Formát základní části EHL
NHL 20 Článek Formát základní části EHL

Formát základní části EHL

Nicolas Heller

Nicolas Heller

20. 2. 2020 22:30

Esport hokejová liga má za sebou vstupní draft, kde si týmy Tipsport extraligy vybraly své hráče, kteří je na virtuálních kluzištích budou reprezentovat v základní části ligy a následném play-off. Základní část odstartuje už 22. února a hlavním cílem všech gamerů bude dosáhnout na co nejlepší výsledky a dotáhnout svůj klub až do play-off mezi osmičku nejlepších.

Základní část je rozdělena na 13 hracích kol. Kluby se během základní části utkají každý s každým v jednom vzájemném zápase. Každý týden odehrají kluby dvě kola, těšit se tedy můžete na celkem 14 zápasů za týden. 

Soupisku každého klubu tvoří dva hráči. Ti se proti sobě vždy v rámci zápasu dvou klubů utkají v duelech jeden na jednoho. Výsledky obou duelů se sečtou a utvoří konečný výsledek zápasu. Gameři odehrají celou základní část v herním režimu HUT. Za výhru v zápase jsou klubu uděleny 3 body do tabulky, za remízu 1 bod a za prohru klub neobdrží žádné body.

Většina zápasů základní části se uskuteční online a sledovat je budete moci na twitch kanálech gamerů. Na dvě vybraná kola se však gameři sjedou do Prahy a utkají se tváří v tvář v napínavých duelech vysílaných na oficiálním twitch kanále Esport hokejové ligy.

Nejlepších 8 klubů ze základní části postoupí do velkolepého finále, které se uskuteční offline v Praze. Gameři si tam zahrají o prizemoney ve výši 150 000 Kč.