhodu, jak v rozhovoru pro EHL řekl DannyZedlo. Jenže už od prvního zápasu mezi Hcpce1996 a Dzouvim se utkání nevyvíjelo příliš dobře pro Severočechy. Liberecký kapitán po celý duel dotahoval jednobrankové manko ve velmi vyrovnané hře, ale nakonec podlehl 2:3. Druhý zápas sice otvíral Liberec po gólu DannyZedla, jenže Jarin zvládl vyrovnat a otočit vývoj na svou stranu. Bílí Tygři se ale nevzdali a ještě v základní hrací době vyrovnali stav na 3:3. O vítězi nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých bylo úspěšnější Dynamo. Zápas trojek předvedl gólovou smršť, ve které byl úspěšnější Doublemaca z Liberce. Ve 2v2 zápase se rychle do dvoubrankového vedení dostali Dzouvi s DannyZedlem, ale pardubičtí gameři zvládli ustát nátlak, a ještě do konce první třetiny famózně otočili stav na 2:3. Ve druhé třetině navýšili na 2:4. Liberec pak ještě zvládl ve 48. minutě snížit na 3:4. Dynamo si ale vedení už udrželo a bylo jasné, že si odnese 3 body. V posledním zápase Pardubice potvrdily svou večerní dominanci výhrou 2:5.

Důležité utkání se odehrálo i mezi celky PSG Berani Zlín a HC Olomouc. Oba týmy bojují o postup do play-off, a tak je pro ně zisk tří bodů stěžejní. Do zápasů se zakousli především hanáčtí gameři, kteří nedali Beranům jedinou šanci. Po sympatických výkonech si odnesli ze všech zápasů výhry 5:7, 0:4, 4:5, 1:4 a 2:9. Na záznam obou utkání se můžete podívat na twitch kanále EHL.

V pátek se odehrál duel mezi posledními celky tabulky. Kometa Brno si konečně zpravila hořkou chuť po sérii porážek a odnesla si tři body po vítězství 4:1 nad Vítkovicemi. O pojištění si postupového místa v tabulce bojovaly celky HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň. Litvínovský kapitán Winci sice zvládl svůj duel na jedničku, ale poté neuspěla největší posila týmu Kumbik ani trojka TheNotorik, a tak o vítězi rozhodli až čtyřhry. Z nich si Litvínov odnesl výhry 4:1 a 5:1, a tím taky navýšení skóre na 18 bodů.

O víkendu se střetly Karlovy Vary a České Budějovice. Oba celky usilují o postup do play-off a pohybují se na hraně postupových míst. Na virtuálním ledě ale dominovali pouze Karlovy Vary, které zvítězily 4:1 na zápasy. Duel mezi Třincem a Hradcem Králové měl jasného vítěze ve všech ohledech. Oceláři předvedli svou sílu výhrou 5:0.

Poslední utkání se odehrálo mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Pražané sice vstoupili vítězně do souboje kapitánů 5:2, ale další čtyři zápasy už byly v režii úřadujících mistrů, kteří se díky zisku tří bodů posunuli do čela tabulky.

Výsledky 9. kola základní části:

 

Tabulka základní části: