Mistrovský titul putuje do Pardubic!
NHL 22 Článek Mistrovský titul putuje do Pardubic!

Mistrovský titul putuje do Pardubic!

Dalibor Benes

Dalibor Benes

27. 2. 2022 20:40

Gameři Dynama zvládnuli v repríze loňského finále obhájit titul, Litvínov opět stříbrný.

HC Dynamo Pardubice vs HC VERVA Litvínov (3:1)

Dlouho očekávané finále 3. ročníku EHL nabídnulo souboj těch nejlepších z nejlepších. Na jedné straně neporažené Pardubice, na druhé straně sebevědomý Litvínov. Ani jeden z týmů nemá ve své sestavě slabého hráče, bylo tedy jasné, že toto finále budou rozhodovat ty nejmenší detaily. 

Dzouvi vs Winci (2:1)

Úvodní utkání nabídnulo souboj dvou těžkých vah místní NHL scény. Forma obou borců v 1vs1 zápasech byla v posledních týdnech znamenitá a tak se dal očekávat atraktivní hokej. Utkání nabídlo hezké akce a stupňující tlak na straně Dzouviho, který v letošní sezóně drží 100% winrate v 1vs1 utkáních. Chvílí před polovinou zápasu byla aktivita Adama Menšíka korunována vedoucím gólem do sítě Litvínova. Gamer Pardubic pokračoval v metodické hře a snažil se svého soupeře nepouštět do jakýchkoliv akcí. Winci se ale nevzdal a dokázal zhruba jedenáct minut před koncem srovnat skóre po tečované střele. Diváci již začali vyhlížet prodloužení, ale Dzouvi byl proti a zaznamenal druhý zásah ve prospěch Dynama. Náskok jedné branky dokázal udržet až do konce zápasu a získal tedy pro Pardubice výhodu prvního bodu v rámci Bo5 série.

Hcpce vs Kumbik (7:4)

Ve druhém utkání finálového duelu se proti sobě postavili dva historičtí vítězové EHL - Michal Vaněk (HC Dynamo Pardubice ve 2. ročníku) a Radek Kumbera (BK Mladá Boleslav v 1. ročníku).  V první třetině se Pardubicím podařilo dostat do dvoubrankového vedení, zatímco na straně Kumbika svítilo nula vstřelených gólů. Tuto bilanci dokázal v druhé třetině Radek Kumbera ovšem zvrátit a po kanonádě na obou stranách se šlo do kabin před posledním dějstvím za stavu 4:3 pro Dynamo. Závěr zápasu ale patřil Michalu Vaňkovi a po celkové výhře nabídnul tři matchpointy na stranu Pardubic

CallmePablo vs Jifi23 (3:5)

Poslední utkání jednotlivců mohlo být i posledním dnešním utkáním v rámci série. Z hlediska papírových předpokladů ovšem do tohoto mače vstupoval jako favorit Jindřich Fencl z Litvínova. I přesto dokázal Adam Čejka se svým soupeřem držet krok a dlouho držel nerozhodný stav, případně prohrával o jednu jedinou branku. Tuhý odpor Dynama dokázal Jindřich Fencl zlomit až ve třetím dějství a zachoval tak naději VERVY na zisk mistrovského titulu. 

Dzouvi + Hcpce vs Winci + Kumbik 10:1)

První zápas dvojic v rámci finálového zápasu mohl být i tím posledním. Dvojice na straně Litvínova měla před sebou nelehký úkol porazit gamery Dynama a vynutit si tak rozhodující utkání. Toto dvojice gamerů z Pardubic odmítla připustit a dominantním výkonem si došla pro obhajobu titulu. Sláva Pardubicím, čest Litvínovu!

Mistrovský titul putuje do Pardubic!

 

Pořadí týmů a jejich gameři:


1. HC Dynamo Pardubice – hcpce1996, Jarin87, CallmePablo, Dzouvi.
2. HC VERVA Litvínov – Winci, Kumbik, JiFi23, TheNotorik.
3. HC Sparta Praha – Arcade, Kubiii7, Indris, vajdic.
4. Rytíři Kladno – hajsmi, MrMako18, Mikycz71.

Individuální ocenění v rámci letošní EHL sezóny:

ŠKODA AUTO nejlepší střelec 1 vs 1 v play-off: Michal „hcpce“ Vaněk (HC Dynamo Pardubice).
ŠKODA AUTO nejlepší střelec 1 vs 1 v základní části: Michal „hcpce“ Vaněk (HC Dynamo Pardubice).
Tipsport hvězda zápasů v play-off: Jakub „Kubiii7“ Bláha (HC Sparta Praha).
Tipsport hvězda zápasů v základní části: Adam „Dzvoui“ Menšík (HC Dynamo Pardubice).
Radegast souboj bojovníků v základní části: HC VERVA Litvínov s 90% winrate.

Mistrovský titul putuje do Pardubic!

 

 

 

Související články