Liberec se osamostatnil na čele, na chvostu celky z Moravy
NHL 21 Článek Liberec se osamostatnil na čele, na chvostu celky z Moravy

Liberec se osamostatnil na čele, na chvostu celky z Moravy

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

22. 1. 2021 21:17

ENYAQ Hokejová liga má za sebou šesté kolo, ve kterém Liberec dokázal potvrdit své vedení, Vítkovice ani napopáté nedokázaly zvítězit, na dně tabulky je i Kometa.

Kompletní šesté kolo EHL je za námi, průběžné pořadí týmů se začíná rozdělovat do skupin. Nejlépe jsou na tom liberečtí Bílí Tygři, kteří nezaváhali v utkání s Plzní a po jasné výhře 1:4 zůstávají na prvním místě s 15 body. 

Na dosah jediné výhry jsou pod čelem tabulky tři týmy, a to konkrétně Boleslav, Pardubice a Litvínov. První jmenovaný si dokázal vybojovat tři body hned v úvodu kola, když porazil gamery z Olomouce v poměru 4:1. Boleslav tak poskočila na aktuální druhou příčku s 12 body, zatím má však odehráno o zápas méně.

Jen o skóre jsou na průběžné bronzové pozici Pardubice, které si suverénně poradily 0:5 se Zlínem. Dynamu také zbývá dohrát zápas, v případě úspěchu se může – stejně jako Boleslav – dotáhnout na vedoucí Liberec.

Posledním týmem s 12 body je Litvínov, ten dokázal v přímém souboji čelo tabulky porazit zástupce Třince 1:4. Třinec tak po šestém kole skončil na průběžné sedmé příčce, na 12bodovou skupinku však ztrácí jedinou výhru.

Od páté do dvanácté příčky je pak situace neskutečně vyrovnaná, týmy se zde srovnaly s 9 a 6 body. Střed tabulky je tak daleko od rozhodnutého stavu a nahoru či dolů může poskočit kdokoliv. 

Mimo stíhací peleton tak zůstávají pouze dva moravské celky, a to zástupci Brna a Ostravy. Vítkovice si nedokázaly ani v šestém kole připsat výhru, Kometa má ze šesti utkání jediné vítězství. Gamery Ostravy může hřát jen fakt, že jim zbývá dohrát ještě jedno kolo, kde by se díky výhře dočkali 3 bodů a srovnali tak ztrátu na předposlední Brno.

Výsledky 6. kola:

Související články