PŘEHLED: Sparta se po streamu může dotáhnout na špičku, Vítkovice chtějí první výhru
NHL 21 Článek PŘEHLED: Sparta se po streamu může dotáhnout na špičku, Vítkovice chtějí první výhru

PŘEHLED: Sparta se po streamu může dotáhnout na špičku, Vítkovice chtějí první výhru

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

17. 1. 2021 12:07

Dnes od 14:00 startuje 6. kolo ENYAQ Hokejové ligy, kde na sebe během přímého přenosu narazí HC Energie Karlovy Vary a HC Sparta Praha. Od 16:30 je pak na programu komentovaný přenos utkání BK Mladá Boleslav proti HC Olomouc. Jak bude po šestém kole vypadat tabulka?

Hned v prvním utkání kola se představí první z adeptů na čelo tabulky. Pražská Sparta totiž může v případě úspěšného zápasu dotáhnout průběžně první Liberec s 12 body. Proti však budou gameři z Varů, kteří by s pražským rivalem rádi srovnali body v tabulce. Těsně za čelem aktuálního pořadí je ostatně situace velice vyrovnaná, týmy od 2. do 7. místa mají shodně 9 bodů, celky na 8. až 11. místě mají jen o 3 body méně. První streamované utkání startuje dnes od 14:00 na Twitchi EHL.

Druhý komentovaný zápas 6. kola následuje od 16:30, kdy se Boleslav utká s Olomoucí. Hanáci zatím ze čtyř klání vybojovali dvě výhry, Boleslav ze stejného počtu zápasů tři výhry. I tato dvojice je jak v tabulce, tak výsledkově vyrovnaná, i když jsou gameři z Boleslavi favoritem. Mladoboleslavský klub se může stejně, jako Sparta v utkání dříve, dotáhnout na vedoucí Liberec. Olomouc zase může odskočit spodku tabulky.

Od 20:00 budou Vítkovice usilovat o první letošní vítězství, stát v cestě bude Hradec, kterému se zatím také příliš nedaří. Ostravští gameři mají za sebou čtyři zápasy bez úspěchu, Hradec z pěti utkání vyhrál jediné. Odlepí se tak Vítkovice od úplného dna, nebo je dnešní soupeř nechá ještě hlouběji za sebou?

Další utkání jsou v plánu 18., 19. a 21. 1. 2021. Dvě nejzajímavější utkání se odehrají zítra od 18:00, kdy Třinec vyzve Litvínov v souboji o čelo tabulky. Oba týmy mají shodně po 9 bodech, vítěz klání se tak posune do úplné extraligové špičky. Naopak poražený zůstane ve velmi vyrovnaném vleku týmů ze středu tabulky.

Druhým zajímavým zápasem bude 19. 1. od 18:00 zápas plzeňské Škodovky proti libereckým Bílým Tygrům. Průběžný lídr si bude chtít upevnit pozici na prvním místě a uskočit případným dotahujícím konkurentům. Plzeň bude chtít pokračovat na vítězné vlně, když se jim po kontumovaném utkání podařilo hned následující zápas vyhrát a nyní mohou pokračovat v ataku na přední příčky.

Přehled zápasů 6. kola základní části: