DannyZedlo: Ve 2v2 jsme nejlepší z ligy. Našim cílem je TOP 4 v play-off
NHL 21 Článek DannyZedlo: Ve 2v2 jsme nejlepší z ligy. Našim cílem je TOP 4 v play-off

DannyZedlo: Ve 2v2 jsme nejlepší z ligy. Našim cílem je TOP 4 v play-off

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

4. 2. 2021 10:00

Patří mezi nejmladší gamery EHL a přesto je už výraznou tváří. Liberecký rodák Daniel "DannyZedlo" Sedláček reprezentuje barvy Bílých Tygrů Liberec už druhou sezonu. V rozhovoru zhodnotil dosavadní výsledky týmu i jeho samotného, svěřil se koho považuje za největší hrozbu, a co je jeho slabina.

S Dzouvim jste se už sehráli minulý rok, a podařilo se vám dostat až do čtvrtfinále. Jak se vám hraje s Doublemacou?

Jelikož já s ním nehraju dvojky, tak nemůžu ani příliš tohle hodnotit. Ale řekl bych, že s Dzouvim jsou sehraní, protože se taky znají už delší dobu.

Takže tě nijak neovlivnil nový formát? Vyhovuje ti hraní ve třech?

Abych byl upřímný, tak před sezonou se mi moc ten nápad hry ve třech nelíbil, protože si myslím, že těch 28 hráčů, jak bylo minule, bohatě vystačilo.

Proč?

Nechci znít egoisticky, ale podle mě v Česku není až taková kvalita NHL gamerů. Tohle je jediný obrovský turnaj u nás s vysokým prizepool, a tak mi to přišlo prestižnější s těmi 28 gamery. A taky byla i větší motivace vyhrát. Ale zase chápu, že to je dobré pro týmovost, protože jsou důležití všichni tři hráči i prvek 2v2.

Takže když porovnáš minulou a současnou sezonu, v čem ti letošek přijde složitější, a naopak i jednodušší?

Osobně je pro mě letošek lepší, protože se cítím jako fakt cenný gamer ve 2v2. Myslím si, že jsme se s Dzouvim bezkonkurenčně sehráli, a když to řeknu takzvaně „na plnou hubu“, tak jsme s Adamem nejlepší ve 2v2 z celé ligy. Nebyli jsme ještě poražení a pokud neprohrajeme s Pardubicemi, tak si myslím, že už si vítěznou šňůru udržíme. Takže mi to přijde jednodušší v tom, že pokud já a Máca neuspějeme v duelech, tak se můžeme spolehnout na Dzouviho 1v1 a čtyřhru.

A složitější?

Mám mnohem těžší protihráče. Tenhle rok jsou dvojky týmů mnohem nabitější než jedničky nebo trojky.

Jak bys zhodnotil jedním slovem dosavadní výsledky Liberce v letošní sezoně?

Jedním slovem? … Hustokrutopřísné.

(smích) Hustokrutopřísné? OK. Tak mi to teda rozveď.

Husto – ještě jsme neprohráli s Adamem čtyřhru. Kruto – mně se těžce nedaří sólo zápasy. A přísné – no, jsme přísný tým, prostě přijdeme, porazíme a jdeme dál.

To je sebevědomé. (smích) Ale jasně, výsledky mluví stejně. Aktuálně jste na 1. místě, ale Pardubice s Boleslaví jsou hned v závěsu, a to ještě mají o zápas míň. Je ale pro vás důležité si udržet 1. místo v základní části nebo je vám jedno, ze kterého místa postoupíte do play-off?

Nevím, jak to bude letos skrz tři hráče, ale minulou sezonu mi přišlo, že postoupit z prvního místa byla fakt výhoda. Ale letos je tabulka tak vyrovnaná, že nevím, jestli to bude výhodné hrát například proti osmému postupujícímu týmu. Ale jako moc nad tím nepřemýšlíme. Když někdo chce vyhrát ligu, tak by měl správně porazit každého. Takže chceme vyhrát i základní část.

A nejspíš máte za cíl získat i titul, že?

To ne. Po minulé sezoně, kdy jsme předvedli dobré výkony v základní části jsme pak vyhořeli ve čtvrtfinále s Kometou, takže spíš máme za cíl se dostat do TOP 4.

Takže máš obavy, že by to mohlo letos dopadnout stejně?

Ano, já se toho bojím právě nejvíc. Dzouviho s tím straším každý den.

Nemyslíš si, že takhle nastavený mind set právě výrazně ovlivní tvé výsledky?

Jo, já myslím, že každý z ligy, kdo mě trochu zná, tak ví, že mám špatnou psychiku. Mimo kameru nebo ostrý zápas hraju fakt dobře, ale jak dojde na akci v lize, tak kolikrát mám pocit, jak kdybych NHL nikdy nehrál. Hlavně ve streamovaných zápasech jsem rozklepaný a silně nervózní. Tohle je má obrovská slabina.

Který tým považuješ za největší hrozbu pro Liberec?

Třinec. Tam je Pepcastachurcik zrovna na postu dvojky, a toho jsem nikdy neporazil. Těm bych se chtěl teda vyhnout v play-off.

Následující dvě kola vás čekají Pardubice a Boleslav, kde se nejspíš rozsekne, kdo ukončí základní část na 1. místě. Připravujete se nějak víc na tahle utkání?

Ne, nijak zvlášť. Maximálně si řekneme, kdo s kým nesmí za žádnou cenu prohrát.

Přejděme přímo k tobě. Jak bys jedním slovem zhodnotil svoje dosavadní výsledky?

Očekávané.

Bilance 2-4-2 ti připadá očekávaná?

Jo. Kluky, kteří hrají jako dvojky jsem schopný porazit ve víkendovce, ale v lize proti nim mám malé šance skrz mou psychiku. A co se týče čtyřher, tak jsem si před sezonou řekl, že prohrajeme maximálně jeden zápas, což se zatím daří plnit. Každopádně moje výsledky jsou pro mě i zklamáním, protože jsem namotivovaný, třeba i vedu v zápase, držím častěji puk, a nakonec to skončí prohrou.

K té neporazitelnosti ve 2v2 s Dzouvim. Řekl bys, že důvodem je Dzouvi, který to táhne nebo je tam zásluha 50:50?

Tohle slýchám často. Dzouvi nás táhne celkově v EHL, ale ve čtyřhře je to padesát na padesát. Některé zápasy rozhoduje on, některé já. A fakt se doplňujeme. Máme i podobné herní myšlení, takže to pak klape samo. A hodně u toho komunikujeme, což je podle mě nejdůležitější a připadá mi, že to ani ostatní týmy nedělají.

Proti komu se ti dosud hrálo nejhůř, a naopak nejsnáze v 1v1?

Nejhůř – stoprocentně Pepča. Tam jsem chtěl konec už na začátku, když jsem vedl 2:1. A nejlehčí to bylo proti Almonovi. Sice jsem prohrál, ale v zápase jsem dominoval. Jenom jsem neměl to štěstíčko na góly.

A ve 2v2?

Tak tady dokážu říct jen, že nejtěžší byl Hradec.

Zrovna o 2v2 zápasu s Hradcem jsi řekl, že tě „Mountfield utvrdil v tom, že nepatří do play-off, protože předvádí odporný hokej.“ Proč zrovna takové ostré vyjádření?

V pěti hráčích zalezli do své kasy a nešlo jim dát gól. Celkem jsme se obávali, že by tohle mohla být naše první prohra. A myslím si, že play-off si zaslouží týmy, které se umí nějak prezentovat ve čtyřhře, umí to nějak zahrát. Což Hradec neumí. Z toho zaparkovaného autobusu v bráně mi bylo špatně.

Jak je na tom tvůj Hockey Ultime Team? Jsi spokojený nebo se teď snažíš něco vylepšit?

Abych řekl pravdu, tak to moc nehrotím. Řekl bych, že mám dobrý tým. Ani oproti jiným klukům do toho nedávám peníze. Vlastně jen jednou jsem si koupil kartičky během nějakého eventu. Navíc v NHL nejsou tak enormní rozdíly v efektivnosti karet, jak třeba ve FIFA.

Jsou nějací hráči, které musíš mít v sestavě? Protože jsou to například tví oblíbenci nebo aktuálně patří mezi top.

Patrick Kane je můj oblíbený hráč a sportovní vzor. Ale paradoxně se mi s ním nehraje moc dobře.

Pro gamery je důležité udržovat i svou fyzickou kondici. Sportuješ?

Hraju florbal za Liberec, takže celkem hodně sportuju.

Takhle na konec, je něco, co bys chtěl vzkázat čtenářům?

Nesmrďte všichni jen za PlayStationem a jděte taky ven si zaběhat nebo na procházku, protože to je důležité, hlavně v dnešní době.

Děkuji, že sis udělal čas na rozhovor.

Taky děkuji.