Kanonýr Hetzendorfer: „Dokud nebudeme první, nebudu spokojený“
NHL 20 Článek Kanonýr Hetzendorfer: „Dokud nebudeme první, nebudu spokojený“

Kanonýr Hetzendorfer: „Dokud nebudeme první, nebudu spokojený“

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 3. 2020 15:01

Esport hokejová liga se přenesla přes polovinu základní části a uplynulý víkend nám přinesl výsledky 7. a 8. kola. I přes to, že se gamerům reprezentujícím třinecké Oceláře nevydařil úplně podle představ, patří jim stále 6. místo v tabulce a mají tak dobře nakročeno do play-off.

Velmi výraznou osobou třineckého esportového týmu je také gamer MichaelHetz, jehož individuální střelecké se řadí mezi ty nejlepší v základní části Esport hokejové ligy. Po osmi kolech mu patří druhé místo v tabulce střelců s celkovým počtem 57 vstřelených branek. O dvě branky víc má už pouze reprezentant Mladé Boleslavi, Kumbik, se kterým Michael svádí souboj o pozici nejlepšího střelce ligy od jejího samého začátku. Jak dlouho už Michael trénuje útočné kombinace a kdo jsou jeho tahouni v rámci produktivity nám prozradil v rozhovoru.

Ahoj Michaeli, mohl by ses krátce představit čtenářům?

Ahoj jmenuji se Michael Hetzendorfer. Jsem z Českých Budějovic a pracuji brigádně jako číšník v jedné restauraci. Můj oblíbený tým v extralize jsou Oceláři Třinec. Velkou radost mám samozřejmě také z postupu Motoru do Tipsport extraligy.

Kdy sis poprvé zahrál NHL a od kterého ročníku hraješ online proti ostatním hráčům?

S NHL jsem začínal už někdy v roce 1995-1996, to tenkrát ještě žádný online režim nebo vůbec možnost hrát s někým přes síť nebyla. Online jsem začal hrát od ročníku 2013 a teď trávím trénováním online zápasů přibližně pět hodin denně.

Víme, že se dá hrát online s ostatními protihráči přímo ve hře, ale pak jsou tu serioznější ligy, jako je právě EHL, které už mají nějakou strukturu a hráči se musí dostavit třeba i osobně na nějaký turnaj. Hrál jsi v minulosti už některou takovouto esportovou soutěž nebo je EHL tvojí úplně první? 

EHL je pro mě úplně první kompetitivní zkušenost. Lig, které jsou propracované a skutečně profesionální, jako je EHL, je velmi málo a všechny jsou spíše v zahraničí, takže tu nikdy podobná příležitost ani nebyla.

Jako tým, ale i individuálně předvádíš skvělé výsledky. Už dlouho se s Kumbikem, který hraje za Boleslav, perete o post nejlepšího střelce ligy. V posledním kole se mu podařilo nastřílet o pár branek navíc, ale ten souboj mezi vámi je skutečně vyrovnaný. Jaký je podle tebe v NHL klíč k úspěšným útočným akcím? 

Spoléhám se především na jednotlivce, snažím se s nimi hrát hlavně individuální akce, to mi přijde efektivní. Obecně hraji velmi útočně, využívám hodně kliček a snažím se střílet z každé pozice. Miluju dávat góly, takže i proto hodně trénuji útočné akce. Občas se snažím zakomponovat také něco z reálného hokeje, ale ne vždy to jde.

Útočníci v tvojí HUT sestavě musí mít nastříleno spoustu gólů. Která tvoje útočná trojice je nejproduktivnější?

Tak to je určitě trio Pastrňák, Lemiuex a Jágr.

Máš v HUT týmu taky svého favorizovaného hráče? Někoho s kým se ti hraje opravdu dobře. 

Osobně je můj favorit Patrick Kane a samozřejmě jistota Jaromír Jágr.

V první březnový víkend se odehrálo 5. kolo základní části. To bylo výjimečné tím, že se odehrálo offline, všichni hráči tedy byli přítomni v pražském studiu, kde jste si zahráli skutečně tváří v tvář. Co říkáš na atmosféru, jaké je to hrát takto za přítomnosti soupeřů a za doprovodu profesionálního komentáře Michala Jinocha a Ondřeje Kvardy?

Bylo to úžasný! V rámci kariéry NHL hráče mam spoustu snů a tímhle se mi určitě splnil jeden z nich.

Se svým třineckým spoluhráčem Janem "Honzickem1992" Budayem patříte k velkým favoritům. V rámci play-off EHL proběhne také zápas v režimu dva na dva. Připravujete se i na tento herní režim?

Rád bych odpověděl, ale naši tréninkovou strategii si zatím nechám pro sebe. Soupeře chceme překvapit.

Otázka na závěr, jak jsi spokojený s vašimi dosavadními výsledky a umístěním v tabulce? Aktuálně vám patří 6. místo.

Dokud nebudeme první, nemůžu být nikdy spokojený, ale do počtu tu určitě nejsme. Osobně mě nejvíc mrzí prohraný duel proti Pardubicím, to si neodpustím a furt nad tím musím přemýšlet.

Znamená to tedy, že váš cíl je jasný a tím je celkové vítězství prvního ročníku Esport hokejové ligy?

Rozhodně! Chceme to vyhrát a být první je náš jednoznačný cíl!