Dynamo i Kometa potvrdily role favoritů, Sparta v závěru udolala Oceláře
NHL 22 Článek Dynamo i Kometa potvrdily role favoritů, Sparta v závěru udolala Oceláře

Dynamo i Kometa potvrdily role favoritů, Sparta v závěru udolala Oceláře

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

17. 12. 2021 14:00

Většina utkání prvního kola ENYAQ Hockey League se odehrála ve čtvrtek. Na velká překvapení ale nedošlo, favorizované celky zvládly vstup do nové sezony podle očekávání a zajistily si první bodové zisky do tabulky. Dohrávka kola proběhne o víkendu.

V obou streamovaných zápasech se diváci nedočkali velkolepých zvratů. Naopak fanoušci Pardubic i Brna byli ušetřeni o ztrátu nervů a nakonec se radovali z výher klubů. Kometa v úvodu nastoupila proti Mountfieldu. V sestavě se místo Andremeistera objevil náhradník DannyZedlo, který ale v prvním zápase předvedl své zkušenosti z minulých dvou sezon a porazil stálici hradeckého týmu Willyho9. Bohužel ale brněnská hvězda nezazářila. Blade výrazně ztrácel po čas většiny duelu s Kasparosem13, až v poslední třetině se mu podařilo snížit výsledek na 3:5. Chlebyn ale pak předvedl výtečný reparát, když výrazně porazil Mozapse. Kometa si pak těsnými výsledky ve 2v2 zajistila tříbodový zisk.

Mistři zaváhali jen jednou

Motor České Budějovice umí nemile překvapit své soupeře, ale u Dynama Pardubic se jim to nepovedlo. Mistrovská sestava byla dobře připravená a potvrdila svou roli favorita. V prvním zápase nastoupil náhradník Dzouvi, který po dvou sezonách v Liberci letos oblékl barvy jeho oblíbeného extraligového týmu, proti kapitánovi Budějovic, Tejkyyymu, nedal mu příliš prostoru na virtuálním ledě a odnesl si vysokou výhru. Demoliční derby předvedl i kapitán Pardubic, hcpce1996, který 11 brankami vyškolil nováčka ReVoese77. Motor se ale ještě nevzdával a díky tomu silak těsně porazil Jarina87. Jenže čtyřhru už opět zcela kontrolovalo Dynamo a získalo tak první body do tabulky.

Těsná výhra Sparty a skalp Indiánů

Od duelu mezi Spartou a Třincem se očekávala kvalitní podívaná. Oba celky posílily své soupisky o zkušená jména, a to se projevilo i na výsledcích v prvním kole. Do něj vstoupil Třinec o něco lépe, když Pepcastachurcik jednoznačně porazil Kubiiho7. Jenže poté převzala otěže Sparta. Nejdřív Indris, který přestoupil z Olomouce, deklasoval Domina 7:2, a následně kapitán Arcade zdolal 5:3 Jackeyho. V první čtyřhře se ale Třinec vrátil do hry a vyrovnal sérii na 2:2, jenže Sparta v rozhodujícím zápase vstřelila o jednu branku více než soupeř, a tak si zajistila první výhru sezony.

Plzeň i Olomouc nastoupily se zcela novými jmény na svých soupiskách. Více sehraní byli ale gameři Škodovky, kteří bez ztráty kytičky získali tři body do tabulky. Pro Kohouty to ale není příliš dobré znamení. Po dvou sezonách, kdy herně strádali, se chtějí letos s novou sestavou ucházet o playoff. Fanoušci tak musejí doufat, že úvodní kolo nebylo předzvěstí dalšího nepodařeného ročníku.

Zlín a Vítkovice mají naopak sestavy jen částečně obměněné a vyskytují se na nich ligoví nováčci. Čtvrteční utkání tak bylo poměrně vyrovnané. Lépe začali Berani, když Mikin vyhrál 3:1 nad horysem, jenže v dalších dvou duelech se Vítkovice oklepaly a dostaly do vedení, díky výhrám o jednu branku. Ve 2v2 se ale lépe sehrály zlínské dvojice a ačkoliv šlo o velmi těsné zápasy chudé na góly, tak to Ševcům stačilo na bodový zisk.

Víkendová dohrávka

V sobotu 18.12. se v 19:00 odehraje derby mezi Energií Karlovými Vary a VERVOU Litvínov. V neděli 19. prosince se ve 20:00 utkají navrátivší Rytíři Kladno s Mladou Boleslaví. Co se od těchto dvou utkání dá očekávat, jsme psali v preview. Fanoušci týmů mohou sledovat zápasy na streamech jejich gamerů.

Výsledky 1. kola EHL